"De unde pot procura medicamente cu lactoferina?"

Cititor Formula AS
Cititorii Intreaba.... "De unde pot procura medicamente cu lactoferina?"

Sufar de 30 de ani de poliartrita reumatoida. M-am tratat cu foarte multe medicamente recomandate de specialisti; cu toate acestea, boala n-a cedat si acum, in stadiul Iv, stau mai mult in pat, anchilozata. Am citit in paginile revistei "Formula As" (nu mai stiu in ce numar) despre doua medicamente cu efecte benefice in tratarea bolii: Lactoferina si Lipoartrin forte, la care as vrea sa recurg. Din pacate, la toate farmaciile la care am cerut aceste produse, mi s-a raspuns ca nu au astfel de preparate. Va multumesc,
Florentina Buzatu - str. Masina de paine nr. 18, bl. R28, sc. B, ap. 71, sector 2, Bucuresti, cod 021134
Lactoferina se gaseste in urmatoarele farmacii: "Aesculap" - in judetele Mures, Harghita, Cluj; "Iassufarm" - in judetele Iasi, Vaslui; "Medica" - in judetele Botosani si Neamt; "Pinos", "Orbit", "Victoriei", "Terra Farm", "FarmaPlanet", "Coronis", "Mimar", "Theaforn", "Steaua" - in Bucuresti.

"La doar 2 ani, fetita mea are o infectie vaginala"

Sper din tot sufletul sa fiu ajutata intr-o problema delicata si foarte importanta. Este vorba de fetita mea, careia la varsta de 2 ani si 7 luni, i-a fost gasita in secretia vaginala o infectie cu Escherichia Coli. Trecand deja prin cateva experiente traumatizante (pentru frageda ei varsta), refuza introducerea ovulelor speciale preparate. Ce as putea face? Trebuie sa reusesc sa o vindec cumva! Cunoaste cineva vreo metoda mai putin traumatizanta?
Veronica - Brasov

"Caut tratament pentru pareza la ochi"

Am 38 de ani, mi s-a indepartat o tumora de pe creier, operatia a fost reusita, dar am ramas cu o pareza la ochi (pleoapa nu se ridica, ochiul vede, dar nu se misca). Daca stie cineva un remediu, il rog sa ma ajute, deoarece ma descurc greu la serviciu. Va multumesc din suflet.
Maria - Bailesti, jud. Dolj

"Caut tratament naturist pentru
tumora hipofizara - chist Rathke"


Am fost operata in anul 2005 de tumora hipofizara, si in urma investigatiilor Rmn efectuate dupa doi ani s-a constatat o recidiva. Daca s-a confruntat cineva cu asa ceva, il rog sa-mi recomande urgent un tratament naturist pentru aceasta afectiune. Multumesc din suflet.
B.D. - Constanta

"Caut o clinica unde se sparg
calculii biliari cu ultrasunete"


Sunt inginer pensionar. La un control ecografic mi s-au depistat doi calculi de 25 si 21 mm in vezica biliara. Doresc adresa unui centru care efectueaza operatii curente de spargere si eliminare a calculilor biliari, cu ultrasunete sau ultrascurte in camp magnetic. De asemenea, doresc relatii despre medicamentul Chenofalk. Va multumesc in numele intregii mele familii pentru articolele deosebit de interesante si variate pe care revista dvs. le cuprinde.
Stan Gheorghe - Bucuresti

"Am fost diagnosticata cu
spondilolistezis anterior L5 - L1"


Am fost diagnosticata cu spondilolistezis anterior L5 - L1. Mi s-a spus ca numai operatia este singura solutie. Daca cineva s-a operat de aceasta boala, il rog sa-mi spuna unde a facut-o, cum s-a simtit dupa, sau poate a urmat alte tratamente naturiste pentru calmarea durerilor. In speranta ca voi primi raspuns, va multumesc din suflet.
Manuela - Campulung

"Am mancarimi pe tot corpul"

De doi ani de zile am mancarimi pe tot corpul, si nici un doctor dermatolog nu a reusit sa ma vindece. Pe cel ce stie cum se poate trata aceasta suferinta il rog din tot sufletul sa-mi spuna si mie cum s-a vindecat. Cu multumiri,
Negrea Gheorghe - Sibiu, tel. 0269/43.66.88

"Bunica isi pierde parul"

Cam de vreun an, bunicii mele a inceput sa ii cada parul. Nu de tot, pentru ca el creste din nou, dar nu la fel de des ca inainte. Teama noastra este ca ii va cadea de tot. Mentionez ca are 80 de ani si nu sufera de anemie sau alta boala care ar putea provoca aparitia cheliei. Sincere multumiri.
Dana - e-mail: osmosis162004@yahoo.com



