Strabunica stie tot

Redactia
Strabunica stie tot. . Obiectele de valoare (tablouri, bijuterii, vase si bibelouri) e bine sa fie fotografiate. In caz de furt, veti putea produce dovezi concrete pentru politie. . . Obiectele fragile pot fi transportate fara risc de-a se sparge, daca le bagati intr-o punga umflata cu aer si inchi...

Strabunica stie tot


Obiectele de valoare (tablouri, bijuterii, vase si bibelouri) e bine sa fie fotografiate. In caz de furt, veti putea produce dovezi concrete pentru politie.

Obiectele fragile pot fi transportate fara risc de-a se sparge, daca le bagati intr-o punga umflata cu aer si inchisa la gura ermetic cu cauciuc.

Mirosul de peste nu se mai raspandeste cand este gatit, daca in cuptor se pune un pumn de frunze de eucalipt.

Mirosul de igrasie sau mucegai se inlatura aproape total, daca puneti pe mobilele inalte, vase cu var nestins. (Nu cumva sa fie la indemana animalelor sau copiilor.)
- Mai putin periculos: ardeti intr-o scrumiera de metal frunze de dafin, menta uscata, coji uscate de portocale si mandarine. Plimbati-va prin casa, purtand vasul cu arome in mana.

Branzeturile cu miros prea puternic pot fi domolite daca in jurul lor se pun ramurele de cimbru.

Mirosul de peste ce ramane imbibat pe farfurii, tigai si cratite, iese daca acestea sunt frecate cu zat de cafea sau faina de mustar.

Oasele mici din carnea pestelui dispar, daca in apa unde il fierbeti adaugati un pumn de macris sau daca inainte de a-l baga la cuptor, il frecati cu aceeasi planta. Macrisul distruge oasele subtiri.

Obiectele de arama innegrite devin curate si stralucitoare daca le frecati cu terci de macris.

Un sfat pe saptamana:

Cand se bea sucul de portocale?
Daca sunteti mari amatori de suc proaspat de portocale, un adevarat elixir pentru sanatate, tineti, totusi, seama de un proverb frantuzesc care spune: "Sucul de portocale e de aur, daca il bei dimineata, de argint, daca il bei la pranz, si de plumb, daca il bei seara". Vitamina C pe care o contine nu e tolerata oricand de ficat. In plus: nu-l preparati niciodata cu mult inainte de a-l bea. Se oxideaza repede si devine toxic.