Vine primavara!

Redactia
Sfaturi de frumusete pentru femeile pe care parfumul de Martie nu le lasa indiferente.

Orice doamna sau domnisoara cocheta stie ca, dupa lunile lungi si intunecoase de iarna, pielea seamana mai degraba cu pergamentul, iar parul cu un caier netors. Infatisarea e aspra, ochii nu mai au stralucirea de altadata, iar corpul si-a pierdut elasticitatea. In calitate de slujitoare a frumusetii si gratiei, "Formula As" va propune cateva retete naturale si usoare, cu ajutorul carora sa puteti intampina fara nici un fel de complexe schimbarea de anotimp.

Tenul

Piele ca petala de ghiocel
In timpul zilelor friguroase de iarna, activitatea glandelor sebacee este mult redusa. Urmarea: cantitatea de grasime din stratul acid natural care protejeaza pielea este mai mica, aceasta devenind mai sensibila si mai palida. Ce va poate ajuta: aplicati un strat de crema pe fata si decolteu si masati-o cu o periuta (cu miscari circulare) pana ce patrunde in piele.
Ten limpede si curat
Pielea descuamata pare obosita, lipsita de prospetime. Taratele de grau amestecate cu apa limpezesc tenul, stimuleaza circulatia sangelui si provoaca astfel reinnoirea celulelor. Frecati-va fata si gatul cu tarate, de doua ori pe saptamana, iar daca pielea dvs. este sensibila, doar o singura data.
Tinerete si vitamine
Vitaminele A, C si E sunt "campioanele" produselor de frumusete. Folosite mai ales sub forma de masti (de ex. felii de rosii, foi de salata verde zdrobite si aplicate pe fata), ele netezesc pielea, ferind-o de imbatranirea prematura.
Un leac contra ridurilor: algele
O masca usor de preparat: amestecati un galbenus de ou cu cateva picaturi de ulei si 2-3 linguri de pudra de alge si adaugati zeama proaspata de lamaie si putina sare. Masca astfel preparata se aplica pe fata (nu si in jurul ochilor), se lasa 15 minute si se indeparteaza cu apa calduta.
Obrazul subtire cu mere se tine
Curatati un mar de coaja, dati-l pe razatoarea mica si amestecati-l cu un albus batut spuma. Intindeti-l pe fata si lasati-l sa actioneze vreo zece minute. Efectul este extraordinar, pentru ca masca cu mar curata pielea in profunzime.
Mixturi magice cu banane
Datorita substantelor minerale pe care le contin, bananele sunt considerate "killer"-ii stresului si cand e vorba de piele. Iata o "mixtura" pentru ameliorarea microcirculatiei sangvine: o banana mica + doua linguri rase branza de vaci + o lingura smantana + un galbenus, se amesteca bine si se aplica pe fata intr-un strat gros. Se lasa o jumatate de ora, dupa care se clateste fata cu apa calda.

Parul

Binefacerile uleiului de masline
Pentru ca varfurile tocite (uscate) sa devina matasoase si sa poata fi usor pieptanate, masati-va in par ulei cald de masline si infasurati-l apoi intr-un prosop incalzit. Dupa 20 de minute, clatiti-va parul cu apa rece si spalati-l - abia pe urma - cu sampon.
Cura cu lapte pentru par
Inmuiati un prosop in lapte (1/8 l) si frecati-va cu el parul. Dupa 15 minute, clatiti-va cu apa calda. Parul este moale si matasos si poate fi usor pieptanat.
Mai mult volum, cu otet de mere
Amestecati intr-o jumatate litru apa calda doua linguri de otet de mere si turnati amestecul peste parul ud (dupa spalat). Lasati-l sa patrunda bine circa 5 minute, apoi clatiti-va. Efectul: parul e lucios, pare mai umflat si mai sanatos. Acest procedeu - antic si de demult - poate fi folosit si impotriva matretii, a mancarimilor si a caderii parului.