Despre mobile...

Redactia
Despre mobile.... Daca vreti sa le deplasati: nu e prea usor sa misti din loc o mobila grea. Prima masura este sa scoateti toate lucrurile care se afla in ea. Apoi, daca mobila e asezata pe parchet, pe linoleum sau gresie, varati dedesubt bucati de lana sau fetru. Daca e asezata peste mocheta, folosi...

Despre mobile...

Daca vreti sa le deplasati: nu e prea usor sa misti din loc o mobila grea. Prima masura este sa scoateti toate lucrurile care se afla in ea. Apoi, daca mobila e asezata pe parchet, pe linoleum sau gresie, varati dedesubt bucati de lana sau fetru. Daca e asezata peste mocheta, folositi bucati mari de plastic rigid.

Daca vreti sa le intretineti: frecati-le din vreme in vreme cu un tifon umezit cu ulei de in. Isi vor reveni, pierzandu-si aerul ofilit. Daca vreti sa aiba luciu, frecati-le usor cu o carpa inmuiata in otet alb, inainte de a le da cu ceara.

Daca vreti sa acoperiti o zgarietura: aplicati pe ea o dara de dermatograf de aceeasi culoare cu lemnul, apoi stergeti cu o bucata de stofa.

Daca mobila are decoratii de bronz: protejati lemnul, curatand partile metalice cu o carpa imbibata in apa cu putin clabuc de sapun, in care adaugati cateva picaturi de amoniac.

Daca vreti sa dispara o umflatura aparuta in furnir: aplicati pe ea o bucata de carpa uscata sau o sugativa impaturita in patru, apoi puneti deasupra un fier de calcat fierbinte, pana cand umflatura se va resorbi. Daca metoda nu da rezultat, injectati, cu ajutorul unei seringi, putin clei de lemn si apasati pana ce se usuca.

Daca vreti sa stergeti o arsura de tigara: amestecati o bucatica de unt moale cu scrum de tigara si frecati locul cu pricina.

Daca vreti sa indepartati carii din lemn: frecati locurile atacate cu o ceapa taiata in doua. Repetati de mai multe ori operatia.