Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Cum sa ne purtam cu pojarul copiilor.

Bun gasit "Formula As"! Doresc sa ajut, prin cateva remedii naturiste, pe toate mamicile ingrijorate de epidemia de rujeola. Si pentru aceasta, vom apela la o planta ce creste pe meleagurile noastre - modestul brusture. Actiunea sa binefacatoare se dovedeste utila, mai ales cand locuiti departe de oras si de un medic bun. Cand un copil este atins de rujeola (ramanand in camera sa si la pat) se fierb 25 g de radacina de brusture in 1/2 litru de apa, timp de 5 minute. Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se administreaza micutului pacient cate o lingurita din acest decoct, la fiecare 5 minute. In trei ore, eruptia este completa! Nu ne mai ramane decat sa-l retinem pe copil 3 zile in camera lui, ferindu-l de curentii de aer. Contra durerilor, o cataplasma calda, din frunze de brusture fierte in lapte, atenueaza imediat suferinta. Se poate ca micul pacient sa nu aiba pofta de mancare, in schimb, trebuie sa avem grija sa bea multe ceaiuri, lichide in general, dar nu sucuri acidulate. Copilul cu rujeola (pojar) are o stare generala de rau, si pe interiorul obrajilor ii apar niste puncte mici, albicioase. Cand eruptia este terminata, febra scade si copilul isi regaseste vioiciunea. Pojarul poate produce complicatii la nivelul urechilor si, mult mai grav, encefalite (inflamarea creierului). Cum nu exista boli, ci doar bolnavi, trebuie sa stim ca fiecare copil face boala in felul sau particular. De aceea, e bine sa cunoastem si cateva remedii homeopatice, si va garantez ca dupa ce parintii vor descoperi avantajele homeopatiei, nu se vor mai desparti de ea, pe viata. Iata cateva remedii: Aconitum (in faza de debut a pojarului, cand copilul e agitat, ori daca pojarul apare brusc), Apis (pentru pojar, cand copilul are ochii rosii, inflamati si stare de agitatie, sau cand are febra, dar refuza sa fie acoperit, si e molesit, dar nu poate sa doarma), Belladonna (pentru pojar, in faza de debut, cand copilul are febra foarte mare si e foarte congestionat la fata, dar nu simte sete), Bryonia (remediu ce se administreaza cand eruptia de pojar debuteaza lent, copilul este foarte insetat si miscarea ii provoaca dureri, asa ca prefera sa stea nemiscat), Euphrasia (se administreaza cand ochii lacrimeaza si ustura si pentru sensibilitate la lumina), Pulsatilla (pentru un copil cu pojar care e plangacios si cere atentie permanenta, are febra usoara si tuseste, dar se simte mai bine daca in camera e racoare), Rhus Toxicodendron (cand copilul este foarte agitat si se simte mai bine intr-o camera incalzita).
Reteta enuntata mai sus este din volumul lui G. B. Renaudet, "Les plantes sauvages, dangereuses ou outiles", Ed. Ernest Flammarion, Paris.
Avram Faibis - e-mail: avramfaibis@yahoo.com


Un antiinflamator de exceptie:
tinctura de untul-pamantului


Pentru ca exista multi oameni cu afectiuni care raspund greu la tratamentul medicamentos, vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca, de mai bine de trei ani, in familia mea se foloseste tinctura de untul-pamantului (Tamus communis). A folosit-o cu mult succes sotul meu, care acuza dureri cumplite la umarul stang, pe care nu-l putea misca decat daca se ajuta de mana dreapta. S-a tratat cu tot felul de antiinflamatoare, dar nu cu rezultate bune. Dupa trei zile de aplicare a tincturii a ridicat mana fara probleme si s-a si putut imbraca fara ajutor. Surpriza a fost mare cand a constatat ca dupa cele trei zile, doua dintre degetele mainii drepte, care erau aduse spre interior (o recidiva a bolii Dupuytren - o boala a tendoanelor), s-au indreptat usor si a reusit sa le miste (specialistii spun ca boala se trateaza numai chirurgical). Personal, am folosit tinctura pentru a ma trata de spondiloza cervicala si ma pot declara un om fericit, care a scapat de dureri de cap si de migrene. Am folosit cu succes tinctura si pentru a scapa de durerile provocate de montul de la laba piciorului drept.
Am recomandat tinctura atat colegilor sotului meu, cat si colegilor mei de serviciu, si pot sa spun ca toti au fost foarte multumiti de efectele obtinute. Oricand ma puteti contacta daca doriti detalii. (Am comandat tinctura d-lui Albut Remus din Poienii de Jos, jud. Bihor, tel. 0745/56.26.53, 0745/30.59.15)
Aurica Matei - e-mail: resuman@umfcv.ro

