Numele meu este Anne-Marie Ronsen, am 38 de ani si de 18 ani locuiesc in Norvegia, la Oslo. M-am hotarat sa va scriu din dorinta de a ajuta cat mai multi oameni bolnavi, printr-un tratament de detoxifiere a organismului extrem de popular in tarile nordice. Desi traiesc departe de tara, nu am uitat plantele si efectele miraculoase ale acestora. Acest tratament l-am urmat chiar eu de cateva ori si m-a ajutat enorm la echilibrarea organismului, de aceea ma gandesc ca nu ar fi rau daca l-as impartasi si cititorilor revistei "Formula As".
Inchei, multumindu-va din suflet pentru tot ceea ce faceti pentru cei nevoiasi, dar si pentru cei aflati la capatul puterilor si in disperare. Dumnezeu sa va ocroteasca!
Anne-Marie Ronsen
Este bine stiut faptul ca o alimentatie sanatoasa iti protejeaza organismul de diferite boli. Cel mai sanatos regim pe care il putem aborda este regimul de detoxifiere a organismului, adica regimul bazat in principal pe legume, fructe, salate, cereale, bogate in vitamine, minerale, enzime si antioxidanti. Acest proces de detoxifiere ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism, rezultatul constand in imbunatatirea tonusului general, in pierderea surplusului de kilograme si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente.
Tratamentul dureaza maximum 100 de zile si se combina cu o alimentatie strict vegetariana, cu multe cruditati, fara prajeli, sosuri si alimente cu aditivi sintetici. Un regim vegetarian divers trebuie sa includa: fructe, legume, cereale, nuci, seminte si acopera necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidrati, lipide si vitamine.
Acest tratament consta in urmarea cu strictete a celor 3 etape:
1. Suc de plante: papadie + suc de telina + suc de urzica (in cantitati egale)
Curata organismul de deseuri si toxine, mai ales ficatul si rinichii, si exercita o actiune tonica asupra sistemului nervos. Sucul se consuma proaspat, dimineata, pe stomacul gol. Cura dureaza trei saptamani. Se beau 200 ml pe zi.
2. Cura cu oua de prepelita
Au un rol deosebit de important in cresterea si dezvoltarea copiilor, precum si in revitalizarea organismului, indiferent de varsta. Ouale se beau dimineata, inainte de micul dejun (prin inteparea cu un ac sau frecarea cu putin zahar, la care se adauga cateva picaturi de lamaie). Dupa o pauza de 20 de zile, cura se poate repeta.
Tratament:
copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani = 120 de oua in 31 zile.
copii cu varsta cuprinsa intre 8 si 10 ani = 240 oua in 60 zile. Administrarea incepe cu 3 oua/zi, apoi 4 oua/ zi tot restul perioadei.
copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani = 120 de oua in 32 de zile:
- In primele patru zile- cate trei oua pe zi.
- Intre a 5-a si a 30-a zi - cate patru oua pe zi.
- In a 31-a zi - trei oua, iar in a 32-a zi - un ou.
la adulti = 240 oua in 40 zile; 3 oua prima zi; 3 oua ziua a Ii-a, 4 oua ziua Iii-a, 5 oua tot restul perioadei. Tratamentul cu oua de prepelita Nu are nici o contraindicatie si are marele avantaj ca echilibreaza intregul organism, fiind o sursa naturala de vitamine si minerale.
3. Tratamentul cu argila
Argila contine substante active care refac potentialul mineral al organismului. De doua-trei ori pe zi - cu o jumatate de ora inaintea meselor principale - se bea un pahar de apa argiloasa foarte tulbure. Primele zile constipa, apoi regleaza tranzitul intestinal. Tratament: 21 zile in prima luna, cu pauza de 10 zile. Se continua cu 10 zile in fiecare luna, timp de 6 luni. Pregatirea apei argiloase se face din ajun: in 3/4 pahar cu apa se pune o lingurita plina cu argila. Se lasa pana dimineata, cand se amesteca bine si se si poate consuma (nu se folosesc obiecte sau vase metalice).
Alimente obligatorii:
Drojdia de bere - 25 g de trei ori pe zi, consumata ca atare sau adaugata in suc de fructe sau ceai.
Germeni de grau, foarte bogati in vitamina E.
Polen - 2 lingurite in fiecare dimineata pe stomacul gol.
Propolis (20% in alcool) - se iau cate 25 picaturi, cu doua ore inainte de masa.
