Zodiacul Lunii Aprilie

Tana Rosca
Primele zile ale lunii ne pot lamuri cu privire la un scop important pe care dorim sa-l atingem: fie schimbarea mediului social in care ne miscam, fie schimbarea propriului stil de comunicare cu prietenii, iar unii dintre noi se pot decide sa se alature activ unei cauze sociale. In jurul datei de 10, semnele de foc (Berbec, Leu si Sagetator) au inca o data sansa de partea lor, dar ca s-o realizeze trebuie sa actioneze ferm si fara ezitari. In fine, pe 20, temutul Saturn intra in miscare directa si vom simti o binecuvantata reducere a starilor de ingrijorare, de vinovatie si de limitare.


Berbec
Succesul dvs. starneste invidii


In existenta dvs., multe dintre elementele asupra carora nu aveati control incep sa fie inteligibile si apoi controlabile (cel putin intr-o oarecare masura). Oricum, sunteti in masura sa intelegeti mai bine contextul care va inconjoara, precum si rolul care va revine. Puterea dvs. de-a influenta evenimentele devine mai mare incepand din data de 10 si beneficiati de acest atu pana hat, pe 27, cand comportamentul si vorbele dvs. au un impact sporit asupra celor din jur. Influenta dvs. sporita poate crea insa si dusmanii ascunse, iar noi va recomandam sa va tineti departe de luptele din culise.
Bani: Perioada de prosperitate si creativitate in afaceri dureaza pana vineri 13 inclusiv, deci nu este nici un motiv sa va speriati de aceasta data, dimpotriva, ea este buna pentru finalizarea unor tranzactii. Activitatile cu caracter comercial si tratativele in acest sens sunt favorizate intre 11 si 27.
Cariera: Recentele dvs. succese profesionale au dus la o schimbare in bine a statutului dvs., dar din 7 incepand, veti putea observa si anumite dusmanii, care ies la iveala indirect. Evitati sa va luati la harta cu cei care va provoaca, ei nu sunt decat simple instrumente, manevrate de altcineva.
Dragoste: Reactiile unor prieteni, pana pe 6, va pot trezi nedumeriri, dar din 20 veti castiga obiectivitate si se poate ca raportul cu persoana iubita sa se schimbe in favoarea dvs. Asta daca procedati cu tact.
Sanatate: Din 7 pot aparea binecunoscutele dvs. migrene, mai ales in conditii de suprasolicitare profesionala, ochii obosesc usor si reflexele sunt imprecise sau lente. Activitatile sportive nu sunt recomandate. Luna noua din 17 va poate da reactii nervoase.

Taur
Echilibru benefic


Pana pe 13 sunteti o alinare pentru cei din jur, care cad prada agitatiei. Si sfaturile dvs. pot fi o adevarata comoara pentru ei. Puteti atrage inclusiv simpatia celor care pana acum se credeau desteptii pamantului si va priveau de sus, considerand ca sunteti persoane greoaie si incete. Acum au nevoie ca de aer de bunul dvs. simt si de echilibrul interior pe care il emanati. Puteti excela in postura de mediatori ai conflictelor, ceea ce va aduce recunostinta si afectiune. Zilele in care aveti mai putina rabdare pentru cei din jur sunt 14-20.
Bani: Cea de-a doua parte a acestei luni poate fi una dintre cele mai rodnice perioade de castig din anul acesta. S-ar putea sa fiti putin derutati in cazul in care aveti un serviciu stabil, dar faceti si afaceri, pentru ca va poate veni greu sa impacati, si capra, si varza, si nu vreti sa pierdeti nici o oportunitate, din nici o parte.
Cariera: Ritmul frenetic impus de sefi, care v-au calcat pe nervi mai toata luna trecuta, se calmeaza dupa data de 6 si aveti din nou ragaz sa va organizati activitatile dupa cum va place. Important e doar sa nu va pierdeti cu firea pana atunci. Comunicati excelent cu colegii mai tineri si puteti face cu ei anumite aliante, daca reusiti sa pastrati cu totii discretia.
Dragoste: Sunteti foarte usor de iubit pana pe 13, dand dovada de toate calitatile pe care partenerul le apreciaza la dvs. Din 21, va implicati mai mult in relatia de cuplu.
Sanatate: Intre 11 si 27 sunteti mai grabiti ca de obicei si se poate ca reflexele dvs. sa nu fie prea bine sincronizate. Zona ce trebuie protejata este cea a umerilor. Caile respiratorii sunt si ele sensibile pana pe 21.

