Razvan Mazilu si invitatii sai la Opera Nationala

Claudiu Ionescu
Razvan Mazilu si Fundatia Prais lanseaza Dance Energy, un proiect cultural de responsabilitate sociala, care se va desfasura, la nivel national, pe o perioada de trei ani.

Razvan Mazilu si Fundatia Prais lanseaza Dance Energy, un proiect cultural de responsabilitate sociala, care se va desfasura, la nivel national, pe o perioada de trei ani. Obiectivele sale sunt sensibilizarea opiniei publice, cu privire la situatia materiala modesta a liceelor de coregrafie, si strangerea de fonduri pentru dotarea acestora cu materiale didactice menite a crea elevilor conditii de studiu superioare. Totodata, proiectul are in vedere promovarea dansului contemporan si a tinerelor talente care studiaza aceasta arta in scolile din Romania.
Proiectul Dance Energy debuteaza in acest an cu Spectacolul Extraordinar de Dans Contemporan "Razvan Mazilu si invitatii sai", care va avea loc in data de 12 martie 2007, ora 20:00, pe scena Operei Nationale Bucuresti.
Fondurile obtinute in urma spectacolului vor fi destinate Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti. Aceste fonduri vor contribui la crearea videotecii liceului, la achizitionarea de noi pianine si la organizarea unui workshop in liceu, avand ca tema dansul contemporan. Intre cele doua spectacole anuale, Razvan Mazilu va selecta cei mai talentati elevi ai liceului de coregrafie, care vor fi angrenati in actiuni culturale, desfasurate in campusuri universitare, licee, locatii unde tinerii se vor putea apropia natural de energia dansului contemporan.
"Proiectul Dance Energy, si implicit acest spectacol, sunt o modalitate inedita de a atrage atentia asupra dansului contemporan ca arta importanta, care se adreseaza tuturor deopotriva, indiferent de nationalitate, varsta sau profesie. In mod special, dorim sa dam posibilitatea iubitorilor de arta sa sprijine liceele de balet, care sunt intr-o situatie materiala foarte dificila. Bucuria cu care invitatii nostri au raspuns acestei initiative imi da convingerea ca spectacolul va fi un eveniment artistic cu totul special, care m-as bucura sa devina o traditie in Romania", a spus Razvan Mazilu.
Printre invitatii lui Razvan Mazilu se numara: dansatorii Talia Paz din Israel, Claudia Martins si Rafael CarriIo din Portugalia, Monica Petrica si Adrian Stoian din Romania, soprana Felicia Filip, actrita Maia Morgenstern, Johnny Raducanu, A.G. Weinberger si Mihaela Radulescu, in calitate de prezentator. Acest spectacol este posibil datorita implicarii generoase a Operei Nationale Bucuresti si a sponsorilor: Prigat, Vodafone si Volvo, care au decis sa sustina aceasta cauza.