Vremea trandafirilor

Redactia
Trandafirul, regele florilor, nu este doar un simbol al iubirii, ci si un prieten al frumusetii femeilor. Acum, spre toamna, petalele lui sunt un balsam pentru piele si suflet.

Pentru pielea imbatranita si ofilita

Opariti intr-un vas de sticla sau smaltuit doi pumni de petale de trandafir, cu un litru de apa. Lasati sa se infuzeze, pana ce lichidul devine caldut. Luati un prosop mijlociu, inmuiati-l in infuzie, stoarceti-l numai pe jumatate, apoi aplicati-l pe obrazul bine curatat inainte. Si mai eficiente sunt compresele (de vata sau tifon impaturit) inmuiate si asezate apoi pe obraz. Puneti la frigider o portie din infuzia preparata. Dupa ce va curatati obrazul dimineata si seara, ultimul clatit sa fie cu infuzie de trandafiri.

Pentru mainile cu pielea crapata si ridata

Uscati din vreme 2-3 pumni de petale de trandafiri. Amestecati-le apoi cu branza moale de vaci, lasati produsul cateva minute pentru ca substantele active sa se intrepatrunda, apoi intindeti-l cu grija pe maini. Dupa 15 minute, spalati-va cu apa calduta (ideala este apa de ploaie, daca o aveti).

Pentru un spate frumos

Ungeti-va pe spate cu o crema grasa sau cu o lotiune de corp. Rugati pe cineva sa va presare pe spate petale proaspete de trandafir (se lipesc de crema), pe care sa le preseze apoi, usor, cu palma. Lasati-le sa actioneze 15 minute, apoi frecati-va spatele (fara apa) cu o perie cu coada lunga. In cele din urma, faceti un dus. Veti avea o piele curata, catifelata.



Cosmetica naturista

Retete cu avocado si turchestan

Masca de fata cu avocado

Taiati un avocado in jumatate si dati-l cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Amestecati-l cu o jumatate de banana, o lingurita de smantana si o lingurita de miere. Lasati sa actioneze vreme de 15 minute, apoi spalati-va cu apa calduta. Invioreaza tenul si face pielea nespus de catifelata.

Solutie pentru curatirea tenului

Curatati un avocado de coaja si sambure si bagati-l in mixer, pentru a-l transforma in piure. Amestecati-l cu sucul unei jumatati de lamaie. Impaturiti produsul obtinut intr-o bucata de tifon si tamponati-va cu el toata fata, bine curatata inainte. Daca il folositi dimineata, uitati-l pe obraz vreme de o ora sau doua, dupa care spalati-va cu apa minerala statuta sau apa simpla. Daca folositi seara pasta de avocado, lasati-o toata noaptea pe fata. Curata tenul de toate impuritatile si aduna porii deschisi.

Cataplasme cu turchestan pentru
curatirea spatelui si-a obrazului


Taiati un pepene galben in doua, curatati-i semintele din mijloc, apoi taiati-l din nou in feliute cat mai subtiri. Mai intai, tratati-va fata, acoperind-o cu "cataplasme" de pepene, apoi asezati-le si pe spate. Lasati-le sa actionati un sfert de ora, apoi clatiti-va cu vin alb, diluat cu putina apa simpla sau minerala. (Pe spate stergeti-va cu un tampon bine imbibat.) Lasati lichidul sa se usuce pe piele, apoi clatiti-va din nou cu apa obisnuita. Succes!