Zodiacul Lunii Octombrie

Tana Rosca
Octombrie este una dintre cele mai placute luni ale acestui an. Razboiul dintre Saturn si Neptun a-ncetat. Confuzia scade, creste norocul la bani si in dragoste. Emotii pozitive peste tot.

Berbec
Sut si gol


Sunteti intr-un echilibru dinamic, dispusi sa va asumati riscuri, insa nu cu acea temeritate exagerata care va caracterizeaza. Asta nu inseamna ca sunteti precauti, ci doar ca sutati atat cat trebuie si atunci cand trebuie. In ultima saptamana a lunii este posibil sa vi se trezeasca interesul pentru cercetarea unor subiecte oculte, ori sa incercati sa descifrati misterele de ordin emotional ale persoanelor care vi se par interesante.
Bani: Oportunitatile de castig apar ca ciupercile dupa ploaie in ultima parte a lunii, mai precis incepand cu data de 24. Tot ce vi se iveste pana in acea perioada este exploatabil cu un minimum de efort. Nu ratati aceste ocazii, pentru ca din 29 nu va mai sfatuim sa incheiati contracte ori sa faceti investitii noi.
Cariera: Se intampla rasturnari de situatie destul de ciudate in relatiile pe care le aveti cu colegii ori cu colaboratorii dvs. Unele prietenii se racesc pur si simplu fara o cauza anume, in timp ce altele se nasc si se aprofundeaza peste noapte. Este o reorientare pe linia destinului a anturajului dvs., pentru perioada urmatoare de viata.
Dragoste: Aveti de a face cu un partener de cuplu echilibrat, afectuos, fara sa cada in sentimentalism, care stie sa va faca sa va implicati in relatie. Da mai mult decat dati dumneavoastra, dar nu pentru ca-i cereti, ci pentru ca asa simte el. Dupa data de 24 este insa randul dvs. sa va aduceti contributia la evolutia sentimentala a cuplului.
Sanatate: Persista starile neplacute de amorteala la nivelul gambelor si al labelor picioarelor si mai puteti avea perioade de insomnie. Incercati sa tineti in frau hiperactivitatea mentala, mai ales cea legata de problemele profesionale.

Taur
Reorientari sociale


Cercul dvs. social se schimba in urma intalnirii cu persoane care au idei originale, menite sa va inspire. Se poate ca apropierea de persoane excentrice sa va scoata intr-o oarecare masura din conservatorismul ce va caracterizeaza. Acest lucru se poate petrece insa intr-un mod brusc sau chiar distructiv, nu este vorba despre o transformare treptata a componentei cercului dvs. social. Cu toate aceste bulversari, noile prietenii pot juca un rol deosbit de important in viata dvs. si puteti ajunge ca, in timp, sa-i considerati pe acesti ciudati nou veniti ca pe adevarate extensii ale familiei dvs. Apropo, cadrul familial poate deveni sufocant pentru dvs. in aceasta perioada.
Bani: Investitiile dvs. merg inainte bine mersi si e indicat sa va derulati in continuare afacerile fara graba si pe termen lung.
Cariera: Activitatea dvs. profesionala va poate aduce multe satisfactii pana pe 24, in primul rand pentru ca faceti echipa buna cu colegii si colaboratorii dvs. Cu sefii este insa alta mancare de peste, relatiile sunt destul de confuze, ceea ce poate duce la neintelegeri. Acestea se pot linisti de la sine pe ultima suta de metri, adica incepand din data de 30.
Dragoste: O luna foarte frumoasa si plina de impliniri, care pot duce la stabilirea unui raport clar si frumos cu partenerul de cuplu. Fiti cooperanti fata de activitatile comune pe care le sugereaza acesta. Din 29 insa, apar probleme de comunicare, care il vizeaza in primul rand pe partenerul dvs., desi sentimentele sale sunt stabile si frumoase.
Sanatate: Sunteti in forma pana pe 24, beneficiind de o energie placuta, care este abundenta, dar se manifesta fara fluctuatii sau momente de agresivitate. Din 25 nivelul energetic scade, fara a duce insa la complicatii.