Gemeni
Forma buna pe plan psiho-afectiv


Sunteti atat de fericiti ca v-ati recastigat abilitatea de-a comunica si v-a revenit viteza in reactii, precum si insusirea de-a face mai multe lucruri odata, incat exista pericolul sa abuzati. Nu trebuie sa participati chiar la toate intalnirile prietenilor dvs., care vor fi tare numeroase luna aceasta, indiferent cat de mult este apreciata compania dvs., altfel puteti pierde din vedere niste probleme mai importante decat distractia si taclalele. Acest risc exista cu incepere din 7.
Bani: Pana pe 13, puteti beneficia de castiguri extraprofesionale, dar care sunt legate direct de ceea ce faceti dvs. Ar fi bine sa pastrati discretia cu privire la aceste castiguri, pentru a nu starni vorbe printre colegi.
Cariera: Prietenia cu colegele de la serviciu isi va dovedi din plin utilitatea in prima parte a lunii. Cu ajutorul lor veti putea face impresie. Din 7 incepand, ar trebui sa fiti insa atenti la relatiile cu sefii, care devin foarte activi si autoritari.
Dragoste: Se prea poate ca excesul de bine sa vi se fi urcat la cap si din acest motiv sa incepeti sa dati prea multa atentie flirturilor sociale, care intre 11 si 27 tind sa depaseasca granita general admisa a convenientelor. Partenerul dvs. de cuplu are incredere in dvs., dar vor fi si ocazii in care isi va pune intrebari privitoare la seriozitatea cu care priviti relatia.
Sanatate: Sunteti intr-o forma foarte buna pana pe 13 si asta si pe plan psiho-afectiv. Va ingrijorati mai putin pentru fleacuri si acordati mai multa atentie odihnei. Din 14, rezultatele pozitive se vor vedea pe dvs.

Rac
Cariera la varf!


Luna plina din 2 si Luna noua din 17 fac ca sentimentele dvs. sa fie rascolite mai mult ca de obicei; puteti avea impresia ca nimeni nu va intelege si nu va impartaseste opiniile si/sau sentimentele. Daca va complaceti in aceste stari, cei ce va inconjoara se vor simti intr-adevar dati deoparte si astfel ati facut singuri ca temerile dvs. sa se concretizeze. Fiti mai deschisi, chiar daca ceilalti vad lucrurile altfel ca dvs., este totusi important sa inteleaga ce simtiti. E bine ca in zilele respective sa incercati sa fiti ceva mai detasati sau macar sa va inconjurati de persoane mai putin emotionale.
Bani: In jurul datei de 10 este posibil sa dati de capat unei probleme mai vechi, eventual sa scapati de niste datorii sau obligatii financiare care in mod normal nu se puteau termina atat de curand. Contractele incheiate in jurul acestei date sunt serioase si banoase.
Cariera: Toate panzele sus! Implicarea dvs. si desele convorbiri cu sefii din perioada 11-27 pot avea rezultate remarcabile, mai ales daca este vorba de initierea unor proiecte noi. Ritmul de munca ar putea fi foarte obositor pana pe 20, dar si recompensele se anunta pe masura.
Dragoste: Zilele de 2 si 17 sunt zilele in care sentimentele dvs. graviteaza excesiv in jurul relatiei de cuplu si va veti pune tot felul de probleme cu privire la cat de echitabila este relatia si de ce partenerul tinde sa ia decizii in legatura cu care nu va consulta. Situatia este de fapt mai buna decat o percepeti dvs.
Sanatate: Din 7 va sfatuim sa acordati atentie sporita regimului alimentar, in sensul de-a proteja ficatul si pancreasul. Altfel va puteti trezi cu stari bruste si inexplicabile de extenuare sau va veti simti umflati si greoi.

