Cura cu sucuri

Redactia
In miezul iernii (chiar daca zapezile intarzie), lipsa legumelor proaspete de pe piata ne obliga sa apelam mai mult decat am dori la mancaruri gatite si carne. Kilogramele se depun strat cu strat, ficatul gafaie.

Iata de ce nutritionistii ne recomanda ca cel putin o data pe saptamana (sambata, cand suntem acasa) sa tinem o zi de sucuri. Avantajul ei: vitaminizare + 1 kilogram mai putin. Explicatia: cura de sucuri spala prisosul de apa din organism, metabolismul se accelereaza. In plus: organismul se intareste datorita aportului nemijlocit de vitamine, saruri minerale si oligoelemente. Beti cel putin 2,5 litri de lichide pe zi: sucuri de legume, apa minerala slab acidulata, ceaiuri de plante (maces, frunze de mur). Daca va cumparati sucurile de la pravalie, uitati-va pe explicatia de pe cutie, ca nu cumva sa contina zahar. Urmati urmatorul plan:

dimineata: un pahar de zeama de varza acra.

ora 11: un pahar de suc de sfecla rosie.

la pranz: un pahar de suc de morcovi amestecat cu o lingurita de untdelemn si patrunjel verde tocat.

ora 16: un pahar de suc de rosii.

la cina: un pahar de suc de morcovi, amestecat cu o lingurita de untdelemn si o lingurita de fulgi de ovaz.
In prima saptamana, nu va veti da seama ca ati slabit, dar la capatul unei luni, veti cantari mai putin cu 4 kg, iar daca veti tine si duminicile, mai putin cu 8 kg. Bineinteles, cu conditia de a nu ciuguli si-altceva. Iar daca veti face lungi plimbari prin zapezile pe care le asteptam sa soseasca (mersul pe zapada consuma mai multa energie decat mersul pe asfalt), pe la inceputul lui martie va veti descoperi nu doar o silueta mult alungita, ci si o vitalizare a intregului organism.