Gemeni
Schimbari de directie


De acum puteti calatori, atata timp cat o faceti cu precautie. Este bine sa faceti deplasari scurte, in interes profesional administrativ. Daca aveti de facut o calatorie lunga si puteti sa o faceti, ar fi bine sa o programati cu incepere din 30. Singurele riscuri aferente ar fi uitucenia sau zapaceala din partea functionarilor cu care aveti de a face. Nu va mai vine atat de greu sa va concentrati profesional, dar sunteti inca departe de a atinge performantele de care va simtiti si sunteti in stare.
Bani: Situatia dvs. financiara ramane stationara, cu mici fluctuatii complet nesemnificative cu privire la ansamblul problemei. Pe de alta parte, nici nu se anunta situatii in care ar aparea vreo urgenta de ordin banesc.
Cariera: Necunoscute sunt caile lui Uranus, care va poate arunca, pe nepusa masa, dintr-un domeniu de activitate in altul. Aceasta disruptie se poate intampla din pricina unui prieten, dar in timp va veti convinge ca ceea ce s-a intamplat atat de intempestiv este spre binele dvs. Relatiile cu colegii functioneaza excelent pana pe data de 29. Se poate ca tocmai ei sa fie cei care va dau semnalul ca potentialul dvs. ar trebui dezvoltat in continuare.
Dragoste: O luna splendida pentru cuceriri de tot felul. Farmecul pe care il aveti in lume se manifesta din plin pana pe data de 24 si aduce in viata dvs. multe ocazii de a alege sa incepeti o relatie. Din data de 2 are loc o stabilizare si o orientare catre cineva pe care il considerati cu adevarat merituos. In relatia de cuplu sentimentele se pot reimprospata pana pe 24.
Sanatate: Intre bine si foarte bine pana pe 29, cand va puteti astepta la anumite probleme tinand de precizia reflexelor dvs. si/sau aparatul respirator.

Rac
Maximum profesional


In viata dvs. pot sa apara schimbari drastice. Un rol important il pot juca si anumiti prieteni, care pot fi din strainatate sau colegi de scoala. Influenta acestora nu este neaparat pozitiva, dar efectul schimbarilor pe care ei le produc in viata dvs. poate fi resimtit ca fiind eliberator. In sensul ca va ajuta sa renuntati la anumite inhibitii sau prejudecati. Relatiile cu membrii familiei, dar si cu rudele de gradul Ii si Iii sunt armonioase si aducatoare de satisfactii. Aveti casa plina si sentimentul de apartenenta la familia dvs. este unul placut pana pe 24.
Bani: Trebuie sa fiti in continuare chibzuiti cu veniturile dvs. realizate prin munca, iar investitiile sau afacerile colaterale evolueaza alandala. Sunteti insa mai realisti cu privire la cele din urma, iar din 30 incepand, va puteti da seama de unde provin anumite scurgeri de bani. Nu dati bani imprumut.
Cariera: Sunteti din ce in ce mai recunoscuti pentru profesionalismul de care dati dovada si pentru autoexigenta. Aceste reactii la adresa dvs. va dau o senzatie de putere si de incredere in resursele proprii. Faptul ca acasa totul este foarte bine va ajuta sa va concentrati pe profesie.
Dragoste: Sunteti cuceritori pana in 29, dar intre 24 si 28 de-a dreptul irezistibili. Aveti o verva si o prezenta sociala care atrag privirile si puteti cuceri pe oricine. Din 29 trebuie sa fiti insa foarte atenti, pentru ca incepeti sa dati rateuri in comunicare.
Sanatate: Energia creste, dar procesul este incet si nu trebuie sa va epuizati resursele fizice la serviciu, nici chiar atunci cand subiectul la care lucrati se dovedeste a fi fascinant.

