Ce inseamna ingrijire corecta?
Atat cremele obisnuite, pe care le aplicam zilnic pe fata, cat si uleiurile cosmetice, pot sa infunde canalele lacrimale si sa provoace umflaturi. Prin urmare, alegeti cu discernamant produsele pe care le folositi, si pe care piata cosmeticelor le ofera din abundenta. Gelurile, de pilda, sunt recomandate pentru pielea tanara sau foarte grasa, pentru ca patrund repede in piele si o tonifica. Majoritatea femeilor prefera insa cremele usoare sau balsamurile. In ce ne priveste, va recomandam si in cazul acesta preparate naturiste, fabricate acasa, produse biologice sigure si, mai ales, ieftine.
Crema de ochi se aplica cu varful degetului inelar, pentru ca apasa cel mai usor. E de preferat sa va ingrijiti regulat si fara exagerari, decat des si folosind creme din abundenta. In felul acesta, pielea isi va pastra elasticitatea si ridurile vor intarzia sa apara.
Cum pot fi inlaturate edemele
(umflaturile de sub ochi si de pe pleoape)
Luati de trei ori pe zi tinctura de ienupar sau Renostim (preparate la "Dacia Plant" Sebes-Alba), diluate in apa. Elimina rapid excesul de lichid din tesuturi, inclusiv din zona ochilor.
Practicati un drenaj limfatic, apasand usor umflaturile cu varfurile degetelor aratatoare, dinspre nas catre tample. Repetati de 30 de ori.
Tineti produsele pentru ochi in frigider. Recele dezumfla.
Aplicati pe zona ochilor rondele de castravete sau de cartofi cruzi, vreme de 20 de minute. Absorb lichidul.
Aplicati pe ochi doua pliculete de ceai negru sau verde. Lasati-le sa actioneze vreme de 15 minute. Contin tanin si polifenol, doua substante care elimina lichidul mai repede.
Inmuiati doua tampoane de vata in lapte rece si aplicati-le peste pleoape. Schimbati-le imediat ce se incalzesc. Dupa 15 minute pungile de sub ochi dispar, iar albul globului ocular devine stralucitor.
Cosmetica naturista
Produse pentru ingrijirea ochilor
Ulei vitaminizat
Ingrediente: 50 g ulei de ricin, 10 g vitamina E uleioasa.
Mod de preparare: se amesteca bine de tot cele doua uleiuri, se pun intr-o sticluta de culoare inchisa si se tin la frigider. Inainte de fiecare intrebuintare se scutura bine amestecul.
Mod de folosire: dermatologii americani au ajuns la concluzia ca vitamina E amestecata cu un ulei gras are efecte deosebite asupra pielii. Ea intretine elasticitatea epidermei, mentine umiditatea si accelereaza circulatia sangelui. Uleiul se aplica seara, inainte de culcare, intr-un strat foarte subtire, de jur imprejurul ochilor, se maseaza usor in piele, iar excesul se sterge cu un servetel de hartie. Uleiul vitalizeaza epiderma, care printr-un tratament consecvent dobandeste un aspect proaspat si sanatos.
Bogat in vitamina E naturala este si uleiul din germeni de grau. Se aplica la fel si se lasa sa actioneze pana dimineata.
Untul (cel mai bine, de casa) are un efect exceptional asupra pielii din zona ochilor. Se aplica seara, prin masare usoara, atat sub pleoapa inferioara, cat si pe cea de sus, pana pe arcada sprancenelor.