Zodiacul lunii ianuarie

Tana Rosca
Prima jumatate a lunii ne permite sa ne rezolvam probleme practice restante si sa ni le planificam cu cap pe cele din viitor. Discutiile pe aceasta tema sunt de mare folos. Zilele tensionate sunt cele de la finele lunii, cand avem tendinta de-a ne angrena in prea multe activitati, pe care nu avem cum sa le ducem la bun sfarsit, decat daca suntem selectivi de la inceput.


Berbec
Bateti palma cu prietenii


3 este o data in care familia va capteaza tot interesul, dar ar fi indicat sa nu intrati in rezonanta cu problemele afective ale unei femei. Mai bine ar fi sa ramaneti neutri, ceea ce va va permite sa-i fiti de mai mult ajutor, prin obiectivitatea de care dati dovada. Din 4 este recomandabil sa va apucati de rezolvarea unor chestiuni casnice. Chiar daca e vorba despre o simpla reorganizare a dulapurilor, lucrati cu spor si eficienta. Pana pe 16 aveti multa energie pentru studiu sau puteti lua decizia de-a porni intr-o calatorie.
Bani: Pana pe 4 este posibil sa primiti o recompensa baneasca din partea sefilor dvs. Intre 5 si 25, prietenii sunt aceia care va pot aduce oferte de castig, iar implicarea dvs. prudenta in proiecte cu amicii va poate aduce castiguri suplimentare.
Cariera: Incepeti anul pe o nota cat se poate de pozitiva. Este indicat sa veniti cu idei noi pana pe 4, pentru ca sefii le vor primi foarte bine. Pana pe 15, comunicarea pe linie profesionala decurge bine, mai ales daca le abordati dintr-un unghi strategic.
Dragoste: Nici dvs. nu mai stiti pe cine trebuie sa luati in serios si pe cine nu. Si dvs. personal puteti trece prin nesigurante, deoarece pe de-o parte sunteti mai dispusi ca niciodata sa va asumati toate responsabilitatile unei relatii serioase, pe de alta parte, aveti momente in care vreti sa fugiti de ele. Un drum intreprins din 20 va poate aduce mari surprize.
Sanatate: Intre 21 si 27 sunteti tentati sa faceti nazdravanii, de exemplu sa practicati sporturi extreme sau sa va dedati, pur si simplu, unor experimente alimentare. In ambele cazuri exista riscuri la nivelul gambelor, al sistemului nervos si/sau cu ficatul ori pancreasul.

Taur
Energie


Tare bine v-ar prinde o excursie intreprinsa pana catre mijlocul lunii. V-ar ajuta sa va distantati de problemele personale si sa le puneti in perspectiva. Unde mai puneti ca aveti toate sansele sa va imprieteniti cu persoane serioase, dar nu plicticoase. Din discutiile cu acesti noi prieteni aveti de invatat multe sau ele va pot ajuta sa va puneti ordine in propriile voastre cunostinte. O zi contraindicata pentru a pleca la orice fel de drum este cea de 19, dar oricum, cu incepere din 17, deplasarile se anunta destul de riscante, in cel mai bun caz, marcate de stari de nervi.
Bani: Pana pe 16 ar fi bine daca ati da curs unor propuneri, venite din partea unor persoane energice, care stiu bine ce fac. Este vorba despre afaceri care presupun investitii comune, iar partea dvs. de castig este departe de-a fi una modesta. Afacerile cele mai bune sunt cele care presupun parteneri sau firme din strainatate.
Cariera: Ianuarie este una dintre lunile acestui an in care va puteti remarca cu usurinta pe plan profesional. Intre 5 si 29 va bucurati de multa simpatie si poate chiar de sprijinul concret al superiorilor dvs. ierarhici in ceea ce priveste imbunatatirea statutului dvs. profesional. Aceste sanse de promovare pot fi insotite si de o substantiala crestere salariala.
Dragoste: Din punct de vedere afectiv treceti printr-o perioada destul de ciudata. Pe de o parte sunteti deschisi la nou si la experimente, dar de multe ori ajungeti sa preferati sa creati o prietenie dintr-o situatie care, la inceput, avea accente romantice. Atitudinea vi se poate insa schimba drastic incepand din 21.
Sanatate: Este o luna buna, in care dispuneti de o energie debordanta si aveti multa pofta de mancare, dar si de miscare pana pe 17, dupa care ramane doar pofta de mancare...