Leu
Cu dragostea e ceva


Chiar daca starea depresiva nu a cedat de tot, sunteti intr-o forma mai buna. Pesimismul acut face loc unui realism care va permite gasirea unor cai practice de rezolvare a problemelor personale. E insa recomandabil sa asteptati cu punerea lor in practica pana pe data de 30, deoarece pana atunci anumite incertitudini se vor lamuri de la sine. Starea dvs. de bine se schimba semnificativ in situatia in care faceti drumuri scurte sau iesiti in grupuri mai mari cu cei din anturajul apropiat pana pe data de 24. In ultima parte a lunii, adica incepand din 25, va simtiti exceptional acasa, unde se anunta multi vizitatori, dintre care unii pot sosi de peste mari si tari.
Bani: Indiferent ce faceti, fluctuatia veniturilor dvs. ramane imprevizibila si ar fi foarte bine daca ati putea evita investitiile sau afacerile cu prietenii. Acestea ar putea duce la un deznodamant mai degraba neplacut, caruia i-ar putea cadea victima insasi prietenia dintre dvs si persoana sau persoanele respective.
Cariera: Pe de o parte va faceti planuri foarte precise pe termen lung, in timp ce viitorul apropiat al carierei dvs. pare nebulos. E un paradox pe care nici dvs. nu reusiti sa-l intelegeti prea bine. De aceea aveti de asteptat pana pe data de 30. Ar fi bine daca pana atunci ati reusi sa va distantati intrucatva de identitatea dvs. profesionala, asupra careia ati pus in ultima vreme un accent excesiv.
Dragoste: Parsiv capitol. Va luati ingrozitor de in serios obligatiile practice care va revin in cuplu si le neglijati, probabil inconstient, pe cele emotionale. Adica acele gesturi marunte si spontane care fac liantul unei relatii calde. Sunteti retinuti, pentru ca simtiti ca sentimentalismul abundent de care da dovada partenerul ascunde ceva, dar ce anume puteti afla cu incepere din 30.
Sanatate: Nu neglijati tratarea afectiunilor cronice ale oaselor, dintilor si pielii.

Fecioara
Vreti mai mult decat puteti


Pana pe 25 nu va strange nimeni de pe drumuri. Multe dintre acestea pot fi drumuri la scoala sau la anumite cursuri, la care asistati cu o curiozitate vie, probabil sub influenta unei persoane care stie sa-si transmita cunostintele intr-o maniera fascinanta. Este posibil sa calatoriti si in strainatate, situatie in care va vine usor sa va imprieteniti cu localnicii si sa aflati amanunte inedite despre cultura lor. Relatiile cu rudele prin alianta sunt stranse si armonioase.
Bani: Cu toate ca nu se intrevad schimbari semnificative in statutul dvs. profesional, anumite initiative pe care le luati pot duce la cresterea veniturilor dvs. In caz ca doriti sa obtineti o crestere a salariului, ar fi ideal sa va formulati cererea pana pe data de 2, cu sanse serioase ca aceasta sa fie aprobata fara intarziere.
Cariera: Pana pe 30 nu reusiti sub nici o forma sa progresati macar din punctul de vedere al deciziei dvs. privitoare la felul in care doriti sa accedeti profesional. Vreti si totul si nimic. Mai clar, va imaginati tot felul de scenarii de dezvoltare profesionala, dar habar nu aveti cum sa ajungeti acolo si va lipseste si motivatia de a va mobiliza.
Dragoste: Incepeti sa ajungeti la saturatie cand vedeti cat de inconstant si cat de imprevizibil se poarta partenerul dvs. de cuplu, care isi sapa singur groapa, cu zambetul pe buze. Accentul excesiv pe care acesta il pune asupra "prieteniei" dintre voi incepe sa va calce din ce in ce mai tare pe nervi. Puteti sa va asteptati la o solutie brusca, cum ar fi o separare neasteptata.
Sanatate: Rezistenta fizica este scazuta. Starea dvs. este adesea letargica si nevoia de somn este coplesitoare in momentele cele mai nepotrivite. Faceti apel la un tonic general, de exemplu propolis.

