Zodiacul Lunii Martie

Tana Rosca
Inceputul lunii martie ne aduce in dar un frumos trigon aureum intre semnele de foc. Acesta va fi exact in jurul datei de 10, insa ii vom simti influenta pana in jurul datei de 17. Ce ne promite aparitia acestuia? Probleme cu care ne luptam poate din vara lui 2007, a caror rezolvare treneaza din motive asupra carora nu avem control, se pot rezolva intr-un mod mult mai bun decat ne-am fi inchipuit. Este vorba, in primul rand, de problemele profesionale si de comunicare. Cele doua eclipse, cea de Luna din 3 in Fecioara si cea de Soare, din 19 in Pesti, trebuie abordate in cunostinta de cauza... Pe 3 putem avea tot felul de simptome ciudate, care vin si trec fara nici o explicatie, tinand cel mai probabil de digestie, iar relatiile cu colegii se pot tensiona din te miri ce fleacuri. Pe 19 suntem predispusi sa trecem printr-un carusel de emotii puternice, avem un excedent de energie fizica si emotionala, pe care il putem folosi cel mai bine in cadrul unor activitati de grup. In nici una dintre aceste zile nu sunt recomandate interventii chirurgicale.


Berbec
Simpatici si optimisti


Simpatia generala cu care sunteti intampinati luna aceasta de prieteni sau chiar de persoane pe care de-abia le-ati cunoscut va da o stare de spirit excelenta pana pe 17. Petrecerile sau intrunirile la care sunteti invitat abunda, si pentru a profita de toate ar trebui sa va faceti un plan destul de elastic. Prieteniile care se leaga acum pot juca un rol important pozitiv in viitor si pentru ca e posibil ca persoanele de care va apropiati sa fie cunoscute, prestigiul dvs. social poate sa creasca de asemenea. Comunicarea poate fi defectuoasa pana pe 9, dar fara urmari serioase.
Bani: Incepand din 18, va cresc cotele pe piata si se poate sa beneficiati de o marire de salariu sau sa vi se faca oferte bune de afaceri. Este vorba despre afaceri in care vi se cere sa participati si dvs. cu bani, nu doar cu idei.
Cariera: In cazul in care v-ati petrecut o buna parte a timpului liber studiind, pentru a va perfectiona cunostintele profesionale sau ati intreprins calatorii de studii, beneficiile se pot face simtite in prima parte a lunii. Se poate sa fiti considerati, de-acum incolo, un expert in domeniul dvs. sau sa vi se ceara sa va ocupati de instruirea altora. Mai este posibil si sa vi se ofere burse de studiu, ca rasplata a eforturilor dvs. individuale de-a va tine la curent cu noutatile din profesie.
Dragoste: Iubirea poate aparea cand calatoriti sau printre colegii de studiu, daca sunteti studenti. In oricare dintre variante, nu este vorba despre o idila primavaratica superficiala, ci e ceva serios.
Sanatate: Pe 3 este cazul sa aveti grija de digestie si sa evitati micile ciocniri cu colegii ori colaboratorii dvs. Starea de iritare se poate manifesta din orice nimicuri. Pe 19 aveti o energie inegala si este de preferat sa lucrati in echipa.

Taur
Luna afacerilor


In prima parte a lunii sunteti panditi de blocaje si ar fi bine sa renuntati in a le aborda direct - persistenta dvs. poate incurca si mai mult lucrurile. Porniti mai bine de la ideea de-a va folosi relatiile pe care le-aveti, pentru ca sigur exista cineva care poate pune o vorba buna pentru dvs. Abordarea indirecta este in acest caz cea mai eficienta, iar demersurile in acest sens ar trebui intreprinse pana pe 17. In ce priveste locuinta, ideea de-a face amenajari interioare poate fi pusa in practica cu usurinta cu ajutorul unor cumparaturi inspirate, la un pret avantajos.
Bani: Prima parte a lunii este excelenta pentru afaceri de orice fel si se poate ca unele investitii, pe care de-abia le-ati intreprins, sa-si dovedeasca deja utilitatea. Acest castig va permite sa va diversificati afacerile, ceea ce va si sfatuim sa faceti.
Cariera: Multe dintre proiectele care pana de curand v-au scos peri albi si v-au adus probabil si critici din partea sefilor isi pot dovedi utilitatea si eficienta pana pe 17. Va puteti alege cu mult mai mult decat aprecieri personale din partea sefilor, se poate sa fiti propusi pentru o promovare, din partea cuiva de la care nu va asteptati.
Dragoste: Eclipsa de Luna din 3 va poate face nesiguri in privinta sentimentelor persoanei iubite sau, mai grav, a propriilor dvs. sentimente fata de aceasta. Pentru a va mentine obiectivitatea (si armonia din relatie) ar fi bine sa nu judecati incepand de la micile scapari omenesti ale partenerului, ci sa pastrati o privire de ansamblu. Eclipsa de Soare din 19 va reaprinde sentimentele, care pot fi insa amestecate. Cel mai bine ar fi sa petreceti ziua altfel decat singuri cu partenerul.
Sanatate: Tendinta de ingrasare poate fi tinuta in frau daca nu va neglijati exercitiile si reusiti sa va abtineti de la dulciuri.

