Controlati-va temperatura

Redactia
Controlati-va temperatura. Chiar cand credeti ca sunteti perfect sanatosi, e bine sa va luati din cand in cand temperatura. O data dimineata, de pilda la ora 8, si o data seara, la ora 23, inainte de-a va culca. . Daca termometrul arata mai mult de 36,9o dimineata si mai mult de 37,5o seara, insea...

Controlati-va temperatura

Chiar cand credeti ca sunteti perfect sanatosi, e bine sa va luati din cand in cand temperatura. O data dimineata, de pilda la ora 8, si o data seara, la ora 23, inainte de-a va culca.
Daca termometrul arata mai mult de 36,9o dimineata si mai mult de 37,5o seara, inseamna ca aveti temperatura si e bine sa va examineze un medic, chiar daca nu simtiti nici un disconfort.
Temperatura este, de asemenea, anormala, daca diferenta dintre cele doua cifre trece de 0,5 grade. De pilda: 36,2o dimineata, 37,2o seara.
Iata un mijloc sigur de a verifica daca organismul dvs. e in buna stare:

• notati-va temperatura la un moment dat, de exemplu ora 5 dupa-amiaza. Faceti apoi o plimbare timp de o jumatate de ora - o ora (4-5 km), apoi veniti acasa. Va intindeti pe canapea timp de 30 de minute, apoi va plimbati putin prin odaie.

• luati-va temperatura la o ora dupa ce ati venit acasa. Daca e aceeasi pe care ati avut-o la plecare, e semn ca organismul dvs. e foarte sanatos.

Glicerina si frumusetea

• face pielea mai fina, mai ales daca este amestecata, in proportii egale, cu apa de colonie

• in amestec cu miere, catifeleaza pielea

• in amestec cu malai si zeama de lamaie, reprezinta un produs excelent de curatare a tenului

• 50 g de glicerina combinata cu 50 g amidon si 10 g otet de vin formeaza o pasta ideala pentru ingrijirea mainilor.