Cateva strategii pentru a pacali varsta

Redactia
Scurgerea anilor nu trebuie sa se vada si pe obraz. Exista o multime de trucuri care sa ne mentina in forma si sa ne pastreze frumusetea intacta. Experimentati sfaturile pe care vi le propunem si scrieti-ne dupa aceea cate complimente ati primit.

O coafura indrazneata
Pieptanaturile cu parul prins in crestetul capului ridica optic trasaturile fetei si imblanzesc expresia obrazului. Puneti-va parul pe cateva bigudiuri mari, apoi ridicati-l in sus si prindeti-l cat mai lejer cu cateva clame sau cu doi piepteni mari. Scoateti lateral 2-3 suvite unse cu gel.
Suvite blonde
Cateva suvite de culoare mai deschisa invioreaza si vitalizeaza aspectul parului. Ele trebuie vopsite ici-colo, doar pe partea superioara a parului, ca si cand ar fi decolorate de soare.
Culori blande
Alegeti culori pastelate pentru vesminte. Ele creeaza o senzatie de finete si de feminitate. Asociati-le un machiaj potolit, in tonuri blande. Evitati culorile inchise si violente: negru, maro inchis pentru buze, care - cu toate ca sunt la moda - imbatranesc si accentueaza ridurile si cutele din jurul gurii.
Un maieu alb
Albul creeaza intotdeauna un aer de tinerete si primavara. Un maieu alb, de bumbac, purtat pe sub un taior, da un aer lejer si sportiv, fara sa strice efectul de eleganta. Nu va incarcati cu podoabe. Oricat ar parea de ciudat, purtate in exces, si ele imbatranesc.
Oja deschisa
Nu purtati unghiile prea lungi. Nu exista o impresie mai decenta si tinereasca decat aceea creata de unghiile ovale, de aceeasi lungime cu varful degetului, bine intretinute si date cu oja deschisa. Oja inchisa imbatraneste si aspreste feminitatea. Sunt efecte optice pe care trebuie sa le stiti si sa le stapaniti.
Masarea regulata a obrazului
Dimineata, inainte de a va machia, si seara, dupa demachiere, dupa ce aplicati pe fata crema obisnuita, masati bine obrazul si gatul cu miscari circulare. La sfarsit, loviti-va fata usor cu palmele, pana se inroseste. Dupa o luna de exercitii cotidiene, veti ramane uimite de felul in care aratati.



Cosmetica naturista

Masti din plante

Folositi-le cat mai des. Sunt cele mai intensive
ajutoare pentru intretinerea tenului


Masca de nalba mare si miere
- Pentru piele sensibila -


Compozitie: 2 linguri de radacina de nalba mare + 1 lingura de miere poliflora.
Mod de preparare si folosire: Radacina de nalba mare se gaseste in Plafaruri si farmacii. Se rupe bucatele mai mici (daca e cazul) si se macina in rasnita de cafea. Pulberea obtinuta se pune intr-un vas mic. Mierea se dizolva in trei linguri de apa fierbinte, apoi se toarna peste pulbere si se amesteca bine. Pasta obtinuta se intinde pe fata si se lasa sa actioneze o ora. Se scoate cu apa calda, apoi fata se clateste cu apa minerala. Este un leac natural clasic pentru ingrijirea tenului incarcat si sensibil. Are un efect uimitor. Tenul devine curat si frumos colorat. Cine sufera de cosuri, acnee, sa foloseasca masca cel putin o data pe saptamana.

Masca de sunatoare si ou
- Pentru ten uscat si iritat -


Compozitie: un galbenus de ou, 2 linguri de ulei de sunatoare (preparat in casa sau cumparat de la Plafar), cateva picaturi de suc de lamaie.
Mod de preparare: Se pune uleiul de sunatoare in galbenusul de ou, picatura cu picatura, pana ce se obtine o maioneza tare. Se adauga picaturile de lamaie. Pasta se intinde pe fata bine curatita inainte, pe gat si pe decolteu. Lasati sa actioneze o jumatate de ora. Se spala cu multa apa calda, apoi se sterge fata cu putin otet de mere diluat cu apa. Aplicati masca cat mai des.