Viorel Sipos

Bogdana Tihon Buliga
"Sunt in coolmea distractiei".

In fiecare vineri seara, pe Tvr2, se difuzeaza Coolmea Distractiei, o emisiune de divertisment muzical. Ea exista de mai bine de un an, insa abia de o luna il are ca prezentator - alaturi de Sabrina Manoliu - pe Viorel Sipos, unul din cei trei membri ai formatiei 3Rei Sud Est. Si tot de o luna, mai precis de la aparitia lui, audienta emisiunii creste ca aluatul dospit. Ce-o face sa dea afara din oala? Pai, chiar Viorel, o adevarata revelatie a acestei veri, un talent real pentru o cariera de lunga durata in televiziune. Degajat, spontan, plin de veselie si umor, se simte in largul sau in fata camerelor de filmat, stare pe care o transmite si invitatilor sai, pe care ii plimba in trasura pe litoral. Daca va doriti un final agreabil de saptamana, urmariti-l pe Viorel: veti atinge si dvs. "coolmea distractiei".

"Cand incepe filmarea simt cum prind aripi"

- Esti cea mai placuta surpriza a televiziunii acestei veri. Parca nascut ca prezentator al emisiunii Coolmea Distractiei: dezinvolt, mobil, inspirat. Te pomenesti ca ti-ai gasit adevarata vocatie!
- Imi doresc de mult sa fac televiziune. Imi place enorm. As juca si in telenovele, daca mi s-ar gasi un rol mai amuzant. Mina serioasa nu prea ma prinde. Oricum, ma regasesc foarte bine in postura de prezentator al acestei emisiuni. Nu am deloc trac in fata camerei de filmat, iar cand operatorul spune "motor", simt pur si simplu cum prind aripi. Oricat as fi de trist, ceea ce nu mi se prea intampla, cand filmez, uit de toate. Iau totul ca pe o joaca si ma distrez pe cinste cu invitatii mei. Ignor total camera si cred ca de aceea reusesc sa fiu natural si, sper din tot sufletul, si inspirat, asa cum m-ai magulit tu...
- Cum ai ajuns in televiziunea nationala? Cine te-a descoperit?
- Dan Manoliu, realizatorul emisiunii. La propunerea lui am acceptat sa prezint Coolmea Distractiei. Ma cunoaste mai de demult si mi-a tot spus ca as putea face cariera in televiziune. Acum, nu mai are liniste, bietul de el, sta toata ziua la montaj, cu Livia si Simona, redactorii nostri. Dar nu e deloc plictisitor, pentru ca se amuza copios de intamplarile de la filmari, desi din pacate, pe unele trebuie sa le taie. El este persoana care m-a incurajat si care ma ajuta foarte mult. A doua persoana care ma sprijina enorm este Sabrina, partenera mea de emisiune. Ea mi-a spus inca de anul trecut ca i-ar placea sa prezentam Coolmea Distractiei impreuna. Marturisesc ca la inceput am avut mari emotii, imi era tare teama ca nu ma voi descurca. Mai exact, imi puneam mare baza in Sabrina, iar cand am aflat ca ea va lipsi primele doua editii, din cauza examenelor de bacalaureat, m-am cam panicat. Dar panica a durat doar pana m-am pomenit in fata camerelor de filmat, un loc foarte confortabil pentru mine. Pana la urma nu a fost atat de greu.
- Ai un scenariu scris dinainte pentru derularea emisiunii sau improvizezi? Ai o spontaneitate uluitoare pentru un ne-actor...
- In linii mari exista un scenariu, dar ma bazez cel mai mult pe improvizatie si spontaneitate. Pur si simplu, ma joc cu invitatii si tocmai din cauza asta fac si multe greseli. De fapt, acesta este capitolul la care mai am cel mai mult de lucru: exprimarea. Ma iau cu joaca, imi pierd concentrarea si o mai dau in bara. Noroc cu profesionalismul lui Dan si al echipei sale, care pescuiesc cu grija fiecare scapare de-a mea si ma pun intr-o lumina buna. Oricum, stiu ca am capacitatea de a invata foarte repede si, pentru ca autocritica e sfanta in aceasta meserie, imi place sa rad de greselile mele. Ma amuz, trec peste ele, merg mai departe, invat, si urmatoarea data nu le mai repet.
- Care crezi ca sunt calitatile pe care ar trebui sa le aiba un bun prezentator de divertisment?
- Un tip de prezentare haios si spontan. Cam astea cred ca sunt principalele calitati ale unui prezentator de divertisment. Simtul umorului este ingredientul numarul unu, dar sa fie unul de bun-simt, sa nu dea in vulgaritate, in asa fel incat atunci cand face o gluma, sa rada toata lumea, nu numai el. Ah, si-i mai trebuie un bagaj de cunostinte mai mare decat al meu (rade). Din ce ma inspir? Din tot ce ma inconjoara: intamplari, filme, teatru, muzica, le combin pe toate, amestec bine, iar la final iese... Viorel-prezentatorul Tv. Uite, mie imi placea foarte mult stilul de prezentare al lui Horia Brenciu, atunci cand avea emisiunea Neata. Din pacate, el a cam renuntat la televiziune in favoarea muzicii. Daca ar reveni, mi-ar placea sa prezentam impreuna cea mai tare emisiune din Romania.
- Experienta de cantaret te ajuta in vreun fel?
- Foarte, foarte mult. De ani si ani cant alaturi de 3Rei Sud Est, in fata a mii de spectatori, iar asta ma ajuta sa scap de trac, sa comunic bine cu oamenii. Faptul ca am fost des invitat in diverse emisiuni m-a obisnuit cu camerele de filmat. In videoclipuri, trebuie sa-ti pui in valoare veleitatile de actor... si uite asa se leaga toate.
- Pe care artist (sau personalitate publica, om politic...) ti l-ai dori cel mai mult in emisiune?
- As vrea sa-l invitam pe presedintele Basescu, sa-l punem sa se dea cu ski-jetul, ca vaporul stim ca-l poate conduce. Sunt sigur ca audienta ar exploda. E extraordinar de iubit.