Gemeni
Tone de optimism


Pe perioada intregii luni va bucurati de o stare de spirit foarte buna. Umorul dvs. este cuceritor, priviti viata cu un optimism sanatos, iar in putinele momente in care va mai cuprind eternele dvs. griji pentru toate fleacurile, tineretul din jur va sari sa va inveseleasca, reusind s-o faca cu mare usurinta. Dificile vor fi in schimb relatiile cu persoanele varstnice sau cu oficialitati pe care le intalniti la evenimentele sociale la care participati. Cu acestea veti putea ajunge sa purtati discutii in contradictoriu, mai ales daca se dovedesc persoane incuiate. Incercati sa ocoliti asemenea discutii sau sa schimbati subiectul cand incep sa fie tensiuni. Sunteti priceputi la asa ceva.
Bani: Afacerile merg ca unse in primele 15 zile ale lunii si exista si posibilitatea de-a le diversifica, incepand cu investitii mai mici. Din 17 insa, se prea poate sa va repeziti la sefi pentru o marire de salariu si sa se lase cu discutii aprige, pentru ca acestia nu sunt de acord ca ar fi momentul potrivit.
Cariera: Pe de o parte, tineti cu dintii de serviciul pe care-l aveti, ba sunteti chiar foarte speriati la ideea ca ati putea pierde stabilitatea pe care v-o confera postul, pe de alta parte, tare ati pleca vazand cu ochii, eventual pentru a face ceva cu totul diferit ca pana acum. Evenimente bulversante pot avea loc in ultimele zece zile ale lunii, cand n-ar fi bine sa va lasati influentati de prietenii de la serviciu.
Dragoste: Atat Gemenii singuri, cat si cei care sunt intr-o relatie stabila se bucura de o luna de mari impliniri emotionale. Cei singuri pot incepe o relatie promitatoare intre 5 si 29, iar in cupluri domneste o mare pasiune pana pe 17 (care poate fi presarata si cu scantei, ca asa-i pasiunea).
Sanatate: Intre 6 si 15 s-ar putea sa aveti puseuri reumatismale in zona umerilor si a genunchilor, iar din 16, devine contraindicat sa pierdeti noptile, caci pot aparea tulburari ale somnului.

Rac
Confruntari cu neprevazutul


Luna plina din data de 3 va fi in zodia dvs. si va poate face excesiv de sentimentali, deprimati sau doar nostalgici. Este bine sa stiti ca aceste stari sunt trecatoare si sa incercati sa nu va scufundati prea tare in ele. In ultima parte a lunii ar fi bine daca nu ati planui o calatorie sau niste examene, caci nimic nu se va petrece conform asteptarilor dvs. Unele lucruri se pot petrece mult mai bine decat va asteptati, dar si in acest caz, consumul dvs. nervos va fi mare, pentru ca nu sunteti buni prieteni cu neprevazutul. In cazul in care sunteti chemati subit in vizita de prieteni din strainatate, ar fi de preferat sa nu dati curs invitatiei. La examene, spusele dvs. pot fi alternativ geniale sau ca nuca-n perete.
Bani: In primele saptamani ale lunii este mai bine sa va abtineti sa faceti tranzactii si mai ales sa semnati contracte. Cel mai riscant este sa semnati contracte pe termen lung. Din 21 puteti face insa investitii inspirate, eventual impreuna cu persoane oficiale sau din strainatate.
Cariera: Aveti o multime de proiecte noi si bune pe care doriti sa le puneti in practica si faceti eforturi sustinute in acest sens, inca de luna trecuta. Pana pe 17 insa ritmul dvs. poate fi prea intens, ceea ce va putea provoca tensiuni intre dvs. si colegii ori colaboratorii dvs. Din 18 lucrurile se linistesc, iar din 21 si comunicarea emotionala la serviciu devine excelenta.
Dragoste: Relatia de cuplu este foarte afectuoasa pana pe 4, iar comunicarea se mentine buna pana pe 15. Probabil ca discutiile vor fi initiate de partenerul dvs. si ele se pot referi mai ales la probleme practice, care pot fi planuite in amanuntime, pe termen lung. Aceste planuri comune subliniaza trainicia relatiei.
Sanatate: Sunteti foarte fericiti de energia pe care o aveti si tindeti sa exagerati cu eforturile pana pe 16, ceea ce se poate solda cu dureri de cap sau cu tulburari ale functiilor hepatice, mai ales daca mancati mult sau gras.