...Cititorii Raspund

"Caut tratament pentru insomnie"
(Raspuns pentru Nicolae Maria -
Bucuresti, F. As nr. 723)


Avand si eu diabet, m-am confruntat foarte multa vreme cu aceasta problema: insomnia. Dormeam doar cateva ore pe noapte sau deloc. Intr-o zi m-am intalnit cu o prietena cititoare a acestui ziar si mi-a recomandat-o pe doamna Elena Spanu. Am sunat-o, am fost si la o testare cu aparatul de biorezonanta si mi s-au ameliorat atat problemele cu diabetul, cat si insomnia. Acum dorm ca un copilas. Am urmat un tratament naturist trei luni. Pentru mai multe informatii, sunati-ma la 0751/59.33.38.
Rodica Ursuleanu - Bucuresti

"Mi-au aparut niste negi mici in zona vaginala"
(Raspuns pentru Oana, F. As nr. 748)


Draga Oana, in urma cu 7 ani, m-am confruntat si eu cu aceasta problema, diagnosticata de medici: vegetatii veneriene. Am umblat pe la diferite cabinete ginecologice, unde am fost supusa la interventii chirurgicale "pe viu" (ma ciupea cu un foarfece - pentru a distruge negii), la alt cabinet am fost cauterizata. Acest chin a durat cam jumatate de an, timp in care, dupa fiecare interventie, negii imi apareau din nou. Dar intr-o zi, Dumnezeu m-a indrumat sa merg la un cabinet dermatologic, unde un medic in varsta (sa-i dea Dumnezeu sanatate) mi-a recomandat un medicament (solutie) "minune": Condilyne, cu care am scapat definitiv de necaz (se gaseste in farmacii). Sanatate multa si Doamne ajuta pe toata lumea. Multumim redactiei pentru ca exista!
B. Mariuta - str. Cornisa Bistrita 33 - A - 41, Bacau, tel. 0727/30.47.44

"In urma unei operatii de sarcina extrauterina imi cade parul"
(Raspuns pentru Dalia, F. As nr. 750)


Sora mea a trecut printr-o experienta asemanatoare. Acum urmeaza un tratament homeopat. Dupa cateva luni, rezultatele au aparut, nu spectaculos, dar merge spre foarte bine. Va ofer numarul de telefon al d-nei doctor care a tratat-o: Andreikovits Marietta, tel. 0256/46.78.71 (str. Eneas nr. 71, Timisoara). Programarile se fac de luni pana vineri, intre orele 9-10.
Ioanitescu Codruta - Caransebes

"Stau mult in picioare si a inceput
sa-mi creasca in talpi o galma"
(Raspuns pentru Gabriela, F. As nr. 756)


In cartea "Sanatate din farmacia Domnului" (autor Maria Treben) este prezentat un caz asemanator, vindecat cu coada-calului: "Un fermier de 49 de ani, caruia ii aparuse in talpa o umflatura tare care ii pricinuia dureri mari, nu mai putea sa calce. In spital a fost tinut cateva zile si trimis acasa. L-am sfatuit sa-si puna comprese cu aburi de coada-calului, care dizolva chiar si tumorile maligne. Mi s-a telefonat trei zile mai tarziu, ca umflatura disparuse complet. Pielea era nitel flasca si moale la pipait, iar umflatura tare nu se mai simtea".
Reteta compresei cu aburi: 2 maini pline cu coada calului se pun intr-o sita care se aseaza deasupra unui recipient cu apa clocotita. Cand plantele sunt fierbinti si moi, se invelesc intr-o panza de in si se aplica pe locul suferind. A se impacheta neaparat cald! A se lasa sa actioneze mai multe ore sau peste noapte. Doresc solicitantei sa-i aduca vindecare acest tratament.
Hinescu Ioan - str. M. Damaschin nr. 16, bl. 3, et. 2, ap. 32, Suceava, cod 720161

"In urma unei lovituri la cap cu bocancul,
sufar de o tulburare somatoforma"
(Raspuns pentru Liviu T., F. As nr. 757)


