Sibiul in festival: "ARTMANIA"

Dia Radu
Timp de trei zile, la mijlocul lunii iulie, Sibiul, viitoarea capitala culturala a Europei, va fi gazda unor manifestari muzicale, ale unor artisti romani si finlandezi: "Artmania Festival".

Cap de afis este celebra formatie finlandeza H.I.M., foarte cunoscuta si apreciata in Romania. Anticipand nerabdarea publicului care va avea ocazia sa-i vada intr-un concert unic, in chiar centrul istoric al Sibiului, carismaticul Ville Valo, solistul formatiei, aflat intre doua concerte, unul in Japonia si altul in Australia, a adresat in exclusivitate un mesaj romanilor. "Ne stapanim cu greu nerabdarea de-a ajunge in Romania. Sibiul este un loc atat de minunat, incat asteptam cu emotie sa fim acolo." Fermecati de bogata traditie muzicala si artistica a Transilvaniei si de frumusetea medievala a orasului de sub muntii Cibinului, finlandezii au decis ca spectacolul de la Sibiu sa fie cu totul aparte, implicand si aranjarea unei scene asortate cu ecorul din jurul ei: piata mare a orasului. Tot la Sibiu se va filma si primul DVD live din istoria trupei. Concertul H.I.M. va fi deschis de doua trupe romanesti: "Luna Amara" (o trupa clujeana recunoscuta pentru puternicul mesaj social din versuri) si KUMM (o formatie de rock alternativ, aflata la al treilea album).
Dar concertele rock nu sunt singurele puncte de interes ale festivalului. oaspetii vor putea participa la expozitiile de arta vizuala, prioectii de film, concerte de muzica clasica, conferinte, work-shop-uri si schimburi de experienta