Vine vara!

Redactia
Retete de slabit.

Declansati rapid razboiul cu kilogramele

Tineti dieta, nu mancati decat alimente permise si, totusi, acul cantarului nu vrea deloc sa coboare? Explicatia consta in faptul ca metabolismul (arderile din organism) este prea lent si trebuie sa fie "atatat" (la fel ca focul de lemne). Poate ca folosind "chibriturile" pe care vi le punem la indemana, veti izbuti sa declansati evacuarea grasimilor.

Apa rece arde caloriile

Preotul Kneipp (1821-1897) a fost primul cercetator al naturii care a demonstrat ca apa poate ajuta sanatatea. Una din virtutile ei este faptul ca accelereaza metabolismul si ajuta la arderea mai rapida a caloriilor. Practicati dusurile alternative: la inceput mai calde (dureaza mai mult), apoi un dus scurt, cu apa rece. Respectati si sistemul jeturilor Kneipp: mai intai bagati sub apa rece picioarele (pe rand), apoi bratele (tot pe rand), pe urma pantecul, pieptul si spatele. Buna pentru slabit este si spalarea zilnica, dimineata, cu apa rece pana la brau.

Barley Water
(Apa de orz)


Medicii americani au descoperit de curand ca apa de orz stimuleaza puternic metabolismul. Supraponderalii slabesc mai usor cu ajutorul ei. Va puteti prepara singuri acest lichid atat de eficient: 50 g de seminte de orz (gasiti la piata) se fierb intr-un sfert de litru de apa, la foc mic, vreme de o jumatate de ora. Lichidul ramas se strecoara prin sita si se lasa sa se raceasca. Se bea portionat, toata cantitatea, de-a lungul unei zile intregi.

Otet de mere inainte de micul dejun

Si otetul de mere atata metabolismul, dar un otet bun si curat, preparat in casa sau cumparat de la apicultori. Dimineata, pe stomacul gol, amestecati 2 linguri de otet intr-un pahar cu apa lasata sa stea peste noapte, adaugati doua lingurite de miere si beti intreaga cantitate inainte de micul dejun.

Urzica "pisca" metabolismul

Nesuferita urzica este in realitate o planta minune, de mare folos organismului omenesc. Dincolo de toate virtutile curative cunoscute pana acum, s-a descoperit recent ca ea stimuleaza puternic metabolismul. Daca vreti efectiv sa slabiti, acum, vara, cand urzicile cresc peste tot, beti zilnic 1-2 cani de ceai preparat din frunze oparite cu 1/4 litru de apa in clocot, lasate sa se infuzeze 1 minut. Fierbinte, e mai usor de baut decat rece, cand gustul ei devine lesios.

Ceaiul si sucul de anghinare

Substantele continute in anghinare au efect asupra ficatului. Cand el este incarcat (ceea ce li se poate intampla chiar si adolescentilor, mari consumatori de pizza si hamburgeri cu sos picant), ficatul nu mai produce destula fiere. Urmarea: eliminarea grasimilor se blocheaza. Sucul de anghinare (daca o gasiti la piata!) sau ceaiul de planta (il gasiti la Plafar) provoaca eliminarea stocului de grasimi. Anghinarea coboara si nivelul colesterolului.

Vinul tine de foame

Cand nutritionistii americani au cercetat din ce pricina francezii nu se ingrasa, in ciuda meselor copioase de care nu se despart, au descoperit ca explicatia sta in vin. Mai precis: in consumul unui pahar de vin la pranz si la masa de seara. Explicatia biochimica: cateva inghitituri de vin in timpul mesei usureaza patrunderea hidratilor de carbon in sange, incetinesc prelucrarea albuminelor in stomac, reducand astfel si apetitul. Dar trebuie sa consumati vinuri extrem de seci.

Mancati incet

Cine mananca pe fuga, infulecand ceva de prin frigider, mananca mai mult decat atunci cand se aseaza la masa. Dureaza 15 minute pana ce stomacul semnalizeaza ca s-a saturat. Mestecati incet si temeinic, pentru ca mancarea sa se imbibe suficient cu saliva. Saliva nu serveste doar ca mancarea sa alunece mai usor in stomac, ci si ca sa o prelucreze biochimic. In felul acesta, stomacul si intestinele folosesc mai complet alimentele.

Zerul de lapte curata intestinele

Nu trebuie neaparat sa faceti o cura de zer. Chiar si consumarea zilnica a unui pahar de "zeama de lapte" pune metabolismul in miscare si curata intestinele.

Periaje uscate contra grasimilor

Si periajele uscate accelereaza metabolismul, reducand grasimile de prisos. Frecati cu o perie uscata intregul corp, in ordinea indicata de preotul Kneipp: piciorul stang, piciorul drept, mana stanga, mana dreapta, pantecul, pieptul, spatele. Nu apasati prea tare. Durata: cca 4 minute.



Frumusete

La vremea caiselor coapte

Machiajul se pregateste, si el, de vara, iar marea favorita a frumusetii obrazului este culoarea caisei: roz spre portocaliu. Aspectul vital pe care il imprumuta epidermei se potriveste aproape cu toate tenurile si culorile de par. Iata cateva sfaturi pentru a realiza un machiaj de ultima ora:
Pe pleoape - aplicati o tusa de culoare lejera, spre coltul dinauntru al ochiului, si mai intensa catre partea exterioara a pleoapei. La mijloc, adaugati o umbra de culoarea ochilor dvs.: maro, verde, albastru.
Pe pometi - alegeti un fard de obraz in culoarea caisei coapte. Daca sunteti brunete, aplicati o tusa ceva mai vizibila; daca sunteti satene sau blonde, culoarea trebuie sa fie mai pala. Roscatele sa aleaga culoarea caisei rosii.
Pe buze - evitati, chiar daca sunteti adolescente, tonurile violente si tari. Preferati o nuanta de portocaliu potolit, transparent (culoarea mandarinei), pe care lumina o pune in valoare. Nu mai trasati cu creionul conturul buzelor. Pe soare se vede si pare strident.
Pe unghii - oja corai (portocaliu deschis) se potriveste perfect cu pielea bronzata a mainilor. Din fericire, magazinele noastre, tot mai bine aprovizionate la capitolul "cosmetica", va ofera posibilitatea de a fi in pas cu moda machiajului.