Gemeni
Proiecte noi


Indiferent de vremea de-afara, pentru dvs. este primavara, deci un sezon care va incita si va trezeste cheful de-a incerca lucruri noi. Este insa important sa nu va insotiti cu persoane greoaie la minte ori la trup, deoarece nu sunteti dispusi sa va lasati incetiniti in ceea ce v-ati propus. Acest tip de nerabdare devine mai pronuntat cu incepere din data de 20, cand veti fi ca argintul viu, metalul asociat cu zodia dvs. Calatoriile si studiile sunt favorizate in intervalul 9-18.
Bani: Invartindu-va prin diversele dvs. cercuri de prieteni aveti cele mai multe sanse de-a pune la punct afaceri sau de-a initia contacte utile. Ocaziile pe care le mirositi acum mai necesita insa ceva munca pana cand sa se concretizeze in punga dvs.
Cariera: Anumite probleme familiale sau casnice va pot abate atentia de la ceea ce vi se cere la serviciu. Pe data de 3, in ziua marcata de eclipsa de Luna, trebuie sa va straduiti sa nu neglijati detaliile, pentru a nu avea parte de critici aspre. Eclipsa de Soare din 19 va poate aduce o idee excelenta, dar o realizati cel mai bine daca faceti echipa si cu alti colegi.
Dragoste: Daca mai aveati dubii cu privire la sentimentele partenerului dvs. sau la stabilitatea relatiei, acestea vor disparea in prima parte a lunii. Comportamentul persoanei iubite este ireprosabil si asta poate duce la hotarari majore, cum ar fi mutatul impreuna ori chiar casatoria. Cuplurile stabile pot decide sa aiba un copil.
Sanatate: Dispuneti de o energie egala si foarte placuta incepand cu data de 18, dar veti simti mai putin nevoia de-a va misca si mai mult pe cea de-a manca, ceea ce se poate solda cu kilograme in plus.

Rac
Recunoastere publica


In ultimele zile ale lunii este bine sa calatoriti. Daca aveti ocazia s-o faceti si daca va alegeti ca insotitori persoane tinere si vesele, va veti simti cum nu se poate mai bine. Alternativa pentru Racii care nu pornesc la drum este sa exceleze la capitolul invatare sau sa reuseasca sa-i impresioneze pe cei carora le impartasesc din cunostintele lor. In cazul in care vi se cere sa aveti o aparitie publica, nu ezitati s-o faceti, caci prestigiul dvs. va avea de castigat. Infrangeti-va timiditatea si aveti incredere in darul dvs. de mari povestitori.
Bani: Se prea poate ca in primele saptamani ale lunii sa gasiti o solutie excelenta pentru a duce la bun sfarsit niste proiecte care trenau, posibil din pricina unor aprobari oficiale si/sau a unei penurii banesti. Este posibil ca anumiti debitori, care s-au dovedit rau-platnici pana acum, sa se achite de datorii mai vechi ori sa vi se acorde un credit mai mare decat asteptati.
Cariera: Ideile inspirate si corectitudinea cu care va tratati colegii v-au creat deja o imagine foarte buna in ochii factorilor decizionali, iar de acest lucru va veti putea convinge pana pe data de 18. Si nu este vorba despre un cuvant izolat de lauda din partea sefului, ci mai degraba despre o recunoastere oficiala, cu surle si trambite.
Dragoste: Sentimentele dvs. sunt orientate luna acesta mai ales asupra familiei, ea este cea care va motiveaza sa excelati la serviciu, iar ceea ce le cereti celor dragi este sa recunoasca si sa respecte acest lucru. Ceea ce este si probabil sa se intample.
Sanatate: In preajma zilelor de eclipsa (respectiv 3 si 19) se prea poate sa aveti o stare acuta de nemultumire cu privire la aspectul dvs. fizic, sa vi se para ca v-ati ingrasat peste masura sau ca v-ati pierdut farmecul. Este o impresie gresita, care v-ar putea determina sa faceti eforturi exagerate de-a slabi prin exercitii fizice sau infometare.