Tratament pentru ranile diabeticilor

In 2 l apa clocotita se pun: 1 lingurita musetel, 1 lingurita galbenele si 1 lingurita marul-lupului. Se fierbe totul 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Cand lichidul e caldut, se strecoara si se face baie 10 minute locului bolnav. Dupa baie, se usuca locul bolnav cu un tampon steril si se aplica un pansament curat. Tratamentul se face timp de doua saptamani. Este uimitor cum dispar toate celulele moarte de pe rana si din jurul ei si cum se regenereaza pielea.
Minodora - Bucuresti

Cum se vindecau taranii de reumatism

Primavara, inainte ca mestecenii sa infloreasca, se taie un copac cu o grosime de cca 10 cm si se reteaza 3-4 bucati de circa 40 cm lungime (cu coaja cu tot). Se gaureste fiecare bucata cu un burghiu, pe lungime (ca la fluier), cu gauri de 2-3 cm diametru (fara a se strapunge lemnul), si se umple gaura respectiva cu sare neiodata, iar deasupra se bate un dop din acelasi lemn. Se face un foc din vreascuri pe o tabla si se ard complet toate bucatile umplute cu sare. Dupa arderea completa a bucatilor de mesteacan, se lasa resturile sa se raceasca, ca sa se poata colecta sarea respectiva, care ia forma unor batoane, intarindu-se. Dupa recuperarea batoanelor de sare, se rup bucatele de circa 50-100 g si se introduc intr-o sticla cu alcool. Se astupa sticla, se lasa la temperatura camerei si se agita pana se topeste complet sarea. Cu acest preparat se frictioneaza usor locul dureros. Leacul este de la mine, iar sanatatea de la Dumnezeu. Cu toata stima,
Ioan Cernat - Telec 642, com. Bicazu Ardelean, jud. Neamt

Reteta contra caderii parului pe fond de stres

Va trimit un tratament dat de un medic cu mare experienta si care este foarte eficient. Este recomandat pentru caderea parului pe fond de stres. Aveti nevoie de urmatoarele: sampon Gerovital Plant pentru tipul de par avut; balsam de par Gerovital Plant (pentru cine foloseste de obicei); 2 sticlute micute de vitamina A solutie; 10 fiole vitamina C; 20 fiole Gerovital; 40 tablete Gerovital. Tratamentul se face timp de 20 de zile si se procedeaza astfel: in prima zi se face o injectie cu Gerovital, a doua zi se ia o tableta de Gerovital dimineata si una seara, si tot asa, pana ce le terminati. Fiolele de vitamina C si solutia de vitamina A se amesteca si se pun intr-o sticluta la frigider. Inainte de a va spala parul, masati pielea capului cu solutie din acest amestec bine omogenizat, puneti pe cap ceva din plastic si un prosop si stati asa 15 minute, apoi spalati parul cu sampon si folositi balsam daca doriti. Tratamentul poate fi reluat dupa o vreme, daca considerati ca ar mai fi nevoie. (Fara sa comentez, va doresc sa gasiti fiole si tablete Gerovital in tara.) Sanatate multa tuturor.
Lia Oniceag - e-mail: liaoniceag@yahoo.com

Remedii pentru tratarea leucemiei

Cure zilnice de suc de morcov - 300 g, varza - 150 g, salata - 90 g, sfecla rosie - 90 g.
Ceai din urmatoarele plante: urzica moarta - 20 g, brusture - 20 g, saschiu mic - 10 g, turita mare - 10 g, urzica - 10 g, cicoare - 10 g, salvie - 5 g, marul-lupului - 1 g. Se fierbe acest amestec de plante in 1,5 l apa, timp de 30 de minute, la foc mic. Se beau cate 50 ml, cu 30 de minute inainte de masa, de trei ori pe zi, deci dimineata, la pranz si seara.
Se iau zilnic, timp de 40 zile, 3 lingurite de gaz distilat la 100gr.C - 150gr.C, cu 2 ore inaintea meselor principale. Se face pauza 15 zile, apoi se reia tratamentul 10 zile, dupa care se face iar o pauza de 15 zile. Se reia tratamentul timp de 10 zile, daca intre timp nu s-a inregistrat o vindecare completa.
Pentru intarirea sistemului imunitar al organismului se recomanda Cantastim (produs romanesc), Isorel (produs austriac) sau Cartirec (produs Sua).
In timpul tratamentului nu se consuma carne, untura, condimente, sucuri de la magazin, bauturi alcoolice, cafea, ceai rusesc sau chinezesc. Tutunul se exclude definitiv, iar zaharul se inlocuieste cu miere. In cazul cand nu exista posibilitati financiare, tratamentul se poate rezuma la gazul distilat, procurat de la Rafinaria "Vega" din Ploiesti, si la injectiile cu Cantastim. Se vor consuma cat mai multe cruditati. Credinta in Dumnezeu si perseverenta in aplicarea tratamentului pot aduce vindecarea. Sa va ajute Dumnezeu.
G. Florin - str. Tohani nr. 1, bl. 29, ap. 50, sector 4, Bucuresti

