Ingrijirea "dulce": Mierea

Redactia
Par lung sau par scurt?. Regula "de fier" cu privire la lungimea parului femeilor trecute de 40 de ani a cazut. Daca pana acum se considera o stridenta ca parul doamnelor trecute de-aceasta varsta sa coboare mai jos de umeri, anul 2006 vine cu deviza: daca aveti un par sanatos si frumos, lasati-l sa...

Par lung sau par scurt?

Regula "de fier" cu privire la lungimea parului femeilor trecute de 40 de ani a cazut. Daca pana acum se considera o stridenta ca parul doamnelor trecute de-aceasta varsta sa coboare mai jos de umeri, anul 2006 vine cu deviza: daca aveti un par sanatos si frumos, lasati-l sa creasca in voie.
Nicky Clark, coaforul britanic cel mai bine platit din lume, a declarat ca unele dintre clientele lui mai in varsta au un par lung fabulos. "S-ar putea ca stilul coafurii sa fie ajustat mai des", spune el, "sa i se dea o forma mai bine definita, iar uneori sa fie ridicat in varful capului, pentru a accentua o alura mai rafinata, dar eu sunt impotriva acelora care incearca sa impuna reguli cu privire la lungimea parului in secolul 21."
Multe vedete de renume international sunt adepte ale parului lung: Julia Roberts, Jerry Hall, fosta sotie-fotomodel a celebrului Mick Jagger, si, mai presus de ele, Goldie Hawn, ale carei plete, aflate mereu intr-o dezordine organizata, deghizeaza de minune cei aproape 60 de ani pe care ii are.
Desigur, ca in orice domeniu in care aspectele pur estetice trebuie imbinate cu un stil propriu adecvat, si in ingrijirea parului lung exista "tricks of the trade", micile trucuri ale asilor in materie, care nu pot fi neglijate. Iata cateva dintre ele:

Ajustati lungimea parului la fiecare 6-8 saptamani, taind putin din varfuri.

Aplicarea sistematica a balsamului pe par este esentiala. Unii specialisti indica chiar lasarea balsamului in cantitati mici in par, fara clatirea lui ulterioara (asta depinde foarte mult de reactia specifica a parului dvs.).

O hidratare a parului este recomandata (pentru evitarea electricitatii statice) mai ales iarna. Spalati parul cat mai des, lasandu-l sa se usuce aproape complet, si abia la urma folositi foehnul, la turatie mica.

Inlocuiti periile care trag si intind parul cu un pieptene cu dintii mari.

Pentru a da un volum mai mare parului lung, vopsiti-l in suvite de culoare deschisa.
Din punct de vedere psihologic, parul lung le face pe femei sa se simta mai feminine si mai senzuale. Cel putin aceasta e parerea psihologului american Robert Mashman, care sustine ca, odata cu trecerea pragului Marelui Patru Zero (40 de ani), mesajul senzual de "vino-ncoace" transmis de parul lung nu mai pare deplasat, pentru ca actuala generatie de femei si barbati se asteapta la performante sexuale deosebite dupa varsta de 40, 50 si 60 de ani.
Ca si hainele pe care le purtam, parul este o declaratie pe care o facem lumii exterioare despre felul cum suntem, despre imaginea pe care dorim sa o proiectam despre noi insine. In ultima instanta, hotararea privind lungimea parului va apartine in intregime. Daca aceasta este corelata cu bun gust, rafinament si simt practic, rezultatul nu poate fi decat excelent.



Cosmetica naturista

Ingrijirea "dulce": Mierea

Daca nu stiati ca unghiile, parul, pielea si buzele pot fi excelent intretinute cu miere, cititi si urmati sfaturile pe care vi le recomandam..

Masca de miere pentru
intretinerea decolteului


Amestecati in cantitati egale miere de albine si ulei de porumb, adaugand si un galbenus. Curatati-va decolteul cu un tampon de vata inmuiat in alcool diluat cu putina apa, apoi stergeti-va cu un prosop. Pe pielea bine curatata si uscata, aplicati un strat de amestec de miere. Lasati-l sa actioneze 30 de minute. Clatiti-va cu apa calduta sau spalati-va cu un tampon de tifon.

Protector pentru ingrijirea buzelor

Mai ales vara, buzele au nevoie de ingrijiri speciale. Un balsam excelent pentru intretinerea lor este mierea. Ea inmoaie buzele crapate si aspre. Ungeti-va in straturi groase si lasati mierea sa actioneze cat mai mult.

Cura pentru intarirea unghiilor

Si unghiile beneficiaza de pe urma curei cu miere. Amestecati miere si untdelemn in cantitati egale, adaugand un galbenus si un praf de sare. Puneti amestecul intr-un bol si bagati-va varful degetelor, pe rand, inauntru. Unghiile fragile vor fi intarite, albul lor, aflat langa radacina, se va accentua.

Impachetari pentru parul despicat

Amestecati doua parti de ulei de germeni de porumb cu o parte miere si o lingura de otet. Masati solutia obtinuta pe varfurile parului. Lasati sa actioneze 30 de minute, apoi spalati-va normal pe cap.

Masca pentru curatarea si
improspatarea tenului


Amestecati doua linguri de branza de vaci cu o lingura si jumatate de miere. Pe fata bine curatata inainte, intindeti amestecul uniform, cu varful degetelor. Lasati sa actioneze 20 de minute, de preferinta cand faceti baie, fiindca umezeala deschide porii si substantele active din miere patrund mai usor in ea. Spalati-va bine, apoi, cu apa calduta. Pielea isi revine, devine mai colorata si mai elastica.
La fel de buna este si masca de miere (doua linguri) cu ulei de migdale (o lingura) si un galbenus. Se aplica pe fata cu pensula si se lasa sa actioneze 20 de minute.