Formatia Placebo la Bucuresti!

Dia Radu
Nici nu s-a linistit bine valul de concerte din luna iulie, ca deja organizatorii de spectacole anunta sosirea la Bucuresti, pe data de 13 august, a trupei britanice Placebo, celebra in toata lumea, inca din anii 90.

Noutati muzicale

Pentru unii, formatia Placebo este mai cunoscuta pentru solistul ei, Brian Molko, cu freza lui bizara, si mereu intepat si iritat la iesirile in public. Ca o paranteza, la lansarea lor, presa muzicala engleza i-a tratat nedrept si cu prea multa malitie, doar din cauza firii lor antipatice, in timp ce anul acesta, albumul lor a intrat direct in Top 10, iar concertele lor din Anglia s-au tinut cu casa inchisa.
Pentru altii, Placebo este formatia aceea alcatuita din trei ciudati cu orientari dubioase, de la care nu stii niciodata la ce te poti astepta. Daca solistul, Brian Molko, este bisexual, Stefan Olsdal (basistul) e homosexual, si doar Steve Hewitt (tobosarul) este heterosexual. Un trio pervers, care a rascolit insa inimile a milioane de adolescenti, cu frumusetea si stranietatea cantecelor lor.
Daca la inceput au castigat notorietate datorita felului lor diferit de a fi si vietii pline de excese pe care o duc (consumul de droguri se reflecta nu doar o data in versurile lor), curand a venit si recunoasterea artistica: milioane de discuri vandute, concerte stabilite minutios pe agenda, realizarea unor coloane sonore (celebra piesa Every You Every Me a constituit fundalul muzical al filmului Cruel Intentions) si chiar participarea lor, anul trecut, la mega-evenimentul Live 8, care a adunat pe aceeasi scena cele mai prestigioase nume din muzica.
Acordurile de chitara, cand frenetic electrice, cand stangaci maniace, tonurile elastice de bas si versurile care te poarta de la cea mai neagra disperare pana la furia adolescentina de neoprit, au facut din Placebo o trupa absolut unica, aclamata de unii si renegata de altii, portavocea unei intregi generatii revoltate, care si-a vazut sperantele si visele sfaramate.
Anul acesta, Placebo va concerta la Bucuresti, la Arenele Romane, multumita organizatorilor de la "One Event", "Voltz Media" si "Livada".
Programat doar cu o zi inainte de participarea la celebrul festival de la Sziget, din Ungaria, concertul din capitala face parte din turneul de promovare a albumului Meds, al cincilea Cd al formatiei, lansat in luna martie a acestui an.
Va fi un concert de o ora si jumatate, iar pretul biletelor se estimeaza deocamdata la aproximativ 20 de euro, adica in jurul sumei de 75 Ron.