Inlocuiti apa cu borsul (dimineata - un pahar la sfarsitul micului dejun), iar in restul zilei folositi ceai de plante (de preferat, ceai din frunze de papadie, rostopasca...); inainte de culcare puteti bea un ceai de tei indulcit cu miere de albine.
Inlocuiti zaharul rafinat cu mierea, atat de bogata in vitamine si minerale, ce pot fi sintetizate (metabolizate) foarte usor in organism.
Consumati cat mai multe fructe (proaspete sau uscate) si legume.
Consumati zilnic cereale integrale.
Inlocuiti painea alba cu paine cu graunte intregi de grau.
Folositi grasimi vegetale, in special uleiul de masline.
Cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, au un continut redus de grasimi si sunt bogate in fibre. Continutul lor bogat in substante nutritive si in vitamine reduce riscul aparitiei cancerului, afectiunilor digestive si cardiace.
Fibrele au un rol esential in mentinerea sanatatii organismului si se intalnesc numai in produsele vegetale, cum sunt cerealele integrale, fructele, legumele, nucile, plantele cu boabe (fasole, mazare) si semintele.
Usturoiul: un antibiotic natural, reduce presiunea sangelui si riscul aparitiei cheagurilor de sange. Unul sau doi catei de usturoi pe zi ne ajuta organismul in lupta cu colesterolul.
Omega 3. De trei ori pe saptamana se poate consuma untura de peste sau peste gras; este de folos sa folosim si capsule de Omega 3, cate 2 capsule in fiecare zi. Omega 3 scade riscul de tromboza, regleaza nivelul de lipide din sange, este necesara pentru functionarea creierului si are rol antiinflamator. De asemenea, este utila si in cazul anumitor afectiuni, pe care le amelioreaza: psoriazis, eczeme, reumatism, inflamatii ale intestinului subtire si arterioscleroza.
Spirulina - de 2-3 ori pe zi, cate doua capsule. Este sursa cea mai valoroasa de aminoacizi esentiali, vitamine si minerale, care confera vitalitate si promoveaza o conditie generala buna a organismului.
Ce trebuie facut:
Straduiti-va sa aveti ore fixe pentru masa, cu un interval de 5-6 ore intre mese.
Nu neglijati micul dejun. Masa de dimineata trebuie sa fie consistenta, iar cina sa fie cu cel putin doua ore inainte de culcare. Fructele se mananca la trei ore distanta.
Se vor lua patru-cinci mese pe zi.
In fiecare zi faceti exercitii fizice, cate 20-25 de minute.
Consumati cat mai multe lichide.
Pana la pranz, activitatea poate fi normala, iar dupa-amiaza se sta obligatoriu minimum o ora intins pe pat (ficatul are nevoie imperioasa de odihna, pentru a putea neutraliza toxinele din organism).
Acest regim se poate repeta la doi ani, in caz ca organismul da semne de apatie si oboseala evidente.
Ce trebuie evitat:
In primul rand, incercati sa evitati alimentele modificate genetic.
Carnea, de orice tip.
Carbohidratii rafinati: renuntati la prajituri, biscuiti sau orice alte preparate pe care le rontaiti tot timpul.
Reduceti excesul de grasimi saturate si de colesterol si folositi grasimi vegetale in locul celor animale, de exemplu: uleiul de masline, foarte bogat in vitamine.
Excludeti din alimentatie condimentele.
Evitati fumatul si alcoolul rafinat.
Evitati sarea si zaharul rafinat.
Inlocuiti bauturile acidulate cu ceai de plante, bors sau suc natural de fructe.
Evitati dulceturile si gemurile, conservele, dar si lactatele pasteurizate.
Grasimi: untul, margarina, prajelile, maioneza. Reduceti excesul de zahar rafinat si inlocuiti-l cu miere de albine. Inlocuiti dulciurile cu fructe.
Painea si produsele de panificatie.
Evitati carbohidratii care se absord rapid.
Evitati aditivii si conservantii artificiali. In aceasta categorie intra si semipreparatele.
Evitati ceaiul, cafeaua, bauturile acidulate. Beti minimum doi litri de apa zilnic, alaturi de ceai de plante fara zahar sau suc de fructe diluat.
In loc de concluzie...
In final, nu uitati ca acest regim trebuie combinat cu exercitii fizice si o viata echilibrata. Numai in acest fel regimul de detoxifiere a organismului poate face adevarate minuni, fiindu-ne cel mai bun si mai apropiat prieten. Iar o mica schimbare in stilul de viata poate insemna o viata mai lunga si mai plina de energie.
Anne-Marie Ronsen -
e-mail: anne_marie_ronsen@yahoo.no