Balanta
Cumpana e in echilibru


Sunteti pe culmea valului, pana pe data de 24, cand "balanta" dvs. interioara reuseste sa se centreze singura, spre bucuria dvs. si a celor care va inconjoara. Va simtiti bine in pielea dvs. si nu sunteti doar o prezenta agreabila pentru anturaj, ci si una tonica, pentru ca aveti energie din belsug. Unul dintre lucrurile care va da o mare satisfactie este cresterea constanta a capacitatii dvs. de patrundere mentala. Anumite relatii de prietenie cu persoane mai in varsta sau cu reprezentanti ai autoritatii incep sa se normalizeze, mai cu seama in ultimele doua zile ale lunii.
Bani: Pe langa faptul ca dispuneti de venituri suficiente, pe care sunteti insa si dispusi sa le cheltuiti cu larghete, zeita norocului va ofera ocazii de castig suplimentare intre 24 si 28. Tot atunci veti stii sa administrati cu mai mult discernamant sumele obtinute. Din 29 insa negocierile legate de bani nu mai sunt in favoarea dvs.
Cariera: Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cum arata devenirea ta profesionala. Fiti atenti la fluctuatiile relatiilor de colegialitate, care se transforma in amicitie si retur. Unele dintre influente va pot schimba devenirea, dar intr-un mod initial neplacut.
Dragoste: Pana pe data de 24 nu exista nimic ce ar putea tulbura frumusetea relatiilor dvs. de iubire. De altfel, faceti tot ce trebuie ca sa mentineti lucrurile in cea mai buna stare de functionare. Feriti-va insa sa va idealizati partenerul, pentru a evita anumite dezamagiri ce pot sa apara din 30.
Sanatate: O atentie deosebita ar trebui sa o acordati circulatiei din gambe, renuntati la tocurile inalte, pentru ca gleznele si genunchii au tendinta sa va scape si se poate lasa cu entorse sau chiar cu luxatii.

Scorpion
Premiul intai


Din 24 octombrie, pentru multi dintre dvs. poate incepe cea mai frumoasa perioada a acestui an, scop pentru care se mobilizeaza atat micul benefic Venus, cat si marele benefic Jupiter. Cu asemenea escorta puteti sa va permiteti realizarea unor dorinte indraznete ori a unor planuri de anvergura. Trebuie sa va atentionam totusi ca, daca acest prea plin vi se urca la cap, din 29 pot sa apara probleme de comunicare. Problemele privitoare la casa si familie va preocupa in continuare, dar nu mai sunteti atat de stresati in legatura cu ele. Aceasta atitudine, ceva mai relaxata, va va permite ca, incepand cu data de 30, sa le abordati cu mai multa claritate si mai sistematic.
Bani: Felul concentrat in care lucrati nu le scapa sefilor dvs. sau persoanelor in masura sa decida cresterea veniturilor dvs. Sunteti considerati o piesa importanta, dar nu asteptati ca aceasta apreciere sa se concretizeze neaparat luna aceasta, desi nu este exclus.
Cariera: Superiorii dvs. persista intr-o atitudine pe care personal puteti sa o considerati exagerat de exigenta, insa asta nu va afecteaza mult, cat timp, pana pe 24, primiti toate dovezile eficientei si calitatii muncii dvs. din partea colegilor sau a colaboratorilor dvs. Din 30, puteti primi anumite aprobari care au intarziat.
Dragoste: Pana pe 23 inclusiv, viata dvs. emotionala se desfasoara in salturi, ba va simtiti foarte atrasi de persoana iubita, ba va simtiti sufocati si nu stiti incotro sa o apucati mai repede. Finele lunii aduc cu sine o binevenita stabilizare si pentru multi dintre dvs. poate insemna inceputul unei noi relatii.
Sanatate: Sunteti intr-o forma demna de invidiat pana pe data de 29, cand incepeti sa va pierdeti din precizia reactiilor si ar fi bine sa va tineti departe de obiecte metalice taioase. Apare de asemenea o sensibilitate sporita la nivelul bronhiilor.

