Cosmetica naturista

Redactia
Laptele demachiant



Am aratat in numerele trecute ale revistei ca fiecare dimineata trebuie sa inceapa si fiecare seara trebuie sa se termine cu curatirea in profunzime a obrazului. Functia aceasta o indeplineste laptele demachiant. Asezat pe palme, apoi intins pe obraz si sters bine cu ajutorul unor tampoane de vata, rostul lui este de a scoate fardul si murdaria din profunzimea porilor. Laptele demachiant se recomanda in toate tipurile de ten, chiar si acneicilor. De unde ni-l procuram? Daca veniturile ne permit, in ultima vreme, printre produsele cosmetice aduse din Occident, se afla si diferite tipuri de lapte demachiant, pe baza de plante, cu randament exceptional. In cazul cand pretul lor este peste posibilitatile dvs., va recomandam cateva remedii aflate la indemana oricui:
a) Smantana - lasata la temperatura camerei, apoi asezata pe un tampon de vata cu care ne stergem bine pe gat si pe fata, este un demachiant excelent.
b) Laptele ecremat (din care nu s-a scos grasimea) se gaseste in comert si e la fel de bun, indiferent de provenienta. Procedeul este acelasi. Asezat pe un tampon de vata, va scoate toata murdaria din obraz.
c) Vaselina pura (se gaseste la farmacie) - intinsa bine cu degetele pe obraz, apoi stearsa cu ajutorul unui tampon de vata sau hartie igienica.
Nu uitati: laptele demachiant se foloseste seara, pentru curatirea fardului si a murdariei, dar si dimineata, fiind primul produs cosmetic pe care il asezam pe obraz. Important: dupa folosire, obrazul se clateste bine de tot, de trei-patru ori, cu ajutorul unor comprese mari, de tifon, cu care ne frecam usor pielea.
(In numarul viitor, retete de preparare a laptelui demachiant)



Cosmetica naturista

Masca de frumusete
cu infuzie de trandafiri


Ingrediente: un pumn de petale de trandafir proaspete sau uscate, 1/4 l apa, o lingurita de pulbere de argila.
Mod de preparare: se oparesc petalele de trandafir cu apa data in clocot si se lasa sa se infuzeze o ora. Se strecoara si jumatate din cantitatea de lichid se amesteca cu pulberea de argila si se incalzeste usor pe flacara mica. Restul infuziei se pastreaza. Se ia compozitia de pe foc si se amesteca bine (daca este prea groasa se mai adauga lichid).
Mod de folosire: pasta obtinuta se intinde pe fata bine curatata in prealabil si pe gat. Dupa 20 de minute, masca se intareste si se scoate cu multa apa calda. Infuzia ramasa se foloseste ca apa de fata, dupa demachiaj (tineti-o la rece).
Efect: invioreaza vizibil tenul, facandu-l sa semene cu un... trandafir.