Despre tesaturi

Redactia
Despre tesaturi.... Daca tesatura e noua.... Inainte de a imbraca o haina noua, care vine in contact direct cu pielea (pijama, tricou, pulover, camasa etc.), e necesar ca ea sa fie spalata, pentru a indeparta praful depus in magaziile unde se stocheaza imbracamintea, precum si reziduurile chimice prov...

Despre tesaturi...

Daca tesatura e noua...
Inainte de a imbraca o haina noua, care vine in contact direct cu pielea (pijama, tricou, pulover, camasa etc.), e necesar ca ea sa fie spalata, pentru a indeparta praful depus in magaziile unde se stocheaza imbracamintea, precum si reziduurile chimice provenite din fabricatie. Nu e nevoie de detergent, ci doar de-un clatit abundent, cu apa curata, dupa care agatati obiectul pe-un umeras, ca sa nu se sifoneze prea tare. Daca vreti ca apa sa se scurga mai repede, puneti rufa intre doua prosoape groase si apasati pe deasupra cu sulul de facut prajituri.
Daca tesatura e alba...
Evitati petele pe care le provoaca lumina, invelind obiectele de imbracaminte in pungi de hartie de culoare inchisa. Rufele ingalbenite nu se mai curata in veci.
Daca tesatura e neagra...
Vesmintele negre se spala totdeauna separat, intoarse pe dos, in apa otetita, care sa le fixeze culoarea. Se calca pe dos sau pe fata, cu conditia sa intercalati o bucata de panza intre haina si talpa fierului de calcat.
Daca tesatura e lustruita...
Calcati haina cu o panza inmuiata in otet alb.
Daca tesatura face cocoloase (laneturile)...
Radeti-le cu un aparat de ras, tinand materialul cat mai intins, ca sa nu se taie. Sau folositi banda adeziva, pe care o lipiti si apoi o desprindeti.