Leu
Temeri interioare


In decembrie v-ati inchis din nou, incepand din nou sa suferiti de temeri interioare pronuntate, va simtiti neintelesi si nedreptatiti de soarta si va indepartati din nou, pe nesimtite, fizic sau psihologic, de persoanele apropiate. Ar fi bine sa dati mare atentie situatiilor care va provoaca aceste stari si sa va examinati trecutul, cautand situatiile asemanatoare care genereaza comportamentul dvs. de-acum. Din starea aceasta plata veti fi scosi, ca vreti sau nu vreti, de catre evenimentele neasteptate care incep din data de 20. Poate fi vorba despre vizite neasteptate ale unor rude prin alinata sau ale unor prieteni din strainatate. Se poate ca la inceput sa va dea planurile peste cap, dar vor sfarsi prin a va schimba in bine starea sufleteasca.
Bani: In prima jumatate a lunii s-ar putea sa va treziti ca primiti niste bani, poate fi vorba despre plata unei colaborari sau o datorie a unui actual sau fost coleg de serviciu. Intre 21 si 27 ar trebui sa rezistati unei propuneri, aparent foarte tentanta, care s-ar putea sa va destabilizeze financiar.
Cariera: Relatiile de munca decurg fara probleme pana la mijlocul lunii, cand dvs. impreuna cu colegii ori colaboratorii dvs. actionati ca niste mari profesionisti. Spiritul de echipa predomina si discutiile sunt pertinente si la obiect. Va faceti remarcati prin talentul organizatoric asociat cu un bun spirit strategic.
Dragoste: Relatia de cuplu, la multi dintre dvs. deteriorata, poate fi resuscitata prin eforturile pe care le intreprinde partenerul intre 5 si 29. Incercati sa raspundeti la ele. Relatiile de dragoste pot fi intense insa presarate cu certuri pasionale pana pe 16, dupa care apele se linistesc.
Sanatate: Stare foarte buna pana pe 15, care se poate mentine daca va folositi nevoia de miscare pentru a face exercitii. Concentrati-va in mod special asupra incheieturilor si coloanei.

Fecioara
Idei geniale


Folositi prima jumatate a lunii pentru a discuta cu amicii dvs. tineri si destepti planurile de viitor. Fiti receptivi la propunerile acestora cu privire la lucrurile pe care le-ati putea infaptui, dar nu va credeti in stare. Faceti planurile fara graba si selectati-i mental pe aceia dintre prietenii dvs. care s-au dovedit cei mai buni sfatuitori ca eventuali participanti la realizarea acestor planuri. Incepand din data de 21, viata dvs. poate fi supusa unor disruptii care, pe moment, vor tulbura ritmul vietii, dar care se pot dovedi, in final, adevarate binecuvantari.
Bani: In ianuarie nu se intrevad castiguri suplimentare sau ocazii de afaceri pe termen scurt, insa discutiile de principiu pe care le purtati cu potentialii parteneri pana pe data de 15 pot duce in timp la dezvoltari interesante.
Cariera: In primele saptamani puteti fi destul de distrati la serviciu, dar asta ii poate irita pe colegi doar pana pe data de 5. Ulterior, tocmai faptul ca aveti momente cand visati cu ochii deschisi va poate duce la idei sau solutii inspirate. Incepand din 21, unele dintre aceste idei se pot dovedi de-a dreptul geniale, dar fiti atenti sa nu si le aroge altcineva.
Dragoste: Pana pe 20 ianuarie sunteti intr-o dispozitie cat se poate de romantica pentru o zodie atat de lucida si realista, iar in primele 15 zile ale lunii va va veni foarte greu sa va abtineti sa faceti tot felul de declaratii persoanei iubite. Daca sunteti intr-un cuplu stabil, pana pe 21 va puteti astepta la o atmosfera calma, dar ulterior totul poate lua o turnura neasteptata, pentru inceput chiar socanta. Daca pana pe 27 intervine o despartire, bucurati-va, este spre binele dvs.
Sanatate: Dificultatile de concentrare si starea de letargie se mentin pana pe 21, apoi nivelul de energie creste, dar apare pericolul exceselor alimentare.

