Ingrijiti-Va Mainile

Redactia
O mana frumoasa este semn de eleganta si de distinctie. Fiecare femeie trebuie sa se ingrijeasca de frumusetea mainilor, asa cum isi ingrijeste obrazul.

Menajati-va mainile!

Cand faceti menajul - curatati zarzavaturi care pateaza, spalati vasele cu soda sau detergent -, purtati manusi de cauciuc. Pielea mainilor se ingroasa si se zbarceste, mai ales daca apa e calcaroasa.

Daca pielea mainilor va e grasa si transpirata

Inmuiati-le vreme de 10 minute intr-un lighean cu apa calda, in care dizolvati o lingura de salicilat. Stergeti-va, apoi puneti coatele pe masa si, cu o crema "Nivea", masati fiecare deget de la varf catre palma. Repetand acest tratament, mainile isi schimba nu doar calitatea epidermei, ci si forma, care se alungeste frumos.

Daca aveti mainile foarte murdare

Anumite indeletniciri gospodaresti solicita mainile si ele se murdaresc de materiile cu care vin in contact. Ungeti-le mai intai cu vaselina, frecati-le bine una de alta, apoi spalati-va cu apa calda si sapun de glicerina (se gaseste in comert). Rumegusul de lemn, amestecat cu clabuc de sapun, curata si el foarte bine. Clatiti-va apoi cu apa curata si cat mainile sunt inca umede, frecati-le cu o lotiune care albeste: un amestec in parti egale de apa de colonie, glicerina si zeama de lamaie.

Maini patate

petele de fructe se curata cu coaja de lamaie

petele de cerneala se curata cu lapte, alcool de 90gr., zeama de lamaie sau piatra ponce

petele de iod se curata cu alcool de 90 de grade

pentru a indeparta mirosul de peste sau de alte substante urat mirositoare, nu e de-ajuns sa le spalati cu sapun. Frecati-le cu otet sau cu felii de cartofi cruzi.

Mainile uscate

Se ung zilnic cu vaselina, apoi se clatesc cu apa caldicica.

Mainile umede

Foarte neplacute la atingere, se spala cu faina de grau amestecata in apa caldicica.

Mainile rosii, umflate

Mainile se umfla si se inrosesc cand circulatia sangelui este defectuoasa. Pentru decongestionare, bratele trebuie ridicate zilnic in sus, vreme de cateva minute. Masajul lor, deget de deget, de la varf catre palma, frictiuni cu alcool camforat si spalarea lor cu apa cat se suporta de calda rezolva, in cele din urma, problema.



Cosmetica naturista

Creme pentru maini

Crema de unt
(pentru maini uscate)


Ingrediente: 1 lingurita de unt proaspat, o lingurita de crema hranitoare (crema dvs. obisnuita de fata), cateva picaturi de lamaie.
Mod de preparare:
lasati untul sa se inmoaie la temperatura camerei, apoi frecati-l putin intr-o casoleta. Adaugati crema de fata si sucul de lamaie, pana ce obtineti o pasta omogena. Folositi-o de-a lungul zilei, dupa ce terminati treburile gospodaresti.

Crema cu caise
(pentru toate tipurile de piele)


Ingrediente: 1/2 caisa bine coapta, 1 lingurita crema hranitoare de fata, cateva picaturi de untdelemn de plante (floarea-soarelui, soia, masline).
Mod de preparare:
se zdrobeste miezul caisei cu o furculita, apoi se amesteca bine cu crema de fata si untdelemnul. Se aplica pe maini, prin masaj, ca sa patrunda bine in piele. Miroase divin si improspateaza pielea.

Crema cu flori de soc
(pentru maini aspre, crapate)


Ingrediente: 4 linguri de vaselina, 2 pumni de flori proaspete de soc.
Mod de preparare:
puneti vaselina intr-un vas pe flacara mica si lasati-o sa se infierbante. Adaugati florile de soc, lasati-le pana ce se inmoaie, apoi trageti vasul deoparte. Acoperiti-l si lasati compozitia sa se patrunda 45 de minute. Reincalziti-o, strecurati lichidul si puneti-l intr-un recipient de culoare inchisa. Lasati crema sa se raceasca si astupati vasul cu dop sau capac.