Dieta cu conopida

Cititor Formula AS
Conopida

Aceasta leguma ce face parte din familia cruciferelor - contine un compus numit sulforafan. Acesta stimuleaza producerea enzimelor necesare pentru mentinerea sanatatii organismului. Conopida contine o cantitate considerabila de potasiu, fibra si multe vitamine si minerale importante. Este saraca in calorii, fiind buna pentru o dieta de slabit, gasindu-se din abundenta in piete si la preturi rezonabile. Cum procedam: se spala conopida, se desface in buchetele si se fierbe putin in aburi, de preferat, sa ramana un pic crocanta. Astfel contine mai multe substante vitale si-si pastreaza gustul (decat fiarta pana se face terci). Se consuma in trei variante, astfel:

Dupa fierbere se aseaza cateva buchetele in farfurie si se rade pe ea putina branza uscata.

Se aseaza-n farfurie cateva buchetele cand inca mai sunt calde si se toarna peste ele un sos facut din iaurt (cu 0% grasimi sau 0,1% grasime, va recomandam "Zuzu") si sos de soia in care ati pus si patrunjel verde sau marar cat mai mult. Aceste verdeturi proaspete contin multe vitamine si-i dau si un gust bun (nu se pune sare).

Varianta cu numarul trei este sa stropim din belsug conopida fiarta cand este calda cu suc de lamaie si ulei de masline extravirgin. Adaugam si patrunjel si marar verde, pentru o aroma deosebita. De preferat, se mananca de 5-6 ori pe zi, in cantitati mici, in locul celor trei mese consistente.
Atentie, se mananca incet, se mesteca mult si bine. Mancarea se digera mai usor, te saturi mai repede, cu o cantitate de mancare mai mica. Se beau 2-3 litri de lichid pe zi - apa plata sau ceai - si se face multa miscare. Dupa o saptamana cu aceasta dieta consumati paine integrala, legume fierte sau inabusite cu putin ulei, apoi repetati dieta cu conopida daca doriti sa scapati de mai multe kilograme. Intr-o saptamana se pierd 2-2,5 kg.
Mult succes!
Maria Georgescu - str. G-ral Petre Popovat nr. 62, sector 6, Bucuresti