Balanta
Casa si familie


Cea mai mare parte a lunii ianuarie planurile dvs. tin de casa si de familie. Se poate sa aveti in minte si proiecte profesionale in care sa-i puteti coopta pe unii dintre membrii familiei dvs, mai ales daca acestia sunt rude de gradul Ii sau Iii si sunt inzestrati cu simt comercial. Aceasta nu este insa singura dvs preocupare legata de familie, s-ar putea sa fiti inclinati sa formati anumite traditii sau sa reinnoiti obiceiuri vechi, menite sa intareasca "tribul". Calatoriile si studiile sau contactele cu persoane bine informate trec in prim-plan incepand cu data de 21 si se poate sa va redefiniti cercul de prieteni.
Bani: Cele mai probabile si mai reusite afaceri sunt in ianuarie, cele la care cooptati pe membrii familiei dvs., care sunt tineri, dar au acumulat deja experienta in domeniul care va intereseaza. Din 17 incepand sunteti insa inclinati sa-i tratati pe ceilalti participanti ca si cand ati fi singurul factor decizional, ceea ce poate sa duca la probleme.
Cariera: In cazul in care va gandeati mai demult la un schimb al postului sau chiar la o reorientare profesionala majora, aceasta decizie ar putea sa fie luata din mainile dvs. printr-o ciudata interventie a destinului, care se petrece incepand cu data de 21. Puteti fi debusolati pentru inceput, dar in final veti constata ca e mai bine asa.
Dragoste: Daca intreprindeti calatorii lungi intre 5 si 29 ianuarie, s-ar putea sa intalniti una sau mai multe persoane interesante, asupra carora sa va incercati puterea de seductie. Reusita poate fi doar temporara, pentru ca circumstantele care nu pot fi controlate pot aduce o separare brusca. Cuplurile sunt ferite de turbulente.
Sanatate: Tulburarile de somn se linistesc pana catre sfarsitul lunii, de asemenea si problemele de circulatie periferica in gambe si incheieturi, insa ele se pot manifesta exacerbat intre 21 si 27 ianuarie. In aceasta perioada este bine sa respectati orele de somn si sa va masati labele picioarelor si gambele de jos in sus.

Scorpion
Verde la bani


Ar fi bine sa va ocupati pana pe 20 ianuarie de rezolvarea unor probleme administrative care necesita efectuarea unor deplasari scurte. Profitati de aceasta perioada, pentru ca functionarii ori autoritatile se vor dovedi foarte cooperante pana in data de 20. Tot pana atunci puteti asimila structurat si cu usurinta cunostinte profesionale noi sau le puteti aprofunda pe cele deja dobandite. Se poate face de asemenea cu succes o recapitulare a informatiilor ce tin de viata profesionala.
Bani: Veniturile dvs. pot creste exponential pe perioada acestui an, iar multe depind de initiativele pe care le veti lua pana pe data de 16. Este bine ca dvs sa fiti cei care luati initiativa sau macar o comunicati celor care se vor dovedi usor de convins sa investeasca in ideile dvs. La un moment dat s-ar putea sa fie necesar sa triati ofertantii.
Cariera: Aveti de luptat cu sefi incuiati sau cu autoritati inflexibile in prima parte a lunii, dar din 16, cineva din familie, ruda de gradul Ii sau Iii, va poate da o idee grozava despre cum sa ocoliti anumite impedimente. Cel mai bine este sa incercati sa puneti in practica aceste sfaturi in jurul datei de 23.
Dragoste: Situatia este destul de incurcata din pricina faptului ca fluctuatiile dintre interes maxim si indiferenta rece par imposibil de controlat, iar dvs. sunteti exasperati atunci cand nu va puteti controla emotiile. Adrenalina de care aveti nevoie va fi furnizata negresit in ultimele 10 zile ale lunii cand s-ar putea sa fiti cuprinsi de o pasiune neasteptata, eventual fata de un prieten.
Sanatate: Ianuarie este o luna echilibrata pentru starea dvs fizica, dar pana pe 16 exista riscul unor accidentari minore in zona capului sau migrene acute. Ochii obosesc usor si ar trebui evitate eforturile cum ar fi ridicarile.

