Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna

Redactia
Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna. Chemare. Acum, in aceste zile, cand ne apropiem tot mai mult de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, din inima Romaniei, imbratisata de Arcul Carpatic, adresam o chemare de suflet mai marilor Tarii si tuturor cetatenilor ei, ca incepand din acest...

Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna

Chemare

Acum, in aceste zile, cand ne apropiem tot mai mult de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, din inima Romaniei, imbratisata de Arcul Carpatic, adresam o chemare de suflet mai marilor Tarii si tuturor cetatenilor ei, ca incepand din acest an, sa facem ca la sarbatoarea noastra nationala, sa se bucure toti fiii patriei comune, indiferent de etnie, credinta sau stare sociala.
Daca Bucurestiul reprezinta pentru noi, toti, capitala constitutionala, de fiecare zi, a Romaniei, iar Alba-Iulia este si va ramane capitala de constiinta a Marii Uniri, credem ca este normal si moral, ca in fiecare an, resedintele de judet sa devina pe rand, pentru o zi, la 1 Decembrie, capitala simbolica a Tarii.
In acest spirit, Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna aduce cuvenita rugaminte autoritatilor publice centrale - Presedintie, Parlament, Guvern, clasei politice si reprezentantilor societatii civile, ca in acest an, festivitatile de rang national ale Zilei de 1 Decembrie sa fie organizate la Sfantu Gheorghe, resedinta judetului Covasna.
Ne exprimam convingerea ca initiativa noastra va gasi ecoul de constiinta cuvenit la toate nivelele de decizie si la toti compatriotii nostri. In ajunul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, de Ziua Nationala, va asteptam cu drag la Sfantu Gheorghe, in Ardeal, in inima Romaniei.
Sfantu Gheorghe, 8 noiembrie 2006

In numele si din incredintarea Consiliului Director al Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna,
Vicepresedinte,
Av. Ioan Solomon

Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna - str. Miko Imre nr. 2, Sfantu Gheorghe, tel./fax: 0267/31.35.34
Comunicat

Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna, impreuna cu Despartamantul Astra Mures, organizeaza sambata, 18 noiembrie 2006, ora 11, la Complexul Sportiv National din Izvorul Muresului, Adunarea reprezentantilor romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures.
Cu acest prilej, vor fi dezbatute aspecte privind pastrarea si afirmarea identitatii nationale a romanilor din cele trei judete si asigurarea respectarii drepturilor si libertatilor constitutionale ale acestora, in contextul escaladarii actiunilor separatiste si segregationiste, care urmaresc realizarea autonomiei pe criterii etnice.
In numele organizatorilor,

Av. Ioan Solomon, Vicepresedintele Forumului Civic
al Romanilor din Harghita si Covasna