Zodiacul Lunii August

Tana Rosca
Incercarile carora le-am fost supusi in timpul acestei veri ajung in august atat in punctul culminant, cat si la o rezolvare pe termen lung. Perioadele in care trebuie sa ne ferim ca de foc sa luam decizii radicale sunt 3-7, iar apoi 28-31. Fiecare dintre noi va fi confruntat, vrand-nevrand, cu situatii care necesita decizii majore, dar fiecare zodie va fi afectata in alt domeniu al existentei. Putem face apel la experientele noastre trecute din domeniul respectiv, dar sa evaluam la rece inainte de a trece la fapte.

Berbec
Casa, dulce casa!


In primele doua saptamani ale lunii, nicaieri nu e mai bine ca acasa. Inclusiv problemele profesionale isi gasesc o rezolvare mult mai rapida, daca le rezolvati in fata calculatorului de acasa sau vorbiti la telefon intinsi pe canapeaua personala din sufragerie. Faceti frumos in casa, invitati-va prietenii, vecinii, verii si verisoarele, si va veti distra pe cinste. Unii dintre ei se pot infiinta aducandu-va cadouri frumoase, care se potrivesc de minune in interiorul dvs. si va infrumuseteaza casa. Daca nu aveti chef de societate (si de cadouri) va puteti ocupa singuri de proiecte de restaurare sau amenajare a interiorului caminului dvs. Puteti gasi multe chilipiruri.
Bani: Sunteti mai putin chititi pe munca la serviciu, unde venitul nu va satisface luna aceasta, in schimb sunteti pe metereze la capitolul investitii, care pot fi cu atat mai profitabile cu cat va asociati cu persoane din Sagetator sau Pesti ori din strainatate.
Cariera: Dati dovada de o energie nestavilita la serviciu, ceea ce ar putea ajunge sa-i deranjeze pe colegii sau colaboratorii dvs., mai ales din data de 24. Timp de 3 zile puteti avea conflicte dure atunci cand incercati (din nou!) sa grabiti lucrurile sau sa propuneti o noua initiativa. Din 28 va veti face mai usor intelesi.
Dragoste: Este un paradox. Relatii incepute intempestiv se pot rupe brusc in prima saptamana a lunii, intr-un mod aproape inexplicabil. Ele se pot relua din 13, ori pot aparea altele noi, care trec insa prin momente de criza intre 28 si 31.
Sanatate: Folosirea fara discernamant a energiei excesive pe care v-o da insusi guvernatorul zodiei dvs., razboinicul Marte, va poate da in cap la propriu si la figurat. Folositi-o temperat si judicios pentru a preveni puseuri de tensiune arteriala, dureri de cap sau presiune intraoculara marita.

Taur
La drum!


Iesiti din sedentarismul vostru calm si linistit, nu singuri, ci cu prietenii. Faceti excursii scurte si dese pana pe 12, si veti constata ca in deplasari vi se ofera repetate ocazii de a discuta despre afaceri ori colaborari productive. Din 13, reveniti la sediu, va reluati rutina casnica, dar intr-un mod dinamic si uneori stresant. Puteti primi numeroase vizite inopinate, pot trage peste noapte la dvs. rude aflate in tranzit, cu catel si purcel. La un moment dat, obligatiile de gazda s-ar putea dovedi mai mult o povara decat o placere (intre 28 si 31).
Bani: Incercati sa mai eliminati din spaimele care va fac sa considerati ca investitiile facute pana acum nu sunt suficiente. La ce bun sa va faceti rezerve pentru 5 vieti de-acum incolo, daca nu apucati sa va bucurati de ele!
Cariera: Agitatia de acasa amintita mai sus va cam stoarce de vlaga si va ologeste capacitatea organizatorica. Deci, nu e de mirare ca la serviciu mai incurcati borcanele, iar sefii observa acest lucru, chiar daca, aparent, il trec cu vederea.
Dragoste: Situatia este incalcita si in acelasi timp promitatoare. Incercati cu obstinatie si poate intr-un mod prea explicit sa cuceriti o persoana care, cand va simtiti mai siguri, va scapa printre degete, intr-un algoritm pe care nu-l pricepeti nicicum. Actionand cu moderatie si finete, sansele va cresc considerabil.
Sanatate: In primele 12 zile ale lunii miscarea cu masura va prieste de minune.