"Imi place de mor ce fac"

- Ai timp sa impaci muzica, televiziunea si, eventual, afacerile, fara sa neglijezi pe vreuna?
- Da, am timp, pentru ca imi place enorm de mult ceea ce fac. Pun atata drag in muzica si televiziune, incat uit de oboseala, chiar daca uneori, dupa ce vin de la spectacolele din tara, iau direct microfonul in mana si pornesc filmarile la emisiune, iar imediat dupa aceea, fug la alt concert, in alt colt de tara. Ma mai imbarbateaza Sabrina, cu cate o palma, sa-mi revin, si uite asa, o iau de la capat. Deh, viata de artist, ziua vesel, noaptea trist (rade)! Dar imi place, imi place de mor, nu as schimba cu nimic de pe lume televiziunea si muzica.
- Dar timp pentru viata ta personala, pentru iubire, pentru familie, pentru odihna, mai ai?
- Sincer sa-ti spun, mi-am dorit atat de mult sa fac televiziune, incat acum, ca am reusit, am cam renuntat la viata mea personala. Am ambitia sa dovedesc ca pot fi cel mai bun in acest domeniu... si am sa reusesc intr-o zi. Iar daca asta inseamna sa nu mai am timp pentru mine deloc, asta e, e un risc pe care mi-l asum cu toata inima, cu pasiune pentru ceea ce fac. O sa vina cu siguranta si vremea familiei, iar atunci o sa pot sa-mi dedic intreaga energie pentru ea. Cariera si familia nu se pot face cu jumatati de masura. Din pacate, intotdeauna una dintre ele va avea de suferit, si de aceea eu cred ca e mai bine sa le faci pe rand.
- Unde te vezi peste... zece ani, sa zicem?
- In "coolmea distractiei", ha, ha!...



Dan Manoliu, realizatorul emisiunii

"Are cel putin "zece ani de acasa".
In plus, vorbeste corect si fluent"


"L-am remarcat pe Viorel atunci cand l-am avut ca invitat la Coolmea Distractiei, impreuna cu colegii sai de la 3Rei Sud Est. Am fost fascinat, atat de spontaneitatea si dezinvoltura lui, cat si de extraordinara mimica a fetei. Are o foarte buna stapanire a limbii romane - lucru foarte rar la vedetele de televiziune de la noi - si o usurinta sclipitoare in exprimare, ceea ce devine atuul sau: capacitatea de a replica instantaneu la situatia creata, prin vorba si mimica. El e aspru cu sine la acest capitol, si bine face, dar eu zic ca se descurca minunat. In plus, Viorel este un om cu atata bun-simt si fara fite de vedeta, incat te gandesti ca are cel putin "10 ani de acasa". Ma intrebati cat de mult l-am instruit... In afara de cerintele pe care le-am avut fata de jocul cu camera (un al treilea prezentator tacut al emisiunii), cat si de ideile pe care dorim sa le conturam in emisiune, am incercat, pe cat posibil, sa-l lasam pe Viorel sa fie asa cum este. Eu il consider unic in peisajul televiziunilor romanesti. Se apropie, poate, ca personaj, de David, interpretat de Bruce Willis, in serialul Maddie & David. Impreuna cu Sabrina, care se apropie de Maddie, sunt doua personaje care se completeaza, formand un cuplu ce cu siguranta va avea viata lunga.
Va anunt, la final, ca aceasta emisiune nu se termina la sfarsitul verii, deoarece proiectul a fost agreat si pentru grila de toamna. Dar formatul va suferi mici modificari."