Ingrijirea de noapte a tenului

Redactia
In timpul noptii, pielea se odihneste si se regenereaza fundamental. Faptul acesta il puteti constata, de altfel, si singure, privindu-va in oglinda: nu vi se pare ca din seara trecuta, ati mai intinerit? Un lucru sigur, fiindca celulele pielii s-au innoit.

Ingrijirea de noapte a tenului

De dvs. depinde ca noaptea sa-i fie obrazului un sfetnic bun: folositi o crema de noapte, care ajuta pielea sa se recupereze de pe urma vatamarilor zilnice produse de poluare, machiaj si razele ultraviolete.

Ce sunt cremele de noapte?

In comparatie cu cremele de zi, hidratante, ele contin mai multe substante active: vitamine, grasimi, adaosuri care intarzie procesul de imbatranire a epidermei. Cremele de noapte pot fi asternute in straturi mai groase pe fata, actiunea lor fiind mai intensa decat a cremelor de zi.

Cine trebuie sa recurga la crema de noapte?

Femeile foarte tinere nu au nevoie decat in cazuri extreme de creme de noapte. Abia spre 30 de ani, folosirea ei devine obligatorie, mai ales in cazurile femeilor cu ten uscat si sensibil. Daca pentru ele crema de noapte este o terapie, in cazul celorlalte tipuri de ten, ea este o buna prevedere pentru viitor. Francezii au o zicala care ar trebui sa ne dea mai mult de gandit: "Pana la 30 de ani, femeile au tenul pe care li l-a daruit Dumnezeu. Dupa 30 de ani, au tenul pe care il merita". Comentariile sunt de prisos.
Un sfat: crema de noapte isi intensifica actiunea daca e aplicata pe o piele usor umeda. A doua zi dimineata, tenul e proaspat si elastic, pregatit sa reziste o noua zi.



Cosmetica naturista

Creme de sezon cu fructe si suc de legume

Toamna a transformat pietele noastre intr-un carnaval de culori. Licarul auriu al boabelor coapte de struguri, luciul rosu si galben al merelor ionatane, paloarea portocalie a perelor, se intrec cu prospetimea portocalie a morcovilor si cu verdele verzei: cata incantare pentru privire, tot atata frumusete pentru obraz.

Crema de struguri galbeni

Ingrediente: 1/2 de pumn de boabe de struguri galbeni, 1 lingurita de crema de fata, 1/2 lingurita de miere curata.
Mod de preparare: Se spala bine strugurii si se preseaza printr-o sita cu o lingura de lemn. Sucul obtinut se amesteca bine cu crema de fata si cu mierea de albine.
Intrebuintare si efect: Pe pielea bine curatita inainte (decolteu, gat si obraz), se intinde crema de struguri, masand-o usor cu varful degetelor. Se lasa pe fata intre 15 si 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta. In tarile sudice, cremele pe baza de struguri se bucura de mare trecere printre femei. Datorita continutului sau bogat in acizi, sucul de struguri se foloseste si ca lotiune astringenta: aduna porii. Crema de struguri se potriveste cu orice ten.

Crema cu suc de legume

Se poate prepara dupa dorinta, cu suc de morcovi, de varza, de sfecla rosie. Efectul se accentueaza daca sucul de legume se combina cu suc de fructe (mere, pere, portocale etc.).
Ingrediente: suc de legume si fructe, la alegere (morcov + mere, varza + portocale, sfecla + pere), obtinut prin mixare sau pasarea in centrifuga + 1 lingurita de crema de fata.
Mod de preparare: Cand preparati sucuri de fructe sau de legume pentru consumul familial (ele trebuie sa fie bine spalate inainte), puneti o mica portie deoparte si amestecati-o cu o lingurita din crema de fata pe care o folositi de obicei. Daca nu dispuneti de aparate electrice, dati fructele si legumele pe razatoarea cea mica. Pulpa lor maruntita e la fel de buna ca sucul.
Intrebuintare si efect: Sucul proaspat de legume si fructe este un veritabil nectar pentru piele. Nu faceti insa greseala de a-l aplica direct pe obraz, fiindca usuca. Numai amestecate cu o crema, sucurile isi pastreaza umiditatea si influenteaza in bine pielea, vitalizand-o si conferindu-i prospetime si elasticitate. Cremele cu sucuri de legume si fructe se potrivesc cu orice tip de ten.