Sagetator
Exuberanta maxima


Sunteti cuprinsi de o asemenea exuberanta, incat nu mai stiti ce sa faceti cu atata energie. Este preferabil sa o consumati prin miscare fizica, studii sau calatorii lungi decat varsandu-va excesul asupra partenerului de cuplu. Cel mai bine ar fi daca v-ati putea permite o excursie in strainatate catre o destinatie exotica sau o civilizatie care doreati sa o cunoasteti mai indeaproape. Viata sociala, mai ales iesirile cu prietenii in oras, va destind si va pun in valoare talentele de povestitor incepand cu data de 21, cu conditia sa va feriti de exagerari.
Bani: Puteti efectua linistit trazactii comerciale, iar la negocieri obtineti exact termenii pe care ii doriti pana pe data de 15. Pana pe 20, proiectele dvs pe termen lung incep sa se concretizeze in actiuni practice.
Cariera: Anumite evenimente destul de bulversante legate de casa sau familia dvs. va pot impiedica sa faceti cea mai buna impresie asupra sefilor. Sau sunteti bulversat de dispozitii contradictorii primite din partea acestora. Cele mai mari tulburari ale ritmului profesional se anunta intre 21 si 27 ianuarie.
Dragoste: Sunteti constient de farmecul vostru si sigur pe el. Iar tocmai acest lucru va poate determina sa cuceriti tot ce misca pana pe data de 16. Daca veti fi prea insistenti, nu va mirati ca mai primiti niste bobarnace. In cea de-a doua parte a lunii, reglajul fin se va fi produs si improbabil ca cineva sa va mai reziste.
Sanatate: Pana pe 16 ar fi bine sa va tineti energia debordanta in frau si sa incercati sa fiti ponderati, mai ales in privinta alimentelor grase si a consumului de alcool. Acestea ar putea sa va deranjeze destul de serios functiile hepatice si partial cele ale pancreasului. Consumul de sare ar trebui si el sa fie modic.

Capricorn
Castig usor


Incepeti anul pusi pe fapte mari, dar o luati pe indelete. In prima jumatate a lunii va face bine sa va consultati cu altii cu privire la proiectele voastre. La randul dvs. va dovediti consilieri foarte buni pentru altii, ceea ce va poate aduce mult respect din partea celor pe care i-ati sfatuit. Data de 19 s-ar putea dovedi dificila din punct de vedere emotional, cand in semnul dvs. zodiacal este Luna Noua. Este o zi in care este bine sa fiti temperati in manifestarile de nemultumire, altfel acestea pot capata un ton agresiv. Pana la finele lunii sunteti foarte hotarati in urmarirea scopurilor personale, insa riscati sa va pierdeti calmul mai usor ca de obicei. Va va fi insa mai lesne sa va stapaniti decat pe 19.
Bani: Din 5 si pana pe 29 veti castiga bani cu usurinta, iar situatia dvs. financiara tinde sa se imbunatateasca sau macar sa se stabilizeze in jurul datei de 23. Pentru profit maxim in afaceri este insa necesar sa verificati ofertele sau seriozitatea implicarii partenerilor dvs. de afaceri. Dispuneti de multa abilitate de a negocia si de a afla informatii incepand din data de 16.
Cariera: In prima jumatate a lunii s-ar putea sa simtiti acut influenta rivalilor dvs. Sa nu va lasati indusi in eroare de cei care va provoaca la cearta, probabil ca au fost asmutiti de altcineva.
Dragoste: Pana pe 15 comunicati excelent cu partenerul de cuplu, dar din 17 incepeti sa fiti nervosi si se poate sa deveniti extrem de critici fata de partener ori sa dati dovada de lipsa de rabdare. E adevarat ca luati deciziile cele mai bune pentru cuplu, insa prea le luati de capul vostru, fara a va consulta partenerul.
Sanatate: Pana pe 16 va vine destul de greu sa va controlati energia si se poate ca eforturile excesive sa va provoace dureri de cap, probleme cu ochii ori, in cazul eforturilor fizice mari, cu nervul sciatic.