Draga Liviu, si fratele meu a avut un accident in urma caruia medicii i-au pus diagnosticul de tulburare somatoforma. Pentru a scapa de crizele din timpul somnului si durerile din zona respectiva, a urmat un tratament complementar: 1. Tinctura de sunatoare - 20 de picaturi de trei ori pe zi. 2. Valeriana si talpa gastei - infuzie realizata din combinatia celor doua plante in parti egale. 3. Produse naturiste 100% ca: Rhodiolin si Noni - extras din planta Morinda Citrifolia. Acestea sunt naturale, nu au contraindicatii si regleaza sistemul nervos foarte bine. Pentru mai multe informatii ma puteti contacta telefonic: 021/644.20.02, 0724/27.89.71.
Multumiri revistei "Formula As" pentru ajutor, si pentru ceea ce face pentru noi. Doamne ajuta!
Dascalescu Camelia - str. Prisaca Dornei nr. 4, ap. 235, sector 3, Bucuresti

"Am tuse cu puroi si sange, dar medicii
nu-mi gasesc diagnosticul"
(Raspuns pentru Stroie Dorel, F. As nr. 757)


Incredibil, dar adevarat! Faptul ca dupa 4 radiografii si internari in spital nu vi s-a putut stabili un diagnostic, desi dvs. tusiti frecvent si expectorati puroi cu sange, denota probabil dezinteresul sau incompetenta unor cadre medicale. Din pacate, am constatat si eu, pe propria-mi piele, ca unele afectiuni pulmonare de natura netuberculoasa, si ma refer in special la banala si mult prea neglijata bronsita, sunt situate la limita a doua specialitati medicale: medicul de medicina generala sau cel de interne sunt depasiti, iar medicul specialist ftiziolog nu-i acorda atentie, nefiind vorba de tuberculoza, singura apreciata a fi cu adevarat periculoasa. Asa se face ca de cele mai multe ori, bolnavii de bronsita, care ar trebui tratati timp mai indelungat cu antibiotice insotite de expectorante (pana la vindecarea completa), isi limiteaza tratamentul la traditionala "o cutie" de antibiotice, boala nefiind tratata suficient, recidivand cu usurinta si cronicizandu-se. La aceasta contribuie si bolnavul, care devine "tusitor cronic", nu renunta la fumat, consuma bauturi si alimente reci si nu se imbraca corespunzator conditiilor meteorologice. Acesta pare a fi si cazul dvs. Ati avut, probabil, o bronsita netratata sau tratata insuficient ca doza si durata, care s-a cronicizat. Bronsita este insotita de o hipersecretie bronsica. Aceasta blocand arborele bronsic, bolnavul se sufoca si in consecinta tuseste ca sa o elimine, in loc sa apeleze la medicamente sau ceaiuri expectorante, care contribuind la fluidizarea secretiei bronsice o ajuta astfel sa se elimine usor, fara tuse. Asocierea de antibiotice contribuie in acelasi timp la eliminarea factorului infectios, bolnavul vindecandu-se in timp. Netratand bronsita, infectia se mentine, mucoasa bronsica se imbolnaveste si se irita grav, bronhiile produc adevarati "saci", in care hipersecretia, care devine purulenta si sanguinolenta, se aduna, blocand respiratia bolnavului. Acest stadiu al bolii este cunoscut sub numele de bronsita cronica supurata cu bronsiectazie. Daca in cazul tuberculozei, produsa de bacilul Koch, se formeaza in plamani "caverne", care se pot vindeca si calcifia, nu acelasi lucru se poate spune despre "sacii" din bronsiectazie, care sunt ireversibili, si chiar daca se golesc temporar in urma unor tratamente, se pot umple din nou, la prima raceala, iar puroiul rezultat poate fi de multe ori in cantitate mare si insotit de sange, ca in cazul dvs. Bronsita cronica supurata este caracterizata si prin stari subfebrile, adica temperaturi corporale situate in intervalul 37,1 - 37,5C, temperaturi foarte periculoase, indicand o imbolnavire cronica grava a intregului organism (spre deosebire de temperaturile mai mari de 38, care insotesc o afectiune acuta tratabila si rezolvabila in timp scurt). Termometrul se tine sub brat timp mai indelungat, de circa 15 minute, pentru a se putea masura corect temperaturile subfebrile, altfel bolnavul considerandu-se sanatos.
In cadrul unor spitale de boli infectioase exista sectii de specialitate in care se trateaza supuratiile pulmonare, si doar acolo apreciez ca vi se va putea stabili, in sfarsit, un diagnostic corect si veti putea beneficia de un tratament corespunzator. In aceste sectii si spitale se efectueaza si bronhoscopii, iar la nevoie chiar bronhografii care pun in evidenta cu precizie stadiul bolii si amplasamentul "sacilor".
Astfel, se instituie un tratament competent, pe baze strict stiintifice si nu la nimereala, a carui eficacitate se verifica in timp, pe durata spitalizarii, care poate fi mai indelungata. In situatii extreme, in care supuratiile sunt foarte puternice si frecvente, punand in pericol viata bolnavului, se poate ajunge la operatie, respectiv la lobectomie, prin care se extirpa lobul din plaman care contine "sacii" cu puroi. La stabilirea diagnosticului se va avea in vedere si un eventual cancer pulmonar, care, de asemenea, este insotit de supuratii purulente. Sper sa nu fie cazul dvs., care si asa este destul de greu si necesita tratament de urgenta. Puteti fi internat pe baza unui bilet de trimitere din partea medicului de familie, la Spitalul Clinic nr. 4 "Victor Babes" din Timisoara, care poseda o sectie specializata in supuratii pulmonare si personal medical competent. Pentru o eventuala programare a internarii si stabilirea unor conditii de detaliu a acesteia, v-as recomanda sa va adresati spitalului in scris sau telefonic. Adresa: Spitalul Clinic nr. 4 "Victor Babes", str. Adam Gheorghe nr. 13, sectia supuratii pulmonare, Timisoara, tel. 0256/20.76..71, 0256/20.76.72 (si veti solicita centralistei sa va faca legatura cu sectia supuratii). Pana la o eventuala internare, v-as recomanda unele tratamente fitoterapice ajutatoare, printre care as situa, in primul rand, Ceaiul Antibronsitic Plafar, pe care il gasiti la magazinele Plafar si in unele farmacii. Are in compozitia sa 7 plante mdicinale cu efect expectorant, antispastic si usor antiseptic. Este foarte eficient. Va doresc succes in stabilirea diagnosticului si instituirea unui tratament competent.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara
(Raspunsul de mai sus se adreseaza si cititoarei Aldasoro Loredana Anca, "Am un abces pulmonar care trebuie operat", F. As nr. 759)

