Votati cu Apa!

Redactia
Marea, plaja, satul bunicilor, o patura pusa sub umbra unui copac - atatea imagini pe care le ascundeam in suflet in asteptarea vacantei devin acum o realitate.

Indiferent de privelistea pentru care votam, bucuria vacantei este traita cu aceeasi intensitate, cu constiinta ca suntem liberi cu-adevarat. Un sentiment plenar, de dispersare in timp si in spatiu, care trebuie insa sustinut dinauntru, printr-o stare fizica buna si printr-un moral adecvat. Neincrezatoare in atatea leacuri-minune pe care vi le tot prezentam, veti spune ca nu exista retete pentru a obtine o forma maxima absoluta, atunci cand vremi Ba existai Sfaturile pe care vi le recomandam in randurile de fata sunt verificate si sigure. Cu conditia sa le si aplicati.

Energie lichida

Cine vrea sa fie-n vacanta vital si energic sa voteze cu apa. Apa minerala, fireste, sau cea de izvor (daca mai exista pe undeva), fiindca apa de robinet e cam periculoasa in ultima vreme. Ei bine, trei litri de apa (plata, de preferat) sunt obligatorii cand afara este canicula, iar in restul timpului - doi litri. Cine se pastreaza vara umed pe dinauntru isi ajuta enorm sistemul imunitar, evitand micile sau marile neplaceri ale verii. Dimpotriva, cand cantitatea de lichid nu este suficienta, circulatia sangelui leneveste, digestia se ingreuneaza, creierul nu mai functioneaza cum trebuie. Urmarea: apatie si lipsa de concentrare. In concluzie:
Nu beti doar atunci cand va e sete. Senzatia de sete e un semn de alarma a corpului, o dovada ca lipseste materia prima si masinaria functioneaza in gol. Impartiti 2-3 litri de lichid la o zi intreaga, in portii nu mari, dar dese, astfel ca organismul sa se bucure tot timpul de prezenta lichidului.
Bauturile ideale de vara sunt ceaiurile usoare de plante si fructe sau apa minerala trezita sau plata. Au zero calorii, in schimb, livreaza din belsug mineralele si vitaminele pe care organismul le pierde prin transpiratie. (Bineinteles ca ceaiurile nu trebuie sa contina zahar, ci doar o adiere de miere proaspata).
Atentie maxima la cafea si alcool. Bauturile alcoolice elimina apa din organism. Un mililitru de alcool elimina o cantitate de zece ori mai mare de apa. La fel si cafeaua. Multa apa nu inseamna si o transpiratie abundenta. Glandele sudoripare produc doar atata sudoare cat e necesar ca temperatura corpului sa se mentina la 36,5 grade. Excesul de apa nu se elimina prin piele, ci prin urina. Beti, deci!