Sagetator
Lectie de seductie


In cea mai mare parte a acestei luni va trageti forta si inspiratia din reactiile anturajului fata de dvs. Nici nu e de mirare, pentru ca aveti o prezenta de natura sa multumeasca si cele mai pretentioase gusturi. Atitudinea amabila se impleteste cu initiative bine plasate. Sunteti naturali si curtenitori. Aceasta forma deosebita pe plan social dureaza pana pe 24. Drumurile dvs. nu mai sunt blocate, cele scurte s-ar putea sa fie insa intarziate pana pe data de 30. Deplasarile lungi pot depinde de aprobari sau pot fi drumuri in interes profesional. Memoria pe termen scurt "noi o vedem si nu e" pana pe data de 30, ceea ce poate cauza probleme la scoala. Studentii invata temeinic, dar sunt inclinati sa fixeze cunostintele intr-o structura rigida.
Bani: In octombrie nu va merge nici bine, nici rau, doar in cazul in care, pe langa obligatiile profesionale, aveti o colaborare. Banii in plus ar putea fi mai multi decat v-ati fi putut fi imaginat la inceput. Orice initiativa in sensul unei colaborari ocazionale va este favorabila.
Cariera: Ceea ce se intampla se intampla cu discretie, in spatele unor usi inchise. Probabil habar nu aveti ca talentele dvs. au fost remarcate de ceva timp de una sau mai multe persoane influente care va sustin.
Dragoste: Anumite evenimente neobisnuite pot sa se petreaca in familie si ele pot fi declansate de prezenta unor prieteni in mediul dvs. familial. Se poate sa va simtiti intrucatva destabilizati, dar sa va reconectati la un sentiment de independenta.
Sanatate: Ultima saptamana a lunii este si cea mai buna, atat din punct de vedere al energiei de care dispuneti, cat si prin prisma armonizarii functiilor organismului dvs. Tendinta de ingrasare scade, sunteti mai dispusi sa faceti miscare.

Capricorn
Posibile cotituri


La un drum scurt, in contact cu un amic sau un var, viata dvs. poate lua o turnura neasteptata. Se poate ca persoana respectiva sa va dea ideea sa va apucati de vreun domeniu de studiu, iar incepand acest studiu sa ajungeti sa va schimbati mare parte din anturaj sau sa aduceti ajustari majore in viata dvs., asupra careia va schimbati perspectiva. Viata dvs. sociala ramane activa, ba chiar se intensifica dupa data de 23, insa incepand din 29 ar trebui sa fiti atenti la comunicare, pentru ca pot aparea neintelegeri. Acestea se pot ivi mai ales in discutiile cu persoane tinere, unde neintelegerile pot fi provocate de conotatii diferite pe care le dati unor vorbe.
Bani: Sumele pa care le necesita anumite investitii, respectiv intretinerea unor achizitii nu vor fi la fel de mari luna aceasta, dar se poate sa aveti inca de cotizat. La capitolul venituri din munca situatia se poate imbunatati intrucatva incepand din 30.
Cariera: In octombrie va manifestati mult mai usor potentialul in viata profesionala si puteti avansa idei care sa fie sprijinite fara ezitare de superiorii dvs. sau de catre autoritatile care trebuie sa-si dea acordul pentru proiectele dvs. Impactul pozitiv maxim il puteti face pana pe data de 24.
Dragoste: Daca vreti sa vi se intample ceva frumos, iesiti in lume intre 24 si 28, perioada in care puteti fie trezi romantismul partenerului dvs. de cuplu, stimulat, e drept, de atentia pe care o treziti, ori puteti sa va indragostiti. Fiti insa atenti la comunicare, caci din 29 incolo va avea de suferit.
Sanatate: Procesul de revenire energetica poate fi insesizabil de la o zi la alta, dar in cateva saptamani va dati seama cum va recuperati puterea si rezistenta.