Leu
Linistiti si creativi


In aprilie, starea dvs. interioara ramane mult mai buna ca la inceputul anului, iar din 20 veti vedea ca unele dintre problemele care pareau de nedezlegat incep sa-si gaseasca singure rezolvarea, intr-o maniera la care nici macar nu v-ati fi gandit. Asta nu inseamna ca totul devine brusc roz si cu picatele, doar ca ramaneti cu mai putine probleme pe cap. O posibilitate de-a scapa de cele mai stringente dintre ele se poate ivi in jurul datei de 10, dar trebuie sa fiti pe faza, sa nu pierdeti ocazia.
Bani: In primele zile ale lunii s-ar putea sa va hotarati sa va reorientati capitalul sau sa treceti la alt gen de investitii ori afaceri decat cele de care v-ati ocupat pana in prezent. Dar daca n-o faceti din convingere, ci doar pentru ca va bat la cap niste prieteni, ar fi bine sa nu va grabiti.
Cariera: In ultima vreme v-ati remarcat mai mult prin seriozitate, decat prin creativitate. Iata insa ca pana pe 13 reusiti sa atrageti atentia binevoitoare a sefilor, pentru ca va vin idei creative, care pot fi puse in practica cu usurinta. In combinatie cu seriozitatea despre care vorbeam, se poate lasa cu o promovare.
Dragoste: Fiti foarte atenti la reactiile persoanei iubite incepand din data de 7, s-ar putea ca unele sa va surprinda. Pana acum ati avut probabil o perceptie destul de idealista asupra relatiei si a venit vremea sa veniti cu picioarele pe pamant. Retineti insa ca a observa nu inseamna a reactiona. Partenerul dvs. nu face nimic rau, doar ca e un simplu om ca noi toti, caci altfel ar avea aripioare si s-ar gasi in cu totul alta parte.
Sanatate: Din 14 va regasiti in mare parte flexibilitatea, iar incheieturile si mai ales genunchii inceteaza sa va mai supere. Pentru a pastra starea de bine ar trebui sa faceti si miscare.

Fecioara
In gratia sefilor


Perioada dintre cele doua eclipse din luna trecuta v-a cam scuturat, dar daca ati fost deschisi, ati putut intelege mai bine, si cine sunteti, si care sunt nevoile dvs. din punct de vedere emotional. Treceti in continuare printr-un proces de clarificare, dar daca doriti sa schimbati ceva in viata dvs., va sfatuim sa incepeti cu detaliile - lucru la care, de altfel, va pricepeti ca nimeni altcineva. Si mai e ceva: incepeti prin a lucra la propria dvs. atitudine, asa incat sa intelegeti cat mai bine cum va afecteaza cele ce se vor petrece in primele zile ale lunii, iar apoi intre 13 si 15, cand se anunta evenimente mai turbulente, dar potential pline de invataminte.
Bani: Afacerile cu strainatatea sunt cele mai bune luna aceasta, mai ales daca ele se deruleaza pana pe data de 13. In caz ca nu aveti proiecte de acest fel, ar fi indicat sa va largiti sfera contactelor si/sau cea de interes, pentru ca va va veni usor s-o faceti.
Cariera: Cea de-a doua parte a lunii va permite sa aratati sefilor ce stiti si acestia din urma sunt inclinati sa fie receptivi la ideile dvs. Relatia cu superiorii poate deveni de-a dreptul amicala sau, in cel mai rau caz, va completati de minune in privinta conceperii proiectelor.
Dragoste: Ceva cu totul neasteptat se poate produce in primele zile ale lunii, poate fi vorba despre comportamentul partenerului dvs. de cuplu sau despre o revelatie privind propriile dvs. sentimente. Orice s-ar intampla, luati cele constatate ca pe simple puncte de pornire si actionati cu chibzuiala.
Sanatate: In jurul datei de 10 este indicat sa va ocupati de sanatatea dvs. in mod sistematic. S-ar putea sa constatati ca ati neglijat anumite laturi sau ca ar fi bine sa schimbati unele dintre obiceiurile de ingrijire de pana acum. Rezultatele vor fi bune.

