Ingrijirea ochilor

Redactia
Varsta, retinerile de apa si cearcanele se-aduna toate, ca la un consemn, langa ochi. Pielea din jurul lor e foarte sensibila si are nevoie de o ingrijire deosebita fiindca este subtire si lipsita de umiditate. Chiar si stratul de grasimi lipseste din zona aceea, lasand-o prada ridurilor devastatoare. Iata de ce, in ingrijirea noastra cotidiana, zonei ochilor trebuie sa ii acordam o atentie prioritara.


"Programul ochilor"

Cremele si uleiurile de fata obisnuite pot sa infunde canalele lacrimale si sa produca aparitia de pungi cu apa sub ochi. Iata de ce este bine sa folosim produse cosmetice fabricate special pentru ochi sau produse naturiste preparate acasa. Daca vi le procurati din comert, e bine sa stiti ca gelul de ochi e bun pentru tenul tanar si gras si are un efect inviorator. Pentru celelalte tipuri de tenuri sunt indicate cremele si balsamurile de ochi. In ce priveste cosmetica naturista, ea va recomanda ingrijirea cu miere si ceara de albine topita, pe care o prezentam intr-un paragraf separat.
Indiferent de natura lor, produsele pentru ochi se aplica cu varful degetului mijlociu si inelar. Folositi o cantitate redusa de crema, gel sau balsam si masati-o usor prin miscari circulare. E preferabil sa va ingrijiti regulat si economic decat rar si imbelsugat. In felul acesta, pielea dv. va fi in permanenta bine hranita si veti intarzia aparitia ridurilor.

Cum scapam de ochii umflati
si de pungile de sub ochi


Aplicati crema in jurul ochilor batand-o usurel cu degetele, pentru ca lichidul captiv din tesuturi sa poata iarasi sa circule.

Pastrati produsele cosmetice in frigider. Recele inlatura umflaturile.

Aplicati pe ochii inchisi, timp de 20 de minute, felii de castraveti sau cartofi cruzi.

Aplicati vreme de 15 minute peste pleoape doua pliculete de ceai umezite (inmuiate rapid) in apa fierbinte. Se pun caldute. Contin tanin si polyfenol, care au un efect dezinflamator si lichideaza pungile de sub ochi.

Inmuiati doua tampoane de vata in apa cu gheata sau lapte rece si asezati-le pe pleoape. Inlocuiti-le cu altele proaspete, imediat ce se incalzesc. Repetati procedeul vreme de 15 minute. Reduce umflaturile si accentueaza albul globului ocular.

Inmuiati doua tampoane de vata in apa de roze. Stoarceti-le usor si aplicati-le pe pleoape, vreme de 20 de minute (in timpul asta ascultati muzica).

Puneti o lingurita de metal in frigider toata noaptea sau doar o ora. Aplicati-o cu partea bombata pe pungile de sub ochi. Atentie: recele poate sa dauneze femeilor cu ten sensibil.

Balsam cu miere contra pungilor
de sub ochi, a ridurilor
si a pleoapelor umflate


Ingrediente: 10 g ceara de albine, 3 linguri de miere de albine.
Mod de preparare: Intr-un castronel asezat pe o baie de aburi se pune ceara de albine sa se topeasca pana devine lichida (ceara de albine curata se gaseste la toti vanzatorii de produse apicole). Se micsoreaza la limita flacara aragazului, apoi se toarna mierea, putin cate putin, amestecand intruna cu lingura pana ce se dizolva toate basicile. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Mod de folosire: Alifia obtinuta se foloseste de trei ori pe saptamana, aplicata pe spatii largi, in jurul ochilor, dar si pe obraz. Se lasa cat mai mult sa actioneze, apoi se spala cu multa apa calduta, executand asupra obrazului si-n zona ochilor miscari usoare de masaj. Folosita regulat, cura cu miere de albine si ceara inlatura umflaturile de pe pleoape si de sub ochi, intarzie si imblanzeste ridurile si da o mare prospetime obrazului.