Cateva trucuri

Redactia
Stingeti foamea cu ceai sau lamaie fierbinte


Va chinuie foamea, seara? Beti una sau doua cesti de ceai de fructe sau o ceasca de lamaie fierbinte cu miere (peste o lamaie stoarsa se toarna o ceasca de apa clocotita si se adauga miere). Aceste lichide taie apetitul si va incalzesc.

Aplicati strategia feliilor subtiri
Taiati painea, mezelurile si branza in felii cat mai subtiri. Economisiti la fiecare masa, cel putin 100 de kcal.

Orice miscare va ajuta sa slabiti
Si cand munciti in gospodarie, ardeti calorii. Facutul paturilor va usureaza de 9 kcal, iar spalatul ferestrelor de 50. Cu cat veti fi mai harnice acasa, cu atat veti slabi mai mult. Cu o conditie - sa nu va rasplatiti harnicia mancand.

Incalziti moderat locuinta
In locuintele supraincalzite se pierd foarte putine calorii. Din contra, la o temperatura in jur de 20 de grade pierdeti 100 de calorii.

Intariti-va metabolismul
De trei ori pe saptamana, inainte de a face dus, frecati-va puternic cu o manusa aspra sau cu o perie, zonele corpului cu grasimi. Ungeti-le apoi cu tuica si lasati lichidul sa patrunda 8 minute in tesut. Apoi faceti un dus alternativ: fierbinte-rece. Metabolismul se activeaza, pielea se intareste.

Hidratii de carbon va ajuta sa va pastrati silueta
Hidratii de carbon sunt mai eficienti decat reputatia pe care o au. Ultimele cercetari au stabilit ca obezitatea are o singura sursa, grasimea, atat cea aflata la vedere (carne, slanina, branzeturi grase), cat si cea ascunsa in dulciuri, carnati sau mezeluri. In schimb, legumele, cerealele, fructele ingrasa numai daca sunt consumate in exces: peste 2,5 kg pe zi.