Leac impotriva alcoolismului

Folositi Propolisul! Cand persoana in cauza vine beata acasa, luati-o cu blandete si convingeti-o sa bea un pahar de 100 ml de apa rece in care ati pus in prealabil 50 picaturi de propolis tinctura, care se gaseste la magazinele tip Plafar. Pentru debarasarea de viciul acesta dati-i pacientului timp de 40 de zile o infuzie preparata din 2 linguri de catina alba (fructe zdrobite) la 500 ml apa, care se bea in cursul unei zile.
G. Florin - str. Tohani nr. 1, bl. 29, ap. 50, sector 4, Bucuresti

Remedii chinezesti anticancer

Draga redactie "Formula As",
Am 43 de ani si sunt stabilita in Canada de mai bine de 7 ani. Chiar departe fiind, citesc revista dvs. si va felicit pentru continutul ei. Va scriu cu rugamintea de a publica scrisoarea mea, pentru ca doresc sa ofer speranta persoanelor diagnosticate cu cancer, asemeni mie, bucuria de a constata ca exista solutii si tratamente alternative reale, care nu costa o avere. Aici, in Canada, unde traiesc, dar si in Romania, am consultat cel putin 10 medici oncologi, si toti au fost de aceeasi parere, si anume ca pentru cancerul la san, stadiul 4 (cum am fost diagnosticata), speranta de viata este de doi ani, daca si numai daca urmez tratamentele medicinei alopate. Datorita faptului ca am urmat citostaticele, dar si tratamente naturiste variate, acum sunt in remisie, functionez absolut normal, lucrez si imi urmez viata fara prea multe probleme. In aprilie s-au implinit exact doi ani de la diagnosticare si in loc sa-mi fac aranjamentele pentru inmormantare (scuzati cinismul), mi se pare mai nimerit sa va scriu si sa va impartasesc experienta mea. Norocul meu a venit din Bucuresti, prin sora mea, care a auzit de farmacia "Secom" si a luat legatura cu d-na farmacista Costea si cu d-nul doctor Ionescu, doi oameni minunati, carora le multumesc si pe aceasta cale, desi nu cred ca ma voi putea revansa vreodata pentru binele facut mie si altor bolnavi fara de speranta. Dumnealor au fost cei care mi-au recomandat un regim alimentar, o serie de tratamente pe baza de plante, toate omologate si foarte eficiente. Va pot da cateva exemple de medicamente: Tiang Xiang - un preparat dintr-o ciuperca japoneza folosita la chinezi si japonezi in lupta cu cancerul, Isorel (similar cu Iscador - folosit in Occident) etc. Datorita rabdarii, daruirii si intelegerii de care au dat dovada acesti oameni, m-am vindecat de toti nodulii cancerosi din organism, dupa numai 5 luni de tratament, ceea ce este un miracol, dupa cum spun medicii de aici. Mentionez faptul ca am urmat in paralel si tratamentul clasic cu citostatice. Puteti suna cu incredere la numarul de telefon 021/212.62.72 al farmaciei "Secom" pentru a va programa.
(As aprecia daca nu mi-ati publica numele, initialele mi se par a fi suficiente. Datele mele personale, cat si adresa de e-mail nu sunt importante decat poate pentru dvs., pentru a va incredinta ca sunt o persoana reala. Nu as dori sa ma contacteze nimeni, nu sunt doctor, sunt inginer, ideea e ca bolnavii de cancer sa se adreseze farmaciei pe care o recomand cu incredere tuturor.)
Va doresc succes in continuare si, cum atat de inspirat spunea cineva intr-un articol, "sa va pastrati frumusetea omeneasca pe care ne-o oferiti si noua, cititorilor". Cu deosebita stima,
Cornelia - Canada

Cum se inlatura lipomii

Intr-un vas de Jena se "aureste", pe foc mic, arpacas de grau sau orz, amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn (sau un facalet de lemn). Dupa ce se raceste, arpacasul se macina pudra, cu masina de cafea. Se combina cu apa calduta (ce a dat cateva clocote) si se face o cataplasma potrivit de moale, care se aplica pe locul bolnav. Cand se usuca, se indeparteaza, curatind bine locul cu apa si otet (1 lingurita otet la 200 ml apa), apoi se pune o alta cataplasma. Se aplica zi si noapte, pana ce lipomul va permite "radacinii" sa se vada. Dupa ce "a spart" si se vede radacina, se mai pun 1-2 cataplasme, fortand-o sa iasa cat mai mult. Va puteti ajuta de un ac de seringa, dezinfectat. Radacina (sau tatana) odata scoasa, se continua cu aceste cataplasme. Dupa cateva zile, va iesi un lichid cald si urat. Cand a iesit tot lichidul, locul incepe sa se vindece. In acest timp, mancati arpacas fiert (tot in vas de Jena), indulcit cu miere (atentie, constipa).
Dorina Andrucovici - loc. Vama, jud. Suceava