Cateva plante de folos...

Redactia
Cateva plante de folos.... Iedera. Hainele negre, dupa mai multe spalari, devin cenusii. Daca vreti sa isi recastige culoarea initiala procedati in felul urmator: puneti intr-o oala mai mare cam 5-8 litri de apa, in care lasati la macerat, vreme de 24 de ore, 80-100 frunze de iedera. A doua zi, scoate...

Cateva plante de folos...

Iedera
Hainele negre, dupa mai multe spalari, devin cenusii. Daca vreti sa isi recastige culoarea initiala procedati in felul urmator: puneti intr-o oala mai mare cam 5-8 litri de apa, in care lasati la macerat, vreme de 24 de ore, 80-100 frunze de iedera. A doua zi, scoateti frunzele si inmuiati vesmintele respective in apa ramasa. Lasati-le peste noapte. Stoarceti-le si puneti-le la uscat.
Contra bataturilor. Lasati la macerat 8 zile, o frunza de iedera, intr-o cescuta de otet alb. Aplicati apoi o bucatica de frunza pe batatura si acoperiti-o cu un pansament. Lasati-o astfel 3-4 zile, fara a mai scoate bandajul. Apoi faceti o baie de picioare foarte fierbinte. Batatura va iesi cu radacina cu tot.

Crinul
Frumusete - preparati in casa ulei de crin, punand la macerat vreme de o luna, un pumn de petale, intr-o jumatate de litru de untdelemn de masline. Filtrati si puneti lichidul intr-un flacon. Stergeti-va fata si gatul cu acest produs regenerator, o data pe saptamana.
Arsuri - uleiul de crin, aplicat pe arsuri, le vindeca repede si impiedica formarea basicilor.

Nucile
Vin de nuci. Intr-un borcan mare de 5 litri, care se inchide ermetic, puneti 40 de nuci in coaja, usor zdrobite cu ciocanul de snitele. Adaugati 40 de bucati de zahar tos, iar deasupra turnati vin rosu bun, nu prea tare (cam 13 grade). Puneti recipientul in loc racoros si intunecat. Dupa 40 de zile, se strecoara si se trage la sticle. E excelent!