Leu
Aprecieri la superlativ


Daca pana acum ati trait cu impresia ca trageti targa pe uscat, iar eforturile dvs. nu au dus la nimic, in prima parte a lunii aceasta impresie va fi corectata. Persoane la care nici nu va asteptati isi pot face cunoscuta admiratia pe care o nutresc fata de dvs., pentru felul in care va comportati, pentru seriozitatea de care dati dovada si nu in ultimul rand pentru ideile dvs. creatoare. Aveati mare nevoie de aceste reactii, pe care puteti conta pana pe data de 17. Daca apare vreo ocazie de-a calatori pana la aceeasi data, e bine s-o faceti, calatoria va poate schimba perspectiva si reda buna dispozitie.
Bani: Orice fel de tranzactii financiare ar trebui evitate in zilele de eclipsa. Pe 3, neintelegeri minore pot submina o intelegere privitoare la bani, in timp ce pe 19 puteti privi un contract nou cu un optimism exagerat. Deja de a doua zi veti vedea lucrurile intr-o maniera mai realista.
Cariera: In prima jumatate a lunii puteti primi confirmari oficiale ale vredniciei si priceperii dvs. profesionale, ceea ce nu inseamna insa deocamdata o promovare. Insusirile pe care vi le-ati perfectionat in ultimul timp va disting ca pe cineva foarte bine pregatit. Din 18 incepand aceste calitati pot duce la o ridicare in functie.
Dragoste: Luna martie este generoasa cu dvs. cu privire la viata sentimentala, care se anunta cu atat mai armonioasa, cu cat veti avea mai mult umor. Sentimentele ating cote maxime in jurul datei de 10, iar "luna de miere" se intinde pana pe 17. Povestile de iubire capata profunzime si se pot indrepta cu usurinta catre un angajament serios.
Sanatate: Doar in primele 8 zile ale lunii pot sa apara tulburari ale ritmului somn/veghe, si asta doar daca ajungeti intr-o stare de surescitare mentala inainte de-a va culca.

Fecioara
Jucati la loto!


Pe un fond de agitatie, care s-a extins pe mai toata durata iernii, eclipsa de Luna de pe data de 3 se poate dovedi stresanta, pentru ca va vine greu sa armonizati nevoile dvs. personale cu cele ale familiei. Contradictii pot sa apara si cu privire la ce ganditi si ce simtiti, ceea ce va face nesiguri cu privire la modul in care trebuie sa reactionati in situatiile care se ivesc. Relatiile cu persoanele de sex opus pot avea note discordante. Eclipsa de Soare din 19 va poate ajuta sa gasiti un nou echilibru intre minte si inima, iar usurinta cu care cititi emotiile celor din jur va face sa functionati bine in actiuni de grup. Din 18 incepand, drumurile vi se deschid, va fac sa va relaxati si sa legati cu usurinta noi prietenii. Relatiile cu colegii de studiu va demonstreaza popularitatea.
Bani: Castiguri fara mare bataie de cap sunt de asteptat pana pe 17, iar in jurul datei de 10 puteti castiga lozul cel mare, fie incheind un contract amplu, pe termen lung, fie jucand la loto.
Cariera: Ziua de 16 poate fi decisiva in privinta ascensiunii dvs. profesionale, cu conditia sa abordati situatiile ivite fara pareri preconcepute si sa nu va lasati purtati de sentimente personale de simpatie ori antipatie. Cineva cu care sunteti intr-o competitie acerba poate fi pus sa va provoace de catre unul dintre sefi.
Dragoste: Relatiile de cuplu sunt puse la incercare de cele doua eclipse. Daca va dati silinta sa-i faceti pe plac partenerului pe 3, si nu va lasati momiti de ispite, pe 19, sentimentele devin mai puternice.
Sanatate: Oboseala acumulata va incetineste ritmul de munca, iar oasele (in mod special genunchii) pot fi supuse unor crize de reumatism. Miscarea programatica este cel mai bun medicament. Muschii gambelor pot fi mai incordati decat este bine pentru ei, nu-i solicitati prea mult.