Balanta
Oportunitati banesti


Din fericire, pe dvs. nu trebuie sa va indemne nimeni sa nu va grabiti atunci cand luati decizii. Asta este exact strategia pe care ar trebui s-o adoptati in aprilie, cand veti avea de luat hotarari cu urmari importante in viata dvs., dar pentru a avea cea mai buna dintre optiuni, trebuie sa tineti cont de spusele tuturor persoanelor care ar urma sa fie afectate de transformarile din viata dvs. Sfatul ar fi sa va grabiti incet. Deciziile ar trebui sa fie luate pana pe data de 27. Din 7 exista tendinta de-a face deplasari inutile, doar de dragul de-a va plimba, iar din 20 puteti relua relatiile vechi de prietenie, pe care le-ati neglijat pana acum.
Bani: Pana pe 13, investitiile dvs. merg atat de bine, incat se pot solda cu castiguri suplimentare. Folositi banii cu inteligenta si creativitate. Noi oportunitati de afaceri se pot ivi incepand din 21, dar probabil doar la nivel de negocieri.
Cariera: In primele zile ale lunii ati putea ajunge la concluzia, la care contribuie si prietenii dvs. de la serviciu, ca se impune o schimbare, a serviciului sau macar a stilului de munca. Mai probabila este insa o reorientare profesionala, care trebuie insa bine pritocita.
Dragoste: Partenerul de cuplu este plin de viata, iar intre 11 si 27 este cat se poate de comunicativ, deci nu exista vreun risc sa va plictisiti. Puteti pune la cale distractii cu prietenii sau va puteti intelege asupra unor initiative comune. In jurul datei de 10 este posibila o intalnire cu cineva din trecut, care sa se dovedeasca placuta.
Sanatate: Insomniile va pandesc mai ales in primele zile ale lunii. Gambele, gleznele si labele picioarelor sunt ultrasensibile si se umfla usor.

Scorpion
Energie benefica


In aprilie este posibil sa va lasati impresionati de problemele supercomplicate ale unui amic si sa ajungeti la concluzia comuna celor care se implica in asa ceva, ca orice ati incerca, nu iese bine. E bine sa fiti ceva mai distanti. Sfaturi puteti sa dati, dar nu va bagati direct intr-o situatie, din care nu cunoasteti decat un singur punct de vedere, pentru ca ajungeti pe nisipuri miscatoare.
Bani: Ceva mai multa atentie va recomandam incepand cu data de 7. E drept ca in ultima vreme banii v-au venit usor si aveti de unde cheltui, dar incercati sa evitati extravagantele. Se poate sa ajungeti sa pierdeti ocazii excelente de castig, tocmai pentru ca nu dispuneti la timp de lichiditati.
Cariera: Un moment de deruta poate interveni in jurul datei de 2, cand ceea ce se petrece in familie va poate determina sa va reconsiderati cariera de pana acum. In jurul datei de 10 va puteti astepta la un succes rasunator, dar nu venit peste noapte, munciti pentru el de catva timp.
Dragoste: Traiul in cuplu e dulce pana pe 13, cand sunteti rasfatati ca la carte de partener, care isi arata cu marinimie afectiunea (la propriu si la figurat). Din 21 activitatile intreprinse impreuna pot aduce si mici frecusuri.
Sanatate: Energia puternica, dar bine coordonata, va caracterizeaza pe parcursul acestei luni, scazand intrucatva (nu alarmant, insa) din 21. Intre 11 si 27 forta se combina cu agilitatea. Zilele in care efortul ar trebui evitat sunt 2 si 17.