Gemeni
Verde la bani


Drumurile scurte se lasa cu complicatii daca le intreprindeti inainte de data de 12. Complicatii de ordin organizatoric, datorate unei atitudini precipitate din partea dvs. sau va puteti trezi cu amenzi usturatoare daca abuzati de acceleratie. Tot pana pe 12, si drumurile lungi presupun dificultati, intarzieri, obiecte uitate. Ulterior situatia se drege, mai ales in privinta drumurilor scurte. Va sfatuim insa sa ramaneti acasa in prima saptamana a lunii si intre 28 si 31.
Bani: Primele 12 zile ale lunii pot fi deosebit de lucrative. In cazul in care lucrati in comert, faceti tranzactii comerciale, sau aveti de incheiat contracte, profitul se anunta rapid. Vi se pot oferi de asemenea colaborari profitabile, care vor presupune un efort minim din partea dvs., permitandu-va sa va manifestati creativitatea.
Cariera: Aveti de luat decizii dificile si ar fi bine sa nu va precipitati la indemnul unor prieteni ori persoane suspuse. Cel mai bine este sa va sfatuiti cu colegii, care va pot da sfaturi sincere si va sustin 100% in tot ceea ce doriti sa intreprindeti.
Dragoste: Rasturnari in bine pot interveni in relatiile dvs. afective in deplasarile scurte sau la iesirile cu prietenii, cu conditia ca acestea sa nu se desfasoare in prima saptamana a lunii sau in intervalul 28-31. O data cu ziua de 13, s-ar putea sa aveti de ales intre un "fost", care revine in forta in urma unei intalniri intamplatoare, si o idila pe cale sa se infiripe.
Sanatate: Motive de ingrijorare nu aveti. Aveti in schimb motive de ingrasare, dar si o perioada (12-27) in care miscarea lucreaza pozitiv asupra siluetei.

Rac
Luna indragostitilor


Primele doua saptamani ale lunii va gasesc intr-o stare psihica buna, pozitivi, capabili sa comunicati clar si frumos ceea ce doriti. Este o premisa buna pentru a obtine rezultatele spre care tintiti. Problemele personale pot fi rezolvate fara bataie de cap. Calatoriile presupun riscuri, mai ales cele scurte, de-abia din 28 contextul devine cat de cat mai favorabil deplasarilor. Rabdarea la invatatura va cam lipseste, de asemenea tindeti sa iesiti din rolul dvs. obisnuit de buni ascultatori.
Bani: Situatia se prezinta destul de incurcata, cu bune si cu rele, in conditiile in care sunteti supusi unor presiuni. Acestea sunt legate de anumite datorii pe care trebuie sa le achitati unor parti de care sunteti legati prin contract, sau bani pe care v-ati obligat sa-i dati unor persoane mai in varsta. Din fericire, intre 12 si 27, capacitatea dvs. de a negocia este excelenta si exista mari sanse de-a obtine lichiditatile de care aveti nevoie.
Cariera: Mare lucru nu se schimba. S-ar putea doar sa apara momente in care sa reactionati cu intoleranta fata de greselile comise de colegi sau colaboratori mai tineri.
Dragoste: Cel mai frumos aspectat domeniu al vietii dvs. este cel al sentimentelor. Pana pe data de 12, sunteti de-a dreptul irezistibili, si farmecul dvs. are un puternic impact asupra persoanelor din jurul dvs. Vi-l pastrati si dupa aceasta data, doar ca abordarea dvs. devine mai putin personala.
Sanatate: Sistemul dvs. imunitar este scazut, mai cu seama in perioadele in care calatoriti, motiv pentru care ar fi bine sa evitati prezenta persoanelor racite si aglomeratiile.

