Despre ingrijirea picioarelor...

Redactia
Despre ingrijirea picioarelor.... Daca vreti sa evitati pielea cornoasa si bataturile, spalati-va pe picioare in fiecare dimineata si seara, si stergeti-va perfect. Masati-le apoi cu alcool camforat si ungeti-le cu alifie de galbenele. . Daca aveti picioare obosite: faceti o baie calda cu un pumn de s...

Despre ingrijirea picioarelor...

Daca vreti sa evitati pielea cornoasa si bataturile, spalati-va pe picioare in fiecare dimineata si seara, si stergeti-va perfect. Masati-le apoi cu alcool camforat si ungeti-le cu alifie de galbenele.

Daca aveti picioare obosite: faceti o baie calda cu un pumn de sare grunjoasa.

Daca vreti sa aveti picioare sanatoase: purtati pantofi potriviti, nici prea largi, nici prea stransi, si evitati talpile si branturile din plastic sau cauciuc.

Daca purtati cizme sau ghete de lucru, la tara sau in gradina: puneti in ele frunze de feriga pentru a evita senzatia de picioare grele.

Umblati cat mai des in picioarele goale prin iarba, inainte ca roua sa se evapore.

Basici provocate de incaltaminte: spargeti-le in doua locuri cu un ac trecut prin flacara unui chibrit, pentru ca lichidul sa iasa afara. Nu rupeti pielea desprinsa, ci protejati-o cu un bandaj.

Contra mirosului neplacut: pudrati usor interiorul pantofilor cu acid boric, care nu impiedica transpiratia, in schimb inlatura mirosul.

Contra transpiratiei excesive: preparati o lotiune din 250 ml alcool de 90 de grade, 25 ml formol si 50 ml apa. Amestecati-le bine intr-un flacon. Masati-va picioarele in fiecare dimineata cu aceasta lotiune si uscati-le bine.

Unghiile: taiati-le totdeauna drept, veti evita astfel unghiile incarnate.