"Verisorul meu de-abia merge"
(Raspuns pentru Mihaela -
Hunedoara, F. As nr. 758)


Draga Mihaela, in numarul 749 din decembrie 2006 al revistei F.As vei gasi raspunsul unui cititor din Canada care, suferind de spondilita anchilozanta (spondilita anchilopoietica) relateaza despre tratamentul pe care l-a urmat cu un medicament, care se gaseste si in Romania: Salazopyrin. Sper din inima sa-l poti ajuta pe verisorul tau. Sunt convinsa ca si el va beneficia de tratament, fiind ajutat de un medic competent caruia trebuie sa i se adreseze. Cu urari de bine,
Tudose Magdalena - B-dul Republicii nr. 139, Ploiesti

Stimata redactie, citesc cu atentie revista F. As si imi place cu cata seriozitate sar oamenii in ajutorul celor suferinzi. Incerc si eu in cele ce urmeaza sa ajut pe cineva. Am vazut cazuri de spondilita traumatizanta vindecate sau ameliorate prin tratament cu metode traditionale japoneze - Reiki. Poate exista un cabinet de tratament Reiki pe langa Hunedoara sau daca bolnavul are rude in Bucuresti, se poate adresa la cabinetul de Reiki - Jiko, str. Izvor 78, sector 5, Bucuresti, tel. 021/311.97.83, 0724/42.35.90, d-l Gabriel Dutchevici. Tot prin cunostinte in Bucuresti poate procura produse naturale din plante cu efecte benefice pentru tratarea spondilitei traumatizante, ca Shark Aid, Joint Protex, Super Soya Lecithyn, Omega 3, produse care se gasesc in farmacii cu circuit inchis. Cu stima,
Vella Stefan - str. Baba Novac 21, ap. 88, sector 3, Bucuresti, cod 031626, tel. 0729/65.70.26

"Mi s-a pus diagnosticul Sarcom Kaposi"
(Raspuns pentru Grosu Nicolae- Galati, F. As nr. 758)