Sagetator
Nu exagerati!


Lumea continua sa fie a dvs., atata doar ca din 7 nu va veti multumi cu lumea de pe pamant si o sa incepeti sa vizati si alte planete, mai ales pe marele benefic Jupiter, care printre astrologi, mai este cunoscut si ca "planeta exagerarii". Nu ca n-ati putea cuceri si lumile respective, dar daca cineva va promite ca vi le procura daca-i faceti cinste cu o bere si un mic, e mai sanatos sa nu-i dati crezare. Pe scurt: stabiliti-va teluri clare si nu va lasati abatuti de la ele, de tentatiile care apar pe marginea drumului. Fiti economi cu promisiunile si nu le luati prea in serios pe cele ale altora.
Bani: Operatiunile banesti pot fi riscante pe 2 si pe 17. Initiativele noi ar fi bine sa fie pornite incepand din data de 18. Din 14, partenerului de afaceri pot sa-i vina idei inspirate, pe care ar fi bine sa le urmati. Lasati-l pe el sa duca negocierile.
Cariera: Le sunteti deosebit de simpatici colegilor pana pe 13, perioada in care munciti cu drag si fara sa obositi, iar lucrul in echipa merge cu spor. Stiti cum sa va motivati colaboratorii. Din 21 abordati relatiile de munca cu un aer serios, iar stilul de comunicare devine mai succint.
Dragoste: Trai pe vatrai! Chiar daca relatia de cuplu merge cum nu se poate mai bine, nu sunteti indiferenti la farmecele altor persoane si trimiteti semnale de cuceritori mai ales intre 11 si 27. Evident, vi se raspunde cu aceeasi moneda si asta poate crea probleme in cuplu pe 2 si pe 17.
Sanatate:Excesele de alimentatie se razbuna din 7 si se depun pe partea anatomiei guvernate de semnul dvs. zodiacal: pe coapse. Pofta de mancare poate fi excesiva pana pe 13, cu o necesitate sporita pentru dulciuri. Aduceti-va aminte ca fructele nu ingrasa.

Capricorn
Tonus pozitiv


In casa va pot veni tot felul de persoane interesante si pline de viata, care sa va scoata cu desavarsire din amorteala si sa va induca un tonus de viata pozitiv. Daca nu primiti musafiri, se poate sa duceti conversatii animate si interesante cu un barbat din familie. Discutiile purtate intre 11 si 27 pot duce la decizii bune, legate de casa sau familie. Ocupati-va serios de studii si de pregatirea unor strategii, deoarece schimbarile din mai si din iunie trebuie sa va gaseasca pregatiti.
Bani: Situatiile incurcate si confuze continua, dar din cand in cand, aparent de nicaieri, apar si unele rezolvari, pe cai pe care nu prea aveati cum sa le anticipati. O situatie care treneaza de o vreme se poate clarifica in jurul datei de 10, ceea ce va scapa de o piatra de pe inima.
Cariera: Din data de 7 ar fi bine sa fiti retinuti cu privire la incheierea unor noi aliante neoficiale la serviciu. Vi se pot face unele oferte care nu sunt altceva decat moduri de-a va pune la incercare. Pastrati-le pe cele deja incheiate si pe acest fond de siguranta veti vedea ce bine evolueaza relatiile cu colegii si colaboratorii din 14 incolo.
Dragoste: Aprilie este o luna tandra pentru dvs., in mod special pana pe 13, cand cineva stie exact cum sa-si croiasca drumul catre inima dvs. Din 21 lucrurile pot deveni serioase, iar daca este vorba despre un inceput de relatie, va veti da seama din comportamentul partenerului ca doreste o relatie stabila.
Sanatate: Mari motive de ingrijorare nu sunt, atata doar ca din 7 tendinta de ingrasare se accentueaza. Din 13 dispuneti de un bun echilibru psihic si va ingaduiti momente de ragaz, care va ajuta sa va regenerati.

