Despre lamai si portocale...

Redactia
Despre lamai si portocale...

• Adolescentele care vor sa aiba tenul curat la maturitate sa bea zilnic zeama stoarsa a unei portocale.


• Coaja de lamaie mestecata in gura da un miros placut si curata dintii.


•  Gingiile care sangereaza la periaj se intaresc daca sunt masate cu zeama de lamaie.


•  Partea alba, launtrica, a cojii de lamaie e un leac ideal pentru ten. Frecat sistematic cu ea, obrazul ramane curat si proaspat.


•  Durerile de cap trec urgent daca ne frecam tamplele cu suc de lamaie. O cafea tare in care se stoarce zeama unei lamai are acelasi efect.


•  Coaja de lamaie arsa alunga mirosurile urate din locuinta.



Apa cu zahar predispune la somn

Demult, pe masuta de noapte a strabunicilor noastre, se gaseau intotdeauna o carafa cu apa, un pahar si cateva bucatele de zahar, ce se mancau inainte de culcare. Un obicei excelent, care ar trebui reluat. Unele cazuri de insomnie provin din oboseala prea mare. Bucatica de zahar repara pierderea energiei si ne predispune la somn.

Diverse...

Mirosul urat al picioarelor se indeparteaza, frecandu-le bine cu o carpa uscata, apoi cu o carpa inmuiata in secarica (rachiu de drojdie).

Laptele nu trebuie niciodata baut pe nerasuflate, ci incet, inghititura de inghititura. E bine sa mancam si putina paine intre timp. Laptele baut in cantitate mare nu se digera bine, se face bulgare in stomac si produce indigestie. Aceasta e cauza pentru care multe persoane nu suporta laptele dulce.