Anotimpul capsunilor

Redactia
Vremea (cam scumpa!) a capsunilor a venit si - odata cu ea - rezolvarea multor probleme de frumusete. Daruite de Dumnezeu cu o multime de vitamine si de substante active, fructele parfumate sunt harazite sa ajunga nu doar pe mesele noastre, ci si direct pe obraz. Daca este adevarat ca "obrazul subtire cu cheltuiala se tine", atunci "cheltuiala" inseamna la inceputul lui iunie: capsuni.

Pentru pleoape umflate
Taiati o capsuna mare in doua si aplicati pe fiecare pleoapa o jumatate. Lasati-le sa-si faca efectul circa 10 minute (in vremea asta stati intinse pe spate si relaxati-va), apoi clatiti-va cu apa calduta. Veti vedea lumea-n roz.

Pentru curatarea dintilor si intarirea gingiilor
Sucul de capsuni este un mijloc ideal de curatire a depunerilor dentare si de intarire a alveolelor dintilor. Pasati cateva fructe bine coapte si puneti pasta obtinuta pe periuta de dinti (umezita inainte in lapte). Frecati-va dintii si gingiile (mai usurel), lasati sa actioneze cat puteti rabda sa nu inghititi, apoi clatiti-va cu apa calduta.

Impotriva celulitei
Aplicati din belsug capsuni cat mai bine zdrobite (in mixer, eventual) pe zonele afectate de celulita: coapse, pantec, popou. Masati bine cu degetele produsul, pentru a-l face sa patrunda in piele. Lasati-l sa actioneze 15 minute, dupa care spalati-va cu apa calduta, folosind o manusa aspra de crin sau o perie moale. Frecati bine locurile cu celulita. Repetat frecvent, procedeul ajuta epiderma sa se intareasca si depunerile inestetice de grasimi dispar.

Masca pentru improspatarea tenului
Amestecati 100 g capsuni cu 3 lingurite de smantana dulce si 1 lingurita de miere lichida. Cand pasta s-a omogenizat, aplicati-o pe fata, pe gat si pe decolteu si lasati-o 20 de minute. Clatiti-va cu apa minerala, lasata la temperatura camerei.