Programul De Frumusete

Rodica Demian
Masajul cu peria

Declarati razboi celulitei si inarmati-va cu o perie, un burete sau o manusa ceva mai aspre. Indiferent daca pielea este frecata inaintea sau in timpul dusului, important este sa va masati energic zonele care prezinta probleme, efectuand miscari de rotatie. 5 minute.
Trucuri cu cuburi de gheata
Luati un pumn de cuburi de gheata si masati-va fata, gatul si decolteul. Puteti folosi pentru masaj si un prosop plusat, pe care-l umeziti si-l bagati cateva minute in congelator. Socul cu frig stimuleaza circulatia sangelui, pielea devenind roz si frumos intinsa. 3 minute.
Cura de impachetare
Masati-va pulpele, soldurile si fesele cu ulei de corp, impachetati-va in folie de aluminiu sau plastic si stati asa 20 de minute. Sub folie se degaja caldura, aceasta influentand pozitiv actiunea uleiului. Faceti un dus ca sa va spalati surplusul de grasime, apoi stergeti-va cu prosopul. Pentru pielea foarte uscata, se recomanda uleiul de avocado; uleiul de germeni de grau previne formarea striurilor, iar uleiul de migdale intretine si intinde pielea grasa.
Folosirea cremei in mod constant
Dusurile si baile dese deshidrateaza pielea. De aceea, ea trebuie sa-si completeze apa - in special vara. Lotiunile pentru corp sunt exact ceea ce trebuie, pentru ca ele sunt hidratante, contin putine grasimi, se intind bine si patrund repede in piele.
Masajul picioarelor
Doar cateva miscari usureaza si relaxeaza picioarele: asezati-va comod pe scaun, ungeti-va palmele cu crema, prindeti piciorul intre palme si masati-va cu miscari rotunde, apasand cu degetele mari partea superioara a labei piciorului. Masati-va apoi de la degete inspre glezna, glezna (tot cu miscari de rotatie) si continuati inspre calcai. 2 minute pentru fiecare picior.
Dusuri alternative
Stimuleaza circulatia sangelui si regularizarea vaselor sanguine. Incepeti cu apa calda, ridicati treptat temperatura, iar cand frige, schimbati imediat pe apa rece. Procedati asa de cateva ori, terminand cu dusul rece, pentru ca porii sa se inchida. Cel putin 3 minute.
Masaj abdominal prin ciupire
Ciupiti-va pielea cu degetul mare si cel aratator, alternand mana dreapta cu cea stanga, incepand de la ombilic in jos si continuand in ambele parti in directia soldurilor. Intareste tesutul conjunctiv. 3 minute.
Peeling cu nisip de mare
Cand faceti baie in mare, masati-va pielea cu nisip, efectuand miscari ample. Inlaturati astfel stratul cornos, irigarea pielii cu sange fiind optima. Apoi faceti un dus si ungeti-va cu crema. (Faceti-va si acasa provizie de nisip, pentru a continua tratamentul.)
Pamant silicos
Se gaseste la farmacie sub forma de pulbere, care se dizolva pur si simplu in apa si se bea. Fortifica celulele somatice, tesutul conjunctiv, intareste epiderma, unghiile si da stralucire parului. O data pe zi.
Masca cu iaurt
Iaurtul calmeaza pielea iritata si o hidrateaza. Aplicati un strat de iaurt pe pielea bine uscata (pe gat, fata, decolteu, sani). Lasati sa actioneze 20 de minute, apoi va clatiti cu apa calduta.
Cateva minute de somn
Trageti cate un puisor de somn si va veti simti in forma! Oamenii de stiinta au constatat ca persoanele care reusesc sa doarma in jurul orelor 9, 13 sau 17 parcurg toate fazele somnului de noapte, incarcandu-se cu energie. Dar atentie: sunt suficiente 15 minute de somn, cine doarme mai mult se repune greu in circulatie.
Calcatul apei
Invioreaza picioarele obosite, intareste musculatura gambelor si stimuleaza circulatia sangelui: umpleti cada sau un lighean mare de plastic cu apa rece pana la nivelul gambelor. Stati drepti si scoateti pe rand cate-un picior din apa, apoi il bagati din nou. 5 minute.
Presopunctura
Invatatura Shiatsu a demonstrat-o: apasarea produce performanta. Strangeti cu putere intre degete lobul si extremitatea superioara a urechii (acolo unde se afla punctele energiei), pana ce pielea se incalzeste. Degajeaza capul, sporeste puterea de concentrare si destinde.
Bai de ulei
Relaxeaza, infrumuseteaza si invioreaza simturile. Uleiul lasa pe piele o pelicula subtire de tot, care o protejeaza impiedicand uscarea excesiva. Temperatura sa fie de maximum 38 de grade, iar durata de cel mult 20 de minute, altfel se reduce (incetineste) circulatia sangelui.