Leu
Cultivati-va prietenii


Cu toate ca va mai pot astepta momente grele, mai ales in primele si ultimele zile ale lunii, exista suficiente sanse ca situatia dvs. generala sa ia o turnura favorabila, incepand cu data de 13, cand micul benefic Venus isi face intrarea in zodia dvs. De aceea este recomandabil sa luati, dupa putinta, hotararile importante pe plan profesional si relational intre 13 si 27. In aceasta perioada vor exista influentele cele mai bune, care sa va sprijine in demersurile dvs. Este vorba despre prieteni, mai vechi si mai noi, dar si despre persoane tinere. Un rol benefic il joaca si membrii familiei dvs., in mod special rudele prin alianta.
Bani: De la inceputul lunii tot vreti sa luati initiative indraznete legate de castigul banesc, dar pentru a fi mai siguri de reusita, ar trebui sa asteptati pana pe data de 24, cand planeta care va guverneaza, Soarele, intra in casa banilor si va asigura prestanta si creativitatea necesare pentru a va infaptui proiectele. De investitii nu e bine sa va ocupati.
Cariera: Este esential sa va intalniti cat mai des, dar cu discretie, cu colegii de serviciu cu care ati legat relatii de prietenie. Aceste aliante, bazate pe afinitate reciproca, se dovedesc grozav de utile pana pe 12.
Dragoste: Capitol deosebit de spinos pana pe 7, iar apoi din 28, cand este posibil ca o relatie de cuplu sa esueze. Comunicarea sincera poate sa salveze mult din consecintele nefaste, daca o initiati dvs, in intervalul 12-27. Evitati reprosurile.
Sanatate: Odihna si miscarea judicioasa pana pe 12 va pot pastra o forma fizica buna pe parcursul intregii luni. Daca nu tineti seama de acest sfat, din 13 va pierdeti vitalitatea.

Fecioara
Cu o suta la ora


Parca v-ar fi instalat cineva un motor de mare putere, atat de mare e dorinta dvs. de actiune in luna august. De aici si dilema: stati acasa si va ocupati de rezolvarea tuturor problemelor posibile si imposibile, ori plecati in vilegiatura si va consumati energia in felul acesta? Varianta a doua ar fi mai indicata, pentru ca daca alegeti aceasta luna pentru a calatori, castigul dvs. ar fi mai mare, atat prin lucrurile interesante pe care le puteti descoperi calatorind, cat si prin calitatea deosebita a persoanelor pe care le puteti intalni in decursul periplului dvs. Pana pe 12, prezenta dvs. in societate este una deosebit de agreabila, iar prietenii nu se mai pot satura de ea.
Bani: In august nu sunteti prea preocupati de castigul banesc si, cu toate acestea, s-ar putea sa aveti parte de el de unde nu va asteptati. Fie intalniti in societate persoane care doresc sa faca afaceri cu dvs., fie lasati ca un proiect in care sunt implicati mai multi sa se coaca. Asupra celui din urma ar fi bine sa pastrati secretul, pana cand aveti definitivate actele.
Cariera: Acel proiect complex pe care l-am pomenit mai sus ar putea sa va provoace neplaceri la serviciu, in cazul in care colegii dvs. afla ce puneti la cale. In acest caz, s-ar putea sa atraga atentia sefilor asupra faptului ca nu lucrati cu obisnuita dvs. tragere de inima.
Dragoste: Sunteti din ce in ce mai nervosi in relatiile cu partenerul de cuplu, iar din 24 va puteti decide sa va asumati aceeasi independenta care v-a suparat in ultima vreme la partener.
Sanatate: In primele doua saptamani ale lunii purtati pecetea oboselii, iar bolile cronice pot fi rascolite. Ulterior, insa, va reveniti, proces care poate fi stimulat prin miscare si activitati relaxante.

