Intretinerea casei cu produse naturale

Redactia
Intretinerea casei cu produse naturale. Pereti acoperiti cu tapet. In general, folosirea aspiratorului pentru tapetele cu desene geometrice sau inflorate este suficienta pentru a le mentine curate. . Pentru a le curata in profunzime, iata cateva sfaturi usor de aplicat: . - stergeti urmele de mo...

Intretinerea casei cu produse naturale

Pereti acoperiti cu tapet

• In general, folosirea aspiratorului pentru tapetele cu desene geometrice sau inflorate este suficienta pentru a le mentine curate.

• Pentru a le curata in profunzime, iata cateva sfaturi usor de aplicat:
- stergeti urmele de mobile, darele de creion, stilou sau grasime de pe tapetele mate sau cele lucioase, cu o pasta formata din bicarbonat de sodiu amestecat cu apa. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi stergeti cu o carpa umeda.
- pentru tapetele matasoase sau lucioase - utilizati o solutie preparata din 25 g bicarbonat de sodiu, 600 ml apa si 100 ml otet alb.
- pentru petele de grasime de pe tapetele inflorate sau cu desene geometrice: aplicati o foaie de sugativa si treceti peste ea un fier de calcat fierbinte.

Podele

• Podelele din lemn brut, nelacuite, se curata cu ulei de in. Se lasa sa patrunda bine in ele, apoi se da lustru cu o carpa moale, frecand insistent.

• Ceara de parchet, amestecata cu putina neofalina, este un mijloc ideal de intretinere a parchetului din lemn masiv.

Linoleum

• Spalati-l cu un detergent natural (vezi reteta) diluat.

• Stergeti urmele cu un burete din sarma fina, inmuiat in esenta de terebentina. Stergeti apoi cu o carpa umeda.

Detergent menajer natural

Ieftin, usor de preparat, elimina petele de grasime si murdaria. Miroase placut, nu este toxic si are efect de lunga durata. Se foloseste la curatatul chiuvetelor si al vaselor din otel inoxidabil, pentru suprafetele de lemn, podele de ceramica si suprafete din plastic.
Ingrediente: 600 ml otet alb, 300 ml apa, 20-30 picaturi de ulei aromat de eucalipt (se gaseste in magazinele naturiste).
Mod de preparare si folosire:
• Se pune otetul intr-un flacon, se adauga apa si uleiul de eucalipt, apoi se scutura bine.
• Se varsa putin produs pe o carpa moale si umezita inainte si se freaca suprafata de curatat. Nu trebuie clatit.