Varsator
Prietenii mai presus de orice


Sunteti foarte preocupati de relatiile de prietenie si incercati sa-i determinati pe amicii dvs. sa se organizeze. S-ar putea sa doriti sa-i determinati sa porneasca niscaiva actiuni impreuna, sa faceti excursii pentru a vedea ceva interesant, nu doar pentru a bea bere si a face gratare, sa va apucati sa jucati programatic bridge sau sa mergeti impreuna la niste evenimente interesante, care va pot schimba perspectiva asupra vietii. Greu de presupus ca veti reusi dintr-o data, dar daca reveniti cu argumente convingatoare, dupa data de 17 puteti avea supriza ca ati reusit sa-i motivati pana si pe cei mai sceptici.
Bani: In primele zile ale lunii veti fi tentati sa luati o decizie brusca cu privire la bani si ideea in sine nu e rea. Ar fi insa bine sa procedati treptat si sa nu va bazati doar pe informatiile prietenilor sau cunostintelor dvs., care pot fi fragmentare sau imprecise. N-ar fi rau sa cereti sfatul unui expert.
Cariera: Se pare ca sunteti mai preocupati de cariera partenerului dvs. de cuplu decat de propriul dvs. progres. Se mai poate si ca partenerul dvs. de afaceri sa stie sa traga spuza pe turta lui, in sensul ca i se atribuie toate meritele. Asta poate ajunge sa va irite.
Dragoste: Tineti-va bine pe pozitii pana pe 20 si nu puneti la suflet atitudinea, uneori de-a dreptul recalcitranta, a partenerului. Deschiderea sufleteasca ce se produce in jurul datei de 10 va poate ajuta sa va pastrati rabdarea, caci dupa data de 20 partenerul dvs. poate deveni mai rezonabil.
Sanatate: Sa nu va mirati daca in primele zile ale lunii va curentati daca puneti mana pe obiecte metalice sau chiar la atingerea unor persoane (si nu va fi vorba despre celebrii "fiori ai dragostei", ci de bioelectricitate!).

Pesti
In sfarsit, actiune!


Din 7 incepand, iesiti din solzii de Pesti si intrati in blana Berbecului. Cine n-a crezut ca sunteti oameni de actiune se va convinge ca nu-i asa, pentru ca le veti demonstra tuturor ca sunteti capabili sa luati decizii fara ezitare, sa le puneti in practica energic si fara a sta pe ganduri. Cei care s-au obisnuit cu ideea ca Pestii cedeaza de dragul linistii si-au facut socoteala fara aceasta specie de Pesti de aprilie, care riposteaza ferm de indata ce li se incalca granita de confort si stiu sa-i puna la punct pe cei care indraznesc s-o faca.
Bani: Puteti incepe si duce la indeplinire numeroase actiuni de rotunjire a portofelului. Aveti idei si capacitatea de a-i convinge pe altii ca ele sunt bune. Mai mult, actionati rapid si nu lasati ocaziile sa treaca pe langa voi. Capacitatile dvs. de comerciant se vadesc cu prisosinta intre 11 si 27, perioada in care puteti negocia si contracte pe placul dvs.
Cariera:Meritele au ajuns sa va fie recunoscute si statutul dvs. e stabil. Dupa data de 7, s-ar putea sa va apuce nevoia de-a va mandri cu ceea ce ati realizat. Rezistati acestei tentatii, pentru ca una dintre calitatile pentru care sunteti indragiti este tocmai modestia.
Dragoste: In primele zile ale lunii s-ar putea sa aveti revelatii cu privire la relatia dvs. de parteneriat sau la sentimentele dvs. Totul se petrece sub semnul neprevazutului.
Sanatate: Daca aveti grija sa beneficiati de suficiente ore de odihna (noua ore de somn pe noapte ar fi taman bine), din data de 20 incepand, ati putea avea placuta surpriza sa constatati ca afectiunile dvs. cronice va chinuie mai putin.