Varsator
Salt profesional


Si pentru dvs. luna octombrie aduce o imbunatatire a starii generale, in primul rand prin scaderea in intensitate a angoaselor care v-au chinuit toata vara si la inceputul toamnei. Ce a mai ramas este sentimentul ca sunteti angrenati intr-o incalceala generala, care n-are nici cap, nici coada. Incepand din 30, veti constata ca ceata care v-a cuprins devine ceva mai transparenta (dar nu foarte). Calatoriile lungi si studiile opereaza in favoarea dvs., permitandu-va sa va faceti remarcati. La fel de bine iesiti si in cazul in care trebuie sa apareti in public, pana pe data de 24. In cazul in care puteti lua dvs. initiativa de-a porni la drum sau de-a incepe niste studii, n-ar trebui sa ezitati s-o faceti.
Bani: Destinul v-ar putea juca oarecare feste, luna aceasta, cu privire la veniturile de la serviciu. Cel mai bine ar fi sa renuntati la planurile care implica primirea unor sume de bani, pentru ca, in cazul dvs., nimic nu e sigur.
Cariera: Intre 24 si 28 puteti realiza un salt cu adevarat spectaculos in cariera, salt la care veti putea ajunge din cauza simpatiei deosebite pe care v-o poarta vreunul dintre sefi ori cineva care se bucura de respect si influenta. Are motive sa va ia partea, pentru ca si dvs. evoluati cum nu se poate mai frumos. Din 29 insa comunicarea cu sefii are de suferit.
Dragoste: Relatia de cuplu nu se desfasoara sub auspicii bune, iar dvs. sunteti cei care nu-si dau seama de felul in care ati subminat, inconstient, echilibrul relatiei. Va treziti in jurul datei de 30, cand partenerul dvs. este deja inchistat emotional.
Sanatate: Labele picioarelor si gambele sunt zonele care trebuie menajate, la care se adauga starea de letargie si de dezenergizare pe fondul careia evoluati acum.

Pesti
Mari schimbari


A veti nevoie de calitatea dvs. unica de acceptare a destinului, pentru ca "la etaj" se pun la cale circumstante menite sa va schimbe cursul vietii. Aceste schimbari nu se vor produce lin, asa cum sunteti dvs. obisnuiti, fara a necesita mari eforturi de adaptare, ci pot fi reorientari majore, care sa se desfasoare intr-un mod dramatic, uneori chiar traumatic. Increderea in sensul vietii dvs. este cea care va poate ajuta sa faceti fata modificarilor ce vor interveni.
Bani: Perioada de pana pe 25 este excelenta pentru orice fel de investitii. Cel mai bine ar fi daca investitiile sau afacerile sunt facute cu un grup mai mare de investitori. Initiatorul acestora se pare ca este un barbat tanar si energic, cu un mare talent de-a atrage bani. Si dvs. treceti printr-o perioada in care puteti sa-i motivati cu usurinta pe ceilalti sa se alature afacerii cu pricina.
Cariera: Relatiile dvs. cu sefii se domolesc si se stabilizeaza, cu conditia ca dvs. sa nu fiti prea exigenti cu subalternii. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la standardele pe care le cereti, ci doar s-o faceti sub o forma mai agreabila. Amintiti-va mereu ca "tonul face muzica".
Dragoste: La capitolul relatii nu se intrevede nimic nou, singurul lucru care se poate intampla, in cazul in care aveti o relatie ascunsa, eventual cu cineva de la serviciu, e ca in jurul datei de 30 sa va dati seama ca v-ati trezit cu o complicatie nedorita, din care e greu sau cam tarziu sa iesiti.
Sanatate: Tot pana pe data de 30 "suferiti de o suferinta" care se cheama lipsa de chef de viata si o nevoie imensa de odihna. Lucrurile se dreg incet, dar tot aveti nevoie de minimum noua ore de somn pe noapte.