Balanta
Achizitii noi


In martie, mintea va functioneaza la parametrii cei mai inalti si ideile care va pot veni acum sunt demne de-a fi luate in seama. Mai ales ca se pare ca nu va va fi greu sa gasiti persoane dispuse sa va ajute sa le puneti in practica. Este posibil ca aceste persoane sa fie noii dvs. prieteni, oameni cu personalitati iesite din comun, apti si dornici sa discute pe cele mai diferite teme. Iesiti cat mai des cu prietenii, va fi prilej de mare veselie, iar cercul apropiatilor dvs. se poate extinde semnificativ in aceasta perioada. "Noile achizitii" se pot dovedi fascinante.
Bani: Din 18 martie aveti posibilitatea de-a face o oarecare ordine in situatia financiara destul de incalcita in care sunteti acum. Puteti primi cadou o suma de bani sau puteti castiga ceva in plus, cu ajutorul unei femei. Achizitiile mai costisitoare pentru casa ar trebui facute dupa data de 19.
Cariera: Prieteniile de la serviciu se pot dovedi inselatoare, lucru de care este posibil sa va convingeti in zilele de eclipsa, respectiv pe 3 si pe 19. Simpatia brusca ce va poate cuprinde pe 19 pentru un coleg de breasla va poate determina sa-i spuneti lucruri pe care sa ajungeti sa le regretati, in timp ce pe 19 ar fi cazul sa-i lasati pe colegii dvs. sa-si aduca si ei aportul la proiectul comun, nu sa-i duceti in carca pe lenesi.
Dragoste: Relatia de cuplu nu lasa cu nimic de dorit pana pe 17, iar de atentia partenerului va veti bucura din nou din 22, atata doar ca s-ar putea ca acesta sa se dovedeasca mai mult pasional decat romantic.
Sanatate: Pe 3 sunteti lipsiti de vlaga si aveti stomacul foarte sensibil, in timp ce pe 19 aveti un exces de energie, dar nu prea reusiti sa-l administrati ca lumea. Circulatia in gambe este defectuoasa.

Scorpion
O caruta de bani


Ca semn fix, sunteti buni organizatori si va place ca lucrurile sa se desfasoare in conformitate cu planurile pe care le-ati facut. Sistemul acesta nu va functiona insa in martie, deci va trebui sa incepeti sa improvizati. Cu aceasta ocazie, va veti da seama ca uneori totul iese mai bine pe nepregatite. Pentru a rezolva eficient problemele legate de casa este bine sa actionati ferm, insa sa nu va pierdeti calmul. Initiativele in aceasta directie au mai multi sorti de reusita dupa data de 8, inainte va puteti impotmoli in comunicare. Se poate ca unii dintre prietenii dvs. sa va ofere sprijinul, dar pana pe 9, interventia lor ar putea complica si mai mult problemele, in consecinta ar fi indicat sa va ocupati singuri de ele.
Bani: Tot ce faceti se leaga, iar o importanta deosebita le revine persoanelor din strainatate sau care lucreaza pentru institutii cu caracter international. Contactele dvs. printre persoanele cu influenta in lumea banilor pot deveni de-a dreptul impresionante in prima parte a lunii. Prin persoanele cu care intrati in contact in jurul datei de 10, puteti castiga o caruta de bani.
Cariera: Relatiile de munca sunt tensionate si trebuie sa aveti multa rabdare, mai ales in masura in care ele presupun contactul cu persoane oficiale. Aveti mare grija sa fiti cu documentele in ordine si evitati discutiile in contradictoriu.
Dragoste: Cu exceptia celor doua zile de eclipsa, 3 si 19, aveti parte de o luna linistita si frumoasa din punct de vedere afectiv. Vorbele pline de delicatete ale partenerului va incanta urechile incepand din 19, cand comunicarea afectiva este favorizata.
Sanatate:Echilibrul dvs. energetic este grozav pana pe 17, iar contextul va ajuta sa dispuneti de suficiente momente de repaus, care sa va umple bateriile. Pana pe 17 aveti spor la rezolvarea problemelor amanate.

