Imaginatia bate tot!

Redactia
- Esti cum crezi -

In mod repetat, incercarile dvs. de a slabi esueaza. Asa se-ntampla daca nu credeti cu convingere ca veti reusi. Nici un regim nu va poate ajuta. Atata vreme cat nu va schimbati felul de a gandi, nici viata dvs. nu va suferi vreo schimbare. Sa luam un exemplu tipic: vremea urata va indispune, sunteti melancolici si va spuneti: "Iar ploua. Daca nu iese odata soarele, innebunesc". Dar ati putea gandi altfel: "Ce bine ca ploua! Natura era insetata de apa, iar aerul se va purifica. Ma voi plimba cat mai mult si ma voi simti minunat". In felul acesta, nu programati insuccesul, ci succesul. Metoda se potriveste si la slabit. Cu ajutorul exercitiilor de constientizare si al hipno-meditatiei, veti atinge greutatea la care visati. Si nu numai atat. Veti fi mai linistiti si mai bine dispusi.

Incepeti ziua gandind pozitiv!

Dupa ce va treziti, purtati un scurt dialog cu dvs. insiva: treceti in revista doar partile bune (de exemplu: am un loc de munca, un acoperis deasupra capului, prieteni adevarati). Apoi, asezati-va (postati-va) in fata oglinzii, priviti-va si spuneti cu voce tare si zambind: "E o zi minunata. Orice provocare o sa fie pentru mine un prilej sa fiu puternic si optimist". Ecoul acestor cuvinte va rasuna pe parcursul intregii zile.

Carnet de notite pentru
gandurile pozitive


Exercitiul acesta este simplu, dar eficient. Purtati intotdeauna un carnet de notite la dvs. In carnet va veti nota numai gandurile pozitive legate de dvs. asa cum va vin in minte. De multe ori sunt doar amanunte, fleacuri, proiecte: un magazin nou pe care vreti sa-l vizitati, o reteta noua pe care vreti s-o incercati, sa va cautati la telefon un prieten din copilarie etc. Majoritatea oamenilor traiesc numai cu ganduri negre si griji. Optimizati-va progresiv existenta, notand lucrurile care v-ar bucura.

Impotriva atacurilor de lacomie

Nu puteti rezista cand vedeti dulciuri? Prin urmatorul exercitiu de constientizare, veti reusi cu siguranta. Cand apare senzatia de foame cumplita: mai intai va ridicati infigand bine ambele picioare pe podea, apoi priviti in sus si expirati. Daca, in mod normal, mana dreapta este cea pe care-o intindeti dupa dulciuri, atunci intindeti acum mana stanga si luati un pahar cu apa. Clatiti-va organismul cu apa, in loc sa-l infundati cu dulciuri. Beti apa inghititura cu inghititura, mentinandu-va in pozitie dreapta. Incercati sa simtiti puterea si sanatatea care se instaleaza in trupul dvs.

Relaxarea

Culcati-va pe pat cat mai comod. Inspirati si expirati adanc circa 2 minute. Apoi inspirati o data profund si tineti-va respiratia 5 secunde. Expirati usor pe gura. Odata cu aerul expirat, trupul si spiritul dvs. se elibereaza de toate tensiunile. Imaginati-va apoi, de pilda, o lumina aurie, razele calde ale soarelui coborand pe pamant. Lumina va destinde si va incalzeste pielea capului. Continuati asa de la un muschi la altul, pana cand va simtiti trupul greu si cald. Eliberati fiecare muschi in parte si relaxati-va: pielea capului, ochii, muschii fetei (maxilarele si buzele). Lumina calda de soare continua sa patrunda prin ceafa, gat, umeri, brate, antebrate, incheieturile mainilor, trunchi, spate si abdomen, in soldurile si coapsele dvs. Procedati la fel (relaxandu-le) cu muschii gambelor, genunchii si gleznele. Razele de soare vor alunga tot intunericul din trupul dvs., patrunzand in labele picioarelor. Acum este momentul sa "ordonati" intregului dvs. organism: "Relaxeaza-te". (Invatati cu perseverenta exercitiile de relaxare. Au rezultate benefice si in privinta sanatatii.)

Programarea

Reprogramati-va acum gandurile. In functie de problemele cu care va confruntati, spuneti-va in gand: "Nu mai simt pofta nebuna de dulciuri" sau "Pot sa slabesc si o voi face, consumand numai alimente sanatoase si produse naturale". Sau: "Maine, cand ma scol, fac inainte de toate gimnastica". Repetati propozitiile acestea (sau pe ale dvs. personale) de cateva ori.

Revenirea

Ca sa va reveniti din starea de hipno-meditatie, incepeti sa numarati in gand de la 1 in sus, de exemplu: "Unu. Revin. Stabilesc ca ma simt bine si am pofta de viata. Doi. Stabilesc ca ma simt puternic si sanatos. Trei. Simt temperatura camerei. Patru. Ma trezesc. Ma simt excelent. Cinci. Ma intind, deschid ochii. Sunt perfect treaz!

Trucuri pentru silueta

Mestecati bine mancarea, scutindu-va astfel stomacul de o parte din munca. Economisiti energie si enzime de digestie.

Faceti-va un program pentru micul dejun - pranz - cina. Ar fi bine sa va planificati si "gustarile" dintre mese. In felul acesta, nu veti reveni la vechile obiceiuri (sa ciuguliti - de exemplu - in timp ce va uitati la televizor).

Este important sa separati alimentele bogate in hidrati de carbon (cartofi, paste, paine) de cele care contin albumina (carne, pui, peste, oua, produse lactate).