Asa m-am vindecat de astm bronsic

Cititor Formula AS
- Sfaturi de la cititori -


Sirop de nuci verzi

"Se spala 25 de nuci verzi de marimea unor masline mijlocii (ca pentru dulceata), se dau in clocot un minut si apoi se scot. Separat, in alt vas, se pune 1 kg de miere lichida la fiert (mierea cand fierbe se umfla, face spuma). Cand da primul clocot, se pun si nucile inauntru si se lasa sa fiarba vreme de 5 minute, la foc mic. Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Se pune intr-un borcan. Se ia cate o lingurita dupa fiecare din mesele principale, dupa care nu se mai mananca nimic. Tratamentul se face pana cand se termina borcanul. Cura se tine o singura data pe an. Important: inainte de folosire, amestecati bine ingredientele."
Radu Petrean - Brasov

Tigari medicinale

"Anumite plante pot sa calmeze crizele de astm sau sa le previna, daca sunt folosite sub forma de tigari sau puse in pipa. E cazul salviei, de exemplu. Se piseaza 30 de grame de frunze uscate de salvie si se fac 20 de tigari sau se pun intr-o pipa."
Traian Velcescu - Barlad

Ceai de turita-mare

"Dupa multe cautari si experiente zadarnice, am reusit sa-mi potolesc crizele de astm in felul urmator: oparesc o lingurita de turita mare cu o cana de apa clocotita, apoi o las sa se infuzeze 10 minute, dupa care o strecor. Am gasit reteta intr-un almanah popular si de cand o practic, crizele mele s-au rarit si s-au diminuat ca violenta. Beau trei cani de ceai pe zi, intre mese."
Coralia Velciu - Arad

Macerat din radacina de iarba-mare

"Iarba-mare este o planta cu flori frumoase si aromate, dar cea care se foloseste drept remediu in astmul bronsic e radacina plantei, uscata si taiata marunt. Se obtine un decoct destul de amar, dar foarte eficient pentru eliberarea cailor respiratorii de secretiile care le infunda. Se pun 30 grame radacina intr-un litru de apa rece si se lasa o ora la macerat, dupa care vasul se pune la foc. Se lasa sa clocoteasca un minut si sa se infuzeze 10 minute. Se bea o cana, inainte de fiecare masa principala."
Maria Leustean - Onesti

Un leac fara egal: lumanarica

"Desi baiatul meu in varsta de 10 ani refuza categoric sa bea vreun ceai de plante, am reusit totusi sa-i potolesc o criza de astm bronsic cu ceai de lumanarica. Infuzia are marele avantaj ca are gust bun, pentru ca florile sunt dulcege. Trebuie recoltate imediat ce ajung la maturitate si uscate la umbra pe foi de ziar. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta la o cana de apa si se lasa sa stea 10 minute. Ceaiul trebuie bine filtrat prin tifon, pentru ca planta are firisoare mici, care pot irita gatul. Se beau trei ceaiuri pe zi."
Ecaterina Mateevici - Chisinau

O reteta chinezeasca

"Dupa o alergie indelungata la polen, pe care am tratat-o superficial, am dat in astm bronsic. Un timp, l-am tratat cu medicamente pe baza de cortizon, dar de la o vreme, recurg la terapii naturiste: ceaiuri, inhalatii aromate, comprese cu bitter pe piept etc. Dar cel mai bun randament il da un leac chinezesc, pe care l-am citit intr-o carte. In fiecare dimineata si seara, se baga in gura miezul de la doua nuci si o bucatica mica de ingver proaspat (se gaseste la compartimentul alimentar din supermarketuri). Se mesteca bine, circa 5 minute, inainte de a fi inghitit."
Cristian Sindilaru - Sibiu