Sagetator
Laudati si pretuiti


Marele benefic Jupiter va are in grija luna aceasta, dar influenta sa este intarita de frumosul trigon de aur in semnele de foc. Pana pe 17, va veti bucura de o atentie deosebita din partea celor care va inconjoara, gesturile si cuvintele dvs. sunt pretuite, iar dvs. nu incetati sa raspanditi in jurul dvs. buna-dispozitie, onestitate, precum si un umor contagios. Spontani si deschisi, atrageti in viata dvs. personaje care mai de care mai interesante. Contextele in care ajungeti sunt parca special create pentru a va pune in valoare. Daca nu va risipiti in prea multe directii, realizarile dvs. pot fi remarcabile.
Bani: Unele dintre ideile creative care va vin pana pe 17 sunt usor de transpus in practica si se pot solda cu bani fumosi, castigati in joaca. Chiar daca este vorba despre o singura colaborare, banii obtinuti va pot rotunji frumos veniturile.
Cariera: Alegerile pe care le faceti in cariera trebuie sa fie bine cumpanite, iar aici, cele doua eclipse din luna aceasta va pot tulbura perceptia. Pe 3 s-ar putea sa va fiti tematori si lipsiti de energia necesara pentru a va implica cu adevarat in ce aveti de facut, in timp ce pe 19 sunteti mai degraba tentati sa sutati inainte. Oricum, colegii va vor tine partea si in restul lunii relatiile de munca vor fi armonioase.
Dragoste: Va simtiti (si sunteti) cuceritori, insa se poate sa va pierdeti interesul fata de persoanele in cauza deindata ce v-ati asigurat de aprecierea lor. Vi se aprind usor calcaiele si asta poate da nastere unor incurcaturi jenante in ultimele doua saptamani ale lunii.
Sanatate: Va merge bine si la acest capitol, cu atat mai bine cu cat rezistati ispitelor culinare. Din 18 incepand va simtiti si mai bine, dar si apetitul creste. Perioada este optima pentru ingrijire corporala.

Capricorn
Putina distractie


Meritati cu prisosinta o perioada de odihna, dar nu va ganditi la o calatorie, deoarece cel mai bine va merge daca stati acasa si va invitati prietenii in vizita. Daca reusiti sa va destindeti, depinde numai si numai de dvs., pentru ca daca incepeti sa va aduceti aminte de tot ce ar fi trebuit facut si a fost lasat balta, deveniti din nou "cineva", in sensul ca "cineva trebuie sa faca aprovizionarea", "cineva trebuie sa plateasca telefonul" s.a.m.d. Unii prieteni va dau ghes sa indrazniti mai mult, sa iesiti din conservatorismul dvs. prudent si e bine sa le urmati sfatul. In fond si distractia isi are rostul ei, iar acum ar fi timpul sa v-o permiteti.
Bani: Luna aceasta trebuie sa ramaneti cat de conservatori se poate cu privire la initiativele noi. Va va veni destul de greu, deoarece de o vreme incoace va tot ganditi la niste investitii, care se pot dovedi hazardate. In ultimele doua saptamani ale lunii puteti miza cu usurinta pe o afacere inselatoare. Afacerile aflate in derulare pot insa aduce un castig nesperat de bun.
Cariera: Aveti parte de prieteni care va incurajeaza si anumite personaje importante doresc si ele sa va afirmati. Ezitarile dvs. pot fi justificate, insa sunt cu siguranta exagerate. Sunteti capabili de mai mult decat credeti.
Dragoste: Atmosfera primavaratica se face simtita in inima dvs. cea sentimentala incepand din data de 18, cand va puteti depasi timiditatea si raspunde unor sentimente frumoase. Merita!
Sanatate: Ficatul trebuie menajat, la fel si vezica biliara. Circulatia arteriala lasa si ea intrucatva de dorit. Problemele nu sunt grave, pot insa deveni, daca le neglijati.