Balanta
Stop la barfe


In primele douasprezece zile ale lunii, contextul social, ba chiar si compania prietenilor, va pot pune in situatii spinoase. Poate fi vorba despre barfe, in care sa fiti atrasi fara sa va dati seama, sau sa fiti trasi de limba, iar apoi informatiile pe care le-ati dat cu buna credinta sa ajunga la urechile altora, deformate zdravan. In felul acesta puteti ajunge in situatia in care anumiti prieteni vechi sau oameni mai in varsta, pe care-i stimati, sa se dezica de dvs. Este deci mai bine sa evitati atat evenimentele mondene, cat si compania prietenilor in acest rastimp. Dupa 12, situatia se schimba si-i puteti imbuna pe cei care s-au suparat sau, in cazul in care ati reusi sa evitati acest risc, sa aprofundati anumite relatii de prietenie, pana pe 28.
Bani: Aveti suficienti, cat sa va permiteti sa cheltuiti fara griji. Poate tocmai de aceea, veniturile dvs. obtinute prin munca vor continua sa creasca. Este insa important sa faceti o triere intre numeroasele oferte care vi se fac, ca sa nu va prindeti urechile cu prea multe.
Cariera: Daca nu confundati relatiile de colegialitate cu prietenii la catarama (caci nu sunt), sansele dvs. de-a fi promovati, care exista pana pe data de 12, sunt mari. Promovarea va poate aduce si o crestere substantiala a remuneratiei. Unde mai puneti ca noile indatoriri sunt mult mai pe placul dvs. decat cele vechi...
Dragoste: Surprize neplacute pot avea loc in prima saptamana a lunii si ulterior, incepand cu data de 28, cand va puteti trezi brutal cu picioarele pe pamant. Pentru a preveni dezamagiri acute, ati face bine sa porniti de la premise mai realiste, cu privire la sentimentele persoanei iubite.
Sanatate: Durerile de cap si oboseala ochilor sunt frecvente luna aceasta. Energia nervoasa poate genera insomnii.

Scorpion
Succes in afaceri, insucces profesional


Problemele legate de casa pot deveni exasperante in prima saptamana a acestei luni si se pot acutiza din nou in ultimele patru zile ale ei, dar sub o forma mai putin dura. Grav este ca nici nu aveti energia necesara de-a va ocupa de ele, iar in cazul in care este vorba de amenajarea sau constructia unei case, exista posibilitatea sa aveti de-a face cu contractori neseriosi, care sa provoace intarzieri sau sa va insele la costuri. Lucrurile merg mai repede din 12 si mai bine din 13 (iata, de data asta, un numar norocos pentru dvs.).
Bani: Afacerile va merg bine. De ce nu reusiti sa va desprindeti odata de spaima aceea ancestrala ca nu castigati destul? Contractele pe care le puteti incheia intre 12 si 27 pot dura mult si bine.
Cariera: Prima saptamana a lunii si ultimele sale zile pot fi nefaste, in privinta relatiilor dvs. cu sefii. Desfacerea contractului de munca nu este exclusa, fie ca vine din partea dvs., fie a superiorilor dvs. De asemenea, in cazul in care aveti de-a face pe linie profesionala cu autoritatile in aceste perioade, va puteti lovi de obstacole majore. Perioada pozitiva este cuprinsa intre 12 si 27.
Dragoste: Sentimentele dvs. pot fi mai intense ca de obicei luna aceasta (lucru greu de imaginat, dar o sa vedeti ca asa e), insa e bine sa fiti pregatiti si pentru situatii in care propriile emotii va joaca feste. Cum asa? Azi puteti fi indragostiti lulea de o persoana, maine va puteti cruci ca v-ati putut macar gandi la ea.
Sanatate:In ceea ce priveste starea dvs. fizica, nu se schimba mai nimic, ceea ce inseamna ca dati dovada de obisnuitele dvs. resurse inepuizabile. Un tonus deosebit de bun il aveti cand iesiti in lume.

