Masti cu maioneza din plante aromate

Redactia
La vreme de toamna tarzie, cand graficul temperaturilor creste si scade abrupt, pielea obrazului trebuie protejata. Ajutorul pe care vi-l propunem e nesperat: banala maioneza, care se poate prepara usor, in bucatarie, cu conditia sa folositi un ulei aromat.

Reteta ieftina, efect garantat: tenul dvs. va fi aparat de o pelicula protectoare, care ii confera in plus fermitate si stralucire.
Ingrediente: Pentru o provizie mai mare de untdelemn aromat aveti nevoie de: 1 lingurita de galbenele, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita flori de musetel, 1 lingurita flori de levantica, 100 g untdelemn de masline presat la rece.
La fiecare masca veti avea nevoie in plus de: un galbenus de ou, o lingurita suc de lamaie.
Prepararea uleiului aromat: Pregatiti la inceput o cantitate mare de ulei aromat, ca sa va ajunga pentru mai multe masti. Puneti plantele indicate mai sus intr-o sticla cu gura larga, turnati deasupra untdelemnul de masline si lasati sticla sa stea la caldura sau la soare doua saptamani. Scuturati din cand in cand continutul. Strecurati si tineti uleiul intr-o sticla de culoare inchisa. Puneti-o la rece.
Masca de maioneza se prepara in felul urmator: puneti intr-un castronel un galbenus de ou si amestecati-l cu untdelemn aromat, picatura de picatura, pana ce veti obtine o maioneza groasa. Adaugati cateva picaturi de lamaie.
Mod de folosire: Intindeti maioneza pe fata, gat si decolteu, foarte bine curatate inainte. Lasati maioneza sa actioneze cel putin o jumatate de ora, apoi spalati-o cu multa apa calduta. In final, stergeti-va fata cu apa in care puneti cateva picaturi de lamaie.
Efect: substantele active din plante ii confera pielii elasticitate, fermitate si o protejeaza de diferentele de temperatura si de variatia umed (afara) - uscat (cand stati acasa). Masca intarzie aparitia ridurilor. E foarte hranitoare si calmanta. In cazul tenului uscat, iritat, sensibil sau aspru, folosirea regulata a maionezei aromate face minuni.



Gimnastica la domiciliu

Scarile si frumusetea picioarelor

Fara sa va omorati prea mult cu gimnastica, exercitiile pe care vi le propunem va ajuta, in vreme scurta, sa aveti picioare de vis.
1 Urcatul scarilor treapta de treapta, calcand pe toata talpa, cu ridicarea cat mai sus a genunchilor - intareste si sculpteaza muschii fesieri.
2 Urcatul treapta de treapta, pe varfuri, va intareste pulpa piciorului si va subtiaza gleznele.
3 Urcatul treptelor din doua in doua, cat mai repede posibil: va intareste si va amelioreaza sensibil coapsele si respiratia.
4 Urcatul treptelor din trei in trei (tineti-va de balustrada) intareste toti muschii piciorului si, in plus, va ajuta sa pierdeti cantitati insemnate de calorii.