Lectii pentru ingrijirea obrazului

Redactia
Masti si impachetari.


Se afirma adesea ca o alimentatie sanatoasa este raspunzatoare pentru frumusetea obrazului. Daca ar fi adevarat, fiecare femeie care se hraneste corect ar trebui sa aiba un ten de vis, ceea ce nu prea se intampla... Fireste, o hrana "curata", compusa mai ales din fructe si din legume, din lactate proaspete si cereale integrale, este ideala pentru sanatate, dar frumusetea obrazului are nevoie de mult mai mult, si anume: de o ingrijire permanenta, obtinuta prin stimularea stratului exterior al pielii, cu ajutorul unor produse cosmetice naturale, prin masti si masaje aplicate si practicate regulat. Numai printr-o ingrijire corecta, procesul de imbatranire poate fi, efectiv, intarziat.
Mastile si impachetarile sunt mijloace de frumusete intensive. Cu ajutorul lor se pot obtine efecte rapide si vizibile, iar prin aplicarea sistematica a mastilor, se obtine si o intinerire a epidermei. Un aspect mai proaspat si ferm. Mastile au o actiune stimulativa, activeaza dinamica circulatiei sangelui si strang porii prea dilatati, au efect de curatire profund, vindeca pielea si o netezesc. La modul ideal, aplicarea mastilor, alaturi de masaje si de o hrana sanatoasa, sunt drumul cel mai sigur spre frumusete.
Mai trebuie spus ca mastile au nenumarate retete de "fabricatie" si trebuie aplicate cu scop precis. Unele sunt facute cu plante, altele cu alimente (miere, branza de vaci, iaurt), cu argila sau fructe, cu seminte sau cereale. Din pacate, femeia moderna recurge mai degraba la produsele cosmetice din comert decat la natura, tradand astfel traditia bunicilor si strabunicilor noastre, care stiau sa foloseasca miraculos ingredientele pe care le aveau la indemana, in bucatarie si in gradina. Minuni se mai intampla si astazi, desi foarte rar. De pilda, in Italia, la Florenta, exista un salon de frumusete care lucreaza numai cu produse naturale, dar unde trebuie sa te inscrii pe lista cu luni de zile inainte, pentru a beneficia de un tratament cosmetic absolut natural. Succesul maxim al afacerii consta in masajele faciale cu creme proaspete, preparate din uleiuri de plante, aplicatii cu felii de castraveti cruzi si o masca, devenita celebra, cu seminte pisate de floarea soarelui. Va dezvaluim si dvs. reteta, urmand ca in numerele viitoare ale revistei sa va oferim un veritabil "belsug" de masti si impachetari naturale.



Cosmetica naturista

Masca de fata cu seminte de floarea-soarelui

Ingrediente: un pumn de seminte cojite de floarea-soarelui, o lingurita de miere poliflora, o lingurita de untdelemn de plante presat la rece.
Mod de preparare: Se dau semintele de floarea-soarelui prin rasnita de macinat cafea. Pentru eliminarea ultimelor impuritati, macinisul obtinut se cerne printr-o sita cu ochiuri mai mari. Se topeste mierea in putina apa calda, si se amesteca lichidul cu pulberea de seminte si untdelemnul. Daca preparatul este prea gros, se mai adauga putina apa calda, pana se obtine o pasta ce poate fi intinsa usor pe obraz.
Intrebuintare si efect: Pasta se intinde uniform pe obrazul, gatul si decolteul foarte bine curatate inainte, se lasa sa actioneze o jumatate de ora, dupa care se clateste cu apa calduta.
Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in vitamina E, ulei si lecitina si formeaza impreuna cu substantele hranitoare din miere si ulei un produs exceptional pentru ingrijirea obrazului. Se recomanda in toate tipurile de ten. In locul mierii, se pot folosi, pentru variatie, galbenus de ou sau smantana proaspata.