Sagetator
Stare tonica


Daca doriti sa plecati in vacanta, ar fi indicat s-o faceti in intervalul 12-27, pentru ca in restul lunii se poate sa aveti parte de belele care sa va strice toata placerea, de exemplu conflicte cu functionari, intarzieri ori pierderi financiare. De asemenea, se poate ca dvs. insiva sa fiti cauza unora dintre problemele ivite, pentru ca sunteti uituci si nu reusiti sa va organizati cum trebuie. Prietenii care va vin inopinat acasa va pot stoarce de energie, ceea ce va poate afecta energia de care aveti nevoie la serviciu. Incercati sa scurtati cat mai mult vizitele celor ce se infiinteaza pe nepusa masa.
Bani: Excelente pentru investitii de orice fel sunt primele douasprezece zile ale lunii. Cel mai bine ar fi sa nu le faceti singuri, ci in asociere cu persoane tinere, care se vor dovedi harnice si utile in a atrage si mai multi bani in aceste proiecte sau sa duca la sporirea ratei profitului.
Cariera: Avantul e bun, excesul de initiativa poate trezi insa suspiciunea sefilor cum ca ati ravni la pozitia lor. In schimb, persoanele care va urmaresc cu bunavointa cariera sunt incantate de progresele dvs.
Dragoste: Sunteti predispusi la o aventura in primele doua saptamani ale lunii si, chiar daca se rezuma doar la atat, acest lucru va va da incredere in capacitatea dvs. de seductie. Asta va fi bine si cu privire la neincrederea dvs. cronica pana si in propriile dvs. sentimente.
Sanatate: E de bine, aveti o stare tonica, ar trebui doar sa va menajati ficatul si sa nu ridicati greutati. Tendinta de ingrasare nu poate fi oprita, ci doar tinuta in frau. Dificil, pentru ca aveti un apetit zdravan.

Capricorn
Vacanta cu aventuri


Plecatul in concediu se poate solda cu tot felul de rasturnari de situatie, de toate felurile. Aceia dintre dvs. care opteaza pentru un concediu in strainatate isi vor face mai multi nervi decat cei care prefera sa-si petreaca vacanta pe plaiuri autohtone, dar nici acestia din urma nu vor fi cu totul scutiti de aventuri neprevazute. Procesul de invatare e dificil, deoarece pe o parte mintea va merge foarte repede, iar pe de alta, aveti tendinta de-a va repezi la concluzii, pentru ca nu aveti rabdarea necesara pentru a parcurge informatiile progresiv. Fiti mai rezervati fata de ideile noi.
Bani: Puteti da de belea in primele sapte zile ale lunii si in ultimele patru, cand insa pierderile pot fi tinute mai bine sub control. Singurele afaceri banoase pot fi incheiate in perioada 13-27, dar si atunci trebuie sa fiti atenti la detalii, mai ales cele de ordin contractual.
Cariera: Toate raman la fel, starea dvs. dominanta putand fi aceea ca nu vi se recunosc meritele si ca puterea va este ingradita prin tot felul de masinatiuni oculte. Aveti dreptate intrucatva, dar dati o amploare exagerata problemei.
Dragoste: Aveti parte de un partener delicios pana pe data de 12. Stie exact ce trebuie sa spuna si sa faca pentru ca dvs. sa va simtiti iubiti si rasfatati. La randul dvs., va manifestati sentimentele cu spontaneitate si sinceritate. Se poate insa ca in societate sa va vina greu sa nu cochetati si cu alte persoane.
Sanatate: Sistemul uro-genital este predispus la inflamatii si nici cel imunitar nu exceleaza, dar nu este vorba de probleme grave. Tendinta de constipatie trebuie combatuta fara intarziere.

