Cum luptam cu mirosurile din casa

Redactia
Un mijloc foarte simplu de a purifica aerul din odai consta in a tine pe masa un vas cu apa fierbinte, in care s-au turnat cateva picaturi de ulei de terebentina.

Contra mirosurilor imbibate in maini, ca urmare a manuirii diferitelor alimente, se intrebuinteaza faina de mustar.

Mirosul neplacut de tutun din casa, dispare daca agatati intr-un cui din perete un burete umezit.

Mirosul persistent de vopsele cu ulei se combate eficient daca asezati in odaia cu pricina un vas mare cu apa sarata.

Mirosul de dezinfectante si de formol se pierde prin evaporarea unei mici cantitati de amoniac. Daca mirosul de amoniac persista, se pune un vas cu otet pe fereastra deschisa.

Contra mirosului fetid din camera unui bolnav se pune un vas de clorura de var inmuiata in apa. Important este insa sa se faca aerisiri cat mai dese.

Mirosul insuportabil de toaleta sau de gunoaie, care vara atinge apogeul, se combate prin presararea clorurei de var, spalarea cu permanganat de potasiu sau stropirea cu apa cu clor.

Un sfat pe saptamana

Un remediu original contra pietrelor la ficat

Medicul francez Albert Serafidi publica in revista "Siecle Medical" rezultatul unor experiente practicate vreme de 22 de ani.
Se ia pipota proaspata de la o gaina, se arde, se carbonizeaza si se piseaza. Bolnavul ia 1-2 lingurite din aceasta pulbere, de doua ori pe zi. Gratie ei, continutul basicii fierii care este acid se alcalinizeaza, se mareste secretia biliara si provoaca expulzarea calculilor din basica ficatului.