Sfaturi reci pentru zile fierbinti

Redactia
La 32 de grade la umbra, chiar si frumusetea femeilor incepe sa se topeasca: porii se dilata, transpiratia naclaieste subsuorile si obrazul, pielea ia foc. O stare lipicioasa, de disconfort, ne stapaneste viata, mai ales daca jumatate din ea o petrecem pe strada sau la birou. Prin sfaturile care urmeaza, vrem sa va ajutam sa luptati cu caldura, pentru a va pastra prospetimea, atat ca stare de spirit, cat si ca aspect corporal.

Bai si masaje pentru "picioarele grele"

"Picioarele grele" - dureroase si umflate - reprezinta o adevarata problema in zilele foarte fierbinti. Dimineata - inca inainte de-a va imbraca, sunt recomandate masajele usoare dinspre glezna catre genunchi, practicate cu ajutorul unei creme, hidratante, care sa contina si esenta de menta (dinamizeaza circulatia si impiedica stationarea sangelui in vene). Daca nu gasiti in comert, amestecati laptele de corp sau unguentul pe care il folositi cu cateva picaturi de ulei de menta (se gaseste la Plafar). Seara - nu exista un mijloc mai potrivit de improspatare decat o baie rece pentru picioare. Un pumn de sare adaugata in apa sporeste in mod simtitor efectul.

Cuburi de gheata pentru pielea incinsa

Cand simtiti pur si simplu ca luati foc, apelati la cuburile de gheata din congelatorul de-acasa sau de la birou. Treceti-le peste frunte, pe tample, pe ceafa si decolteu, in miscari circulare. Va reconforteaza pe loc.

Cantitati sporite de lichid

Pe timp de canicula, corpul transpira din abundenta si lichidul care se pierde trebuie inlocuit. Remediul: beti cel putin doi litri de apa pe zi, "innobilata" cu suc de lamaie, de portocale sau grepfruit (fara zahar). Ceva mai multa sare in mancare impiedica deshidratarea.

Otet de mere contra transpiratiei abundente

Otetul de mere are un efect anti-transpirant excelent: puneti cateva capace cu otet intr-un bol, apoi inmuiati-va varfurile degetelor in el si tapotati-va pielea, fara sa o frecati. Un tampon de vata inmuiat in otet este la fel de bun (mai ales pentru ceafa si subsuori).

Apa rece pe incheieturile mainilor

Zona cu cea mai subtire piele se afla la incheieturile mainilor. Cand simtiti ca va "omoara" caldura, dati drumul la apa rece si tineti-va mainile sub jet, cu incheieturile (zona unde se afla pulsul) intoarse in sus.

Servetele absorbante pentru ten

E de-a dreptul oribil cand barbia, nasul si fruntea sunt pline de grasime topita si stralucesc. Rezolvarea: servetelele absorbante (exista unele imbibate cu pudra) care aplicate pe fata extrag tot sebumul si lasa obrazul mat. Folositi-le si pentru rujul scurs pe sub buze, pentru dermatograful adunat in coltul ochilor si rimelul prelins pe obraz. Nu exista nimic mai urat pe lume decat un obraz de femeie fardat si... degradat.

Comprese reci pentru greata si ameteli

Exista persoane carora temperaturile inalte le provoaca stari de greata si ameteli. Remediul cel mai la indemana este un prosop umezit, care se baga 2-3 minute in congelator ca sa se raceasca. Se scoate si se pune alternativ pe frunte, pe decolteu si pe ceafa.
Un sfat de ramas bun: evitati vara folosirea cremelor grase, a unguentelor vascoase pentru piele, care nu se absorb. Ele aduna murdaria si praful si impiedica pielea sa respire normal. In locul lor, folositi mai degraba, pentru tot corpul, talc mentolat (pentru copii).