Diverse...

Redactia
Diverse.... Bijuteriile de aur si pietrele pretioase isi regasesc stralucirea daca le frecati cu bucatele de paine proaspata. . Painea de graham sau de tarate de grau nu se mai farama cand o taiati, daca inainte de folosire o puneti doua ore la frigider. . Obiectele de cositor se curata foarte bine cu...

Diverse...

Bijuteriile de aur si pietrele pretioase isi regasesc stralucirea daca le frecati cu bucatele de paine proaspata.

Painea de graham sau de tarate de grau nu se mai farama cand o taiati, daca inainte de folosire o puneti doua ore la frigider.

Obiectele de cositor se curata foarte bine cu hartie de ziar. Faceti un somoiog si frecati cu putere. Cerneala tipografica e preparata cu produse petroliere care fac metalul sa straluceasca.

Ceapa se conserva perfect, fara sa se inmoaie sau sa incolteasca, daca in camara unde o tineti, o asezati pe hartie de ziar.

Ingrasamantul natural din gradina va fi mai spornic, daca il asezati in straturi alternative cu foi de ziar. Prin macerare, hartia se transforma in ingrasamant.

Vazele de lut sau ceramica poroase devin impermeabile daca le acoperiti fundul (prin interior) cu un strat gros de ceara topita.

Umbrela pierduta poate fi usor regasita si restituita, daca scrieti pe maner numarul dvs. de telefon.

Parchetul care scartaie poate fi constrans la tacere, daca presarati intre crapaturi, pudra de talc.

Pescarii amatori isi pot conserva vreme indelungata momeala compusa din viermisori, daca acestia sunt tinuti intr-o cutie cu zat de cafea.

Ramele de pescuit ies din pamant la comanda, daca udati locul in prealabil cu apa sarata.

Fasolea si mazarea nu vor mai fi devorate de rozatoare, daca inainte de a le semana in gradina, lasati boabele o zi si o noapte in apa amestecata cu usturoi zdrobit.