Masti de fata cu compozitie naturala

Redactia
Mastile cu argila.

Exceptand faptul ca argila este un pamant care se modeleaza usor si din care se fac oale si vase pentru flori, ea este unul dintre cele mai puternice medicamente lasate de bunul Dumnezeu la indemana oamenilor. Ca si vegetalele pe care le creste si le imbogateste, ea contine numeroase saruri minerale si oligoelemente care o fac sa aiba actiune remineralizanta, echilibranta si antitoxica. In cosmetica, ea este recomandata in compozitia mastilor si pentru curatarea tenurilor acneice. Bineinteles: nu se foloseste pamantul rosu, din groapa, cautat de olari, ci argilele pure, care se afla in farmacii. Aplicata pe fata, masca de argila se acopera cu un tifon, peste care se pune un prosop umed. Dupa 15 sau 20 de minute, masca se spala cu multa apa. In functie de tipurile de ten, masca de argila se poate amesteca si cu alte substante.

Pentru pielea normala: este indicat amestecul argilei cu suc de morcovi, care da pielii un aspect foarte placut, de sanatate si prospetime.

Pentru pielea uscata: praful de argila poate fi amestecat cu diferite uleiuri, cel mai indicat fiind cel de masline. Dupa uscarea si inlaturarea mastii, pielea are o culoare sanatoasa si circulatia sangelui se reactiveaza.

Pentru pielea grasa: se indica amestecul prafului de argila cu ceai de plante sau suc de lamaie. Se recomanda mai ales infuziile de: tei, salvie, musetel si coada-soricelului. Aduna porii si absoarbe grasimile.

Pentru pielea atropica: argila se poate amesteca cu apa de roze sau ceai de rozmarin, dar important este ca masca sa se lase sa se usuce bine, pentru ca efectul ei vitalizant sa se produca integral.

Pentru tenul deshidratat si atins de cuperoza: masca de argila nu trebuie lasata sa se usuce si in amestec trebuie neaparat adaugat ulei.

Reteta generala: 2-3 linguri de supa cu praf de argila, amestecate cu lichid pana se subtiaza, atingand consistenta smantanii.

Mastile din drojdie de bere

Drojdia de bere este un organism viu. Ea e foarte bogata in vitamine ale complexului B, saruri minerale si fermenti. Prin asta, schimburile organice sunt favorizate iar inmultirea celulelor continute in piele este stimulata, determinand inlaturarea necurateniilor de pe obraz.
Cura de drojdie de bere, atat externa cat si interna, este indicata mai ales in cazul tenurilor grase. Folosirea mastilor trebuie sa aiba o frecventa constanta: de doua ori pe luna.
O bucatica de drojdie proaspata, de dimensiunea unei alune, se dilueaza cu putin lapte caldut pana dobandeste consistenta unei smantani groase. Compozitia se intinde pe fata, pe gat si pe decolteu, intr-un strat de circa un centimetru grosime. Zona din jurul ochilor nu trebuie acoperita. Pe ea se pot pune eventual cateva tampoane cu vata inmuiata intr-o infuzie calduta de albastrele sau musetel. Dupa 20 de minute, masca se spala cu multa apa calda.

Mastile din miere de albine

In zilele pe care le petreceti acasa, dupa ce in prealabil va curatati fata si gatul cu un lapte demachiant si apoi cu apa si sapun, luati o lingurita de miere cristalizata, pe care amestecati-o cu cateva picaturi de apa si apoi intindeti-o pe obraz. Cand fata este acoperita, masati bine pasta de miere pentru a patrunde cat mai adanc in piele. Dupa o ora, spalati-va cu apa calduta. Tenul dvs. va fi moale si fin ca o petala de trandafir. Sarurile minerale si vitaminele pe care le contine mierea au un efect energizant exceptional asupra pielii, pe care o hranesc si in care dinamizeaza eliminarea toxinelor.



Clubul dietelor de slabit

Diete cu tel precis

Vreau sa slabesc 5 kilograme

- Dureaza intre 4 si 10 zile -

Aveti voie sa mancati intr-o zi:

Cel putin 500 g legume (proaspete, fierte sau inabusite).

Un fruct (cu exceptia bananelor).

Un cartof mijlociu sau 50 g de orez sau macaroane.

O bucata de paine de graham sau doua bucati de pesmet.

100 g carne slaba (vita, vitel sau pasare) pregatita la gratar sau fripta intr-o tigaie de teflon, sau 200 g peste fiert in abur sau pregatit la gratar.

0,2 l lapte sau un iaurt degresat.

100 g branza de vaci sau 50 g telemea.

1 ou sau 2 bucati de cascaval.

2 linguri de margarina.

3 linguri de untdelemn sau de maioneza.

Exceptie

A 6-a zi de dieta.
In ziua a 6-a, mancati numai fructe. Puteti manca 1 1/2 kg fructe la alegere, cu exceptia bananelor.

Un model de meniu

Dimineata: 1 felie de graham sau doi pesmeti cu o bucata de friptura rece.

Ora 11: un ou fiert.

Masa de pranz: gratar cu morcovi (200 g carne pusa la gratar + 250 g morcovi inabusiti cu putina apa, margarina si o lingurita cu Delikat, amestecati cu un cartof fiert si salata verde, toate taiate marunt. Se pune o lingura de ulei sau de margarina si cat mai multe verdeturi.)

Dupa masa: un iaurt simplu sau amestecat cu un fruct maruntit.

Cina: salata cu branza: 50 g telemea rasa se amesteca cu salata verde, telina rasa, un fir de ceapa, 2 linguri de untdelemn cu otet.
Bauturile: In timpul dietei beti cu masura ceai negru si cafea. Preferati-le mai degraba ceaiurile de plante si, neaparat, 1-2 litri de apa minerala negazoasa. In cafea puteti sa puneti putin lapte. Daca apa minerala vi se pare plicticoasa, adaugati-i cateva picaturi de lamaie.