Planul de management al Centrului istoric Rosia Montana

Redactia
Planul de management al Centrului istoric Rosia Montana . nu a fost respectat de S.C. Gold Corporation.

In perioada decembrie 2005 - aprilie 2006, societatea S.C. Opus - Atelier de Arhitectura S.R.L. a realizat, la solicitarea societatii S.C. Rosia Montana Gold Corporation S.A., "Planul de Management al Patrimoniului Cultural pentru Centrul Istoric al localitatii Rosia Montana". Acest document nu a fost folosit ca atare, ci a fost reprodus partial, fiind intercalat intr-un document care trateaza patrimoniul cultural al intregului sit Rosia Montana, si nu doar al Centrului Istoric. Mentionam ca opiniile profesionale exprimate in documentatia realizata de S.C. Opus - Atelier de Arhitectura S.R.L. nu pot fi disociate nici in fond, nici in forma, decat cu riscul de a le modifica radical concluziile.
Din acest motiv, societatea S.C. Opus - Atelier de Arhitectura S.R.L. nu isi asuma ideile privind managementul patrimoniului cultural al sitului Rosia Montana, asa cum sunt prezentate in "Raportul de Evaluare a Impactului asupra Mediului al Proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana", inaintat de catre societatea S.C. Rosia Montana Gold Corporation S.A. la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, in vederea avizarii. Documentatia originala, realizata de societatea S.C. Opus - Atelier de Arhitectura S.R.L. - "Plan de Management al Patrimoniului Cultural pentru Centrul Istoric Rosia Montana" - poate fi consultata pe pagina de Internet www.simpara.ro
Arh. Virgil Apostol, director executiv S.C. Opus - Atelier de Arhitectura S.R.L., Arh. Stefan Balici, director S.C. Opus - Atelier de Arhitectura S.R.L.