Varsator
Fruntasi la munca


Tensiuni mari isi asteapta luna aceasta rezolvarea si ar fi bine daca ati evita sa luati hotarari definitive in prima saptamana a lunii ori in ultima. Veti putea vedea mai clar cum trebuie sa procedati pentru ca rezultatele pe termen lung sa fie favorabile in intervalul 12-27. Atunci veti reusi sa va dati seama de nevoile dvs. reale, atat in plan concret, cat si din punct de vedere emotional In cazul in care aveti secrete, nu este bine sa le incredintati prietenilor care se dovedesc prea curiosi. In general, in societate ar fi indicat sa fiti ceva mai precauti.
Bani: Luna aceasta, fluctuatiile veniturilor dvs. ar putea fi mai mari ca de obicei si s-ar putea sa va mobilizati pentru a vi le spori, facand investitii sau afaceri care sa va asigure bani in plus. Initiativele ar trebui puse in practica cu moderatie, fara a va expune unor riscuri mari, cum va sfatuiesc unii. De-abia incepand cu data de 28 veti fi mai flexibili in gandire si mai abili la capitolul negocieri.
Cariera: Succesele dvs. profesionale pot fi de-a dreptul remarcabile luna aceasta, deoarece va bucurati de un sprijin unanim in sensul acesta. Colegii va apreciaza si va sustin pana pe 12, iar simpatia sefilor este si ea garantata. Mergeti cu incredere pe calea pe care ati pornit-o.
Dragoste: Partenerul de cuplu poate fi rece si taios, inclinat sa puna capat relatiei, pana pe 7 si apoi din 28, dar cu mai putina convingere. Va fi insa deschis discutiilor si impaciuitor intre 12 si 27, perioada in care se poate produce o armonizare a relatiei.
Sanatate: Din punct de vedere fizic sunteti intr-o forma demna de invidiat pana pe data de 12, cand orice ingrijire corporala da rezultate excelente.

Pesti
Atentie la energie!


O luna destul de agitata va asteapta in cazul in care ramaneti pe loc. In schimb, daca sunteti plecati in concediu, va merge cum nu se poate mai bine, iar problemele dvs. personale sunt lasate in urma cu mare seninatate. E bine asa, pentru ca asta va ajuta sa le puneti in perspectiva si va va veni mult mai usor sa rezolvati lucrurile la intoarcere. Un sfat: feriti-va sa va enervati daca, la intoarcere, aflati ca s-au ivit noi complicatii, pentru ca ele dispar odata ce puneti in aplicare solutiile cu care ati venit in minte. Excelati la invatatura sau in cazul in care sunteti pusi in situatia de-a vorbi in public.
Bani: Pana pe data de 12 este posibil ca veniturile dvs. sa fie ceva mai mari ca de obicei. Colegii de serviciu va pot propune modalitati concrete prin care sa puteti scoate un ban in plus, asa ca nu le respingeti propunerile.
Cariera: Paziti-va de gurile rele si fiti foarte atenti ce vorbiti cu persoanele interesate de ceea ce faceti profesional, care pot fi si colegii dvs. de serviciu. Probleme majore pe linie profesionala pot aparea pana pe 7 si, sub o forma mai atenuata, din 28. In schimb, intervalul 13-27 va permite sa va stabilizati pozitia si sa ajungeti macar la stadiu de remiza, atat cu sefii, cat si cu colegii dvs.
Dragoste: Pana pe data de 12 este posibil sa tineti in lesa doi sau mai multi iepuri, cert este ca aveti interese in mai multe directii. Ulterior, aceasta jonglerie emotionala va deveni imposibila ori inutila. Cei care au o relatie stabila pot fi prinsi cu mata-n sac si sa fie adusi la ordine de un partener furios.
Sanatate: Energia este deficitara in primele sapte si ultimele patru zile ale lunii, cand pot aparea probleme cu oasele, dintii ori pielea. Picioarele sunt extrem de sensibile toata luna.