Varsator
Pace in casa si la birou


Sunteti dispusi si pregatiti sa faceti, fara umbra de teama, schimbari drastice in viata dvs. De reusit, va vor reusi planurile pe care le puneti in aplicare in prima jumatate a lunii, cand aveti suficienta claritate mentala in privinta lor. In ultima parte a lunii se poate sa actionati fie prea impulsiv, fie prea indecis. Incepand din data de 18, puteti rezolva cu minima bataie de cap probleme legate de casa. Vanzarile sau cumpararile de case sau terenuri se desfasoara in acest rastimp fara probleme. In cazul in care nu aveti astfel de planuri, e bine sa petreceti timpul impreuna cu familia.
Bani: Mare atentie la felul in care manuiti banii in zilele de eclipsa. Eclipsa de Luna de pe 3 va face sa va lasati cu usurinta convinsi ca lucrurile stau asa cum vor sa va faca altii sa credeti, iar pe 19 s-ar putea sa va repeziti sa va puneti in practica o idee, care ar fi bine sa mai fie lasata sa dospeasca.
Cariera: Relatiile deosebit de bune cu familia, incepand de pe data de 18, se rasfrang favorabil asupra prestatiei dvs. profesionale. Veniti la lucru calmi, lucrati metodic si se vede ca puneti suflet in ceea ce faceti. Evident ca atrageti simpatia celor pentru care lucrati.
Dragoste: De multa vreme n-ati mai avut de-a face cu un partener atat de afectuos. Se poate ca manifestarile sale sa fie umbrite de timiditate, pentru ca n-a iesit de mult din rezerva. Daca nu-i veniti in intampinare, se va retrage din nou in carapace, dupa data de 17, ceea ce va poate face sa va iesiti din pepeni catre sfarsitul lunii.
Sanatate: Primele opt zile ale lunii sunt mai problematice, o data din pricina reflexelor (sunteti cam repeziti), iar in jurul datei de 20 aveti impresia ca puteti muta muntii din loc, ceea ce se poate solda cu dureri de cap sau chiar accidentari in zona picioarelor.

Pesti
Salt profesional


Eclipsa de Luna din 3 va va obliga sa diferentiati intre ceea ce doriti sa faceti si ceea ce puteti sa faceti. Este bine sa nu va propuneti prea multe, pentru ca va veti lovi de limitari. Socoteala de-acasa nu se potriveste nicicum cu cea din targ si se poate sa aveti impresia ca cei care va inconjoara va dezamagesc. Nu cumva asteptarile dvs. sunt exagerate? O atitudine detasata va poate fi de mare folos acum. Pe 19, eclipsa de Soare se intampla in semnul dvs. zodiacal si poate lucra in favoarea dvs., in masura in care sunteti multumiti cu cine sunteti dvs. ca persoane si va acceptati sentimentele. Fiti atenti ce atitudini aveti, caci acestea reflecta pornirile dvs. inconstiente. Intelegandu-le, puteti initia schimbarile necesare pentru a va simti mai impliniti.
Bani: In primele 17 zile ale lunii, ocaziile de castig apar usor si este posibil sa incheiati afaceri profitabile pe termen lung. In cazul in care aveti de ales intre parteneri cu care ati mai lucrat si noi asociati, e de preferat sa alegeti noua varianta, lucrurile se vor misca mai repede.
Cariera: In prima jumatate a lunii puteti face un salt profesional la care nici nu va asteptati. Se pare ca nici colegii dvs. mai in varsta, care s-au tot straduit sa va tina pe loc, nu mai au cum sa se opuna reusitei dvs. E posibil ca anumite barfe care s-au vehiculat pe seama dvs. sa se dovedeasca neadevarate.
Dragoste: Cele doua eclipse vor afecta relatia dvs. de cuplu, in masura in care nu aveti siguranta si claritate in primul rand privitor la propriile sentimente, iar apoi in privinta partenerului. Examinati-va cu atentie inainte de-a (re)actiona.
Sanatate: Circulatia periferica e vai de ea, in timp ce inima si creierul sunt supuse congestiei. Faceti exercitii usoare pentru a va pune sangele in miscare. Ocazionale insomnii, insotite sau nu de dureri de cap.