Varsator
O luna cu prieteni


De-abia din data de 5 incepeti sa va simtiti ca de sarbatori - avantajul este ca ale voastre dureaza aproape toata luna. Intre timp, mai pot interveni tulburari, insa le puteti depasi fara sa va pierdeti calmul si fara sa va simtiti timorati. Incepand din data de 11, veti aprecia din plin valoarea prieteniei, caci in cercul prietenilor va veti simti cel mai bine si tot ei va vor oferi ajutor dezinteresat. Se poate sa va treziti ca unele dintre problemele dvs. au fost rezolvate pur si simplu de prieteni, pentru a va face o surpriza placuta. E o confirmare a felului in care dvs. insiva stiti sa va dovediti prietenia.
Bani: O ocazie de afaceri aparuta intre 21 si 27 poate sa sune teribil de imbietor, insa se poate dovedi un adevarat fiasco. Cu toate acestea n-ar trebui sa refuzati dintru inceput, ci sa va documentati mai intai asupra fezabilitatii acestui proiect. Daca se dovedeste ceva serios, puteti sa participati la el, dar de-abia de luna viitoare.
Cariera: Pe 3 si pe 19 ar fi bine sa fiti cat mai retinuti la serviciu. Pe 3 ar fi o greseala sa-i impartasiti planurile sau ideile dvs. unei femei, iar pe 19 ar fi contraindicat sa veniti cu o initiativa. In rest, in ianuarie v-ar fi de folos sa va consultati cu persoanele pricepute in domeniul in care lucrati asupra adoptarii unei strategii prin care puteti avansa profesional, dar acestea nu ar trebui sa fie colegi ori colaboratori de-ai dvs.
Dragoste: Partenerul de cuplu pare sa se fi cantonat intr-o atitudine inchisa si rece, dar in ianuarie aveti un echilibru emotional mult mai bun si acest comportament nu va mai afecteaza prea mult. Unii dintre dvs. s-ar putea indragosti de altcineva, ceea ce ii poate ajuta sa se desprinda dintr-o relatie care nu merge de multa vreme.
Sanatate: Pe 3 se poate sa fiti dezenergizati si nervosi, este o zi in care corpul dvs. reactioneaza foarte intens la emotii. Pana pe 15 sunteti in forma si va miscati cu agilitate, ulterior exista pericolul unor puseuri de tensiune sau al cresterii tensiunii intraoculare.

Pesti
Ascensiune profesionala


Incepeti noul an intr-o stare buna, iar pana pe 15 v-ar prinde bine sa va intalniti cu prietenii dvs. vechi, alaturi de care puteti petrece nu doar ore placute, ci va puteti si sfatui cu ei in privinta unor probleme profesionale. Asta cu exceptia zilei de 3, cand nu veti avea o dispozitie buna. Din 17 atmosfera in anturaj se poate deteriora din pricina unei persoane care doreste cu tot dinadinsul sa-si impuna autoritatea sau incepe sa se contrazica cu toata lumea. Puteti interveni pentru a linisti lucrurile si veti reusi sa restabiliti armonia, daca nu va pierdeti rabdarea. Pregatiti-va pentru cateva surprize nu tocmai placute intre 21 si 27.
Bani: In prima parte a lunii afacerile se discuta cel mai bine intr-un cadru social si s-ar putea ca unii dintre prietenii dvs. sa vi se alature in afaceri. Ar fi bine sa va faceti planurile si sa va apucati deja de acte pana pe 15. Sunt insa demersuri care vor aduce profit mai incolo. Puteti face bani din colaborari, cu conditia sa nu afle cei de la serviciu.
Cariera: O luati vertiginos in sus pe scara ierarhica, dar ar fi bine daca pana pe 16 ati face efortul de-a va ascunde ambitia, pentru a evita anumite situatii de rivalitate, care nu se mai ivesc daca sunteti ceva mai discreti. La ascensiunea dvs. pot sa contribuie si persoane de renume, pe care le-ati impresionat prin capacitatea dvs. profesionala.
Dragoste: Legand niste discutii serioase cu cineva din cercul de prieteni s-ar putea sa constatati, incepand cu data de 17, ca incepeti sa va implicati sentimental si ca poate fi vorba despre o relatie serioasa. Aveti dreptate, dar nu schimbati nota prea brusc incepand din 17, pentru ca respectiva persoana s-ar putea speria.
Sanatate: In ianuarie veti fi intr-o stare buna de sanatate, iar din 16 incepand deveniti deosebit de vioi si va face placere sa faceti miscare, ceea ce e cat se poate de bine.