Sarcomul Kaposi este o tumora cutanata cu caracter multifocal, putand atinge in afara de piele si unele viscere, ca: ficatul, inima, tubul digestiv, ganglionii mezenterici, plamanii. Se caracterizeaza prin prezenta nodulilor sau a placilor de consistenta dura in grosimea pielii, usor proeminente, pigmentate, de culoare rosu-bruna sau brun-cenusie, localizate cu predilectie pe gamba, mana, lobii urechilor, gland si mai rar pe coapse. De retinut ca, in general, nu are evolutie spre metastaze si daca este solitar sau nu deranjeaza, se poate trai toata viata cu el, fara sa creeze probleme majore. Apare mai frecvent la barbati, pe fond de imunitate scazuta. (La cei ce fac tratamente prelungite cu medicatii imunodepresoare) Tumora este maligna si se manifesta evolutiv lent. La pacientii cu imunodepresie, evolutia poate fi uneori rapida, cu aparitia de noi leziuni diseminate si a unor complicatii grave. In cazul cand sunt atinsi ganglionii limfatici, leziunea poate produce limfedem cronic. Tratamentul in acest caz se face prin administrare de medicamente diuretice, consum constant de salata de leurda si tinctura de leurda, rosii, produse naturiste care contin crucifere, fitonutrienti, isoflavone, flavonoizi, carotenoizi, ce vor creste imunitatea sistemului celular. Tratament: daca se refuza excizia chirurgicala se poate apela in unele clinici la electrocoagulare sau iradieri cu raze X. In forme mai severe, se poate utiliza chimioterapia cu citostatice: Vinblastina (Velbe), Leukeran. Tratament naturist: este indicat sa beti in fiecare zi, pe timp nelimitat, ceai de salvie - 25 g, limba-boului - 15 g, norocel - 15 g, brandusa de toamna - 5 g, dragaica - 20 g, galbenele - 25 g, leurda - 20 g, rostopasca - 5 g, urzica - 25 g, ventrilica - 15 g. Din acest amestec se pune o lingurita la 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se beau 2 cani pe zi, cu 1/2 ora inainte de masa. Alternativ, ungeti locul afectat cu suc proaspat de ventrilica si rostopasca, iar peste noapte, se pot pune comprese cu infuzie calda de ventrilica. Ceai de naprasnic: peste o lingurita de planta turnati 250 ml apa clocotita si lasati la infuzat 10 minute. Strecurati si beti o cana de ceai rece in fiecare seara, inainte de masa. Ceaiul de naprasnic este indicat in toate tipurile de cancer, in special daca s-au facut raze X sau tratament cu radiatii. Folositi produse naturiste capabile sa va regleze metabolismul celular: Tre-en-en, Omega 3, Vitamina E, Carotenoid Complex, Formula Iv. Beti zilnic o cana de 200 ml cu suc proaspat de legume (morcov, sfecla rosie, radacina patrunjel, broccoli, varza, rosii). La micul dejun, beti 200 ml suc de portocale, proaspat, obtinut in casa. Renuntati o perioada la produsele din carne. Consumati: kiwi, mandarine, grepfruit, afine, lamai, usturoi, rosii, portocale, broccoli, migdale, spanac, mere, gutui, struguri rosii, avocado, somon. Va doresc multa sanatate!
Vasile Stanciu, fitoterapeut - tel. 0724/37.32.48
"Am candida in gat si nu-mi trece"

(Raspuns pentru R. Ioana - Ploiesti, F. As nr. 758)

In cazul dvs., localizarea infectiei micotice (gat) este, cel mai probabil, rezultatul interventiei chirurgicale suferite pe segment tiroidian. Chiar si in aceste conditii, dar nu numai, tratamentul pe care vi-l recomand este capabil sa rezolve favorabil situatia neplacuta si trenanta in care va gasiti. Infuzie de muguri de plop si salvie - se face gargara cu aceasta infuzie combinata in parti egale, de 2-3 ori pe zi pana la disparitia focarului infectios. Daktarin gel - se fac aplicatii zilnice cu acest gel pe mucoasa bucala si linguala, de cel putin doua ori pe zi. Apiterapie - infectiile cailor respiratorii superioare (faringita, laringita, rino-sinuzita) beneficiaza de aportul curativ al mierii de albine, cu actiune emolienta, expectoranta, antibacteriana si antifungica. Se poate administra atat sub forma de sirop, cat si in gargara, oferind rezultate excelente. La fel de eficiente sunt si produsele pe baza de propolis administrate sub forma de capsule, tablete sau solutii aplicate prin aerosolizare. Dietoterapie - evitati pe parcursul tratamentului cartofii, laptele, faina alba, dulciurile rafinate, cafeaua, vinul sau bauturile de tip Cola. Consumati in schimb, cat mai des, vegetale cu frunze verzi, usturoi, iaurt ce contine culturi vii de Lactobacillus acidophylus, ulei de masline. Foarte utile in combaterea candidozelor sunt suplimentele nutritionale care contin fier, zinc, seleniu si vitaminele A, C, E, B6 si B12. Raspunsul imunitar poate fi imbunatatit prin administrarea unor produse imunostimulante care contin Echinacea augustifolia, Aloe vera si Uncaria tomentosa, indicate in toate formele de infectii fungice. Sa auzim de bine!
Peia Mircea - str. Take Ionescu 11-13, sc. B, Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24



Sugestiile oferite prin raspunsurile cititorilor
nostri nu suplinesc sfatul unui medic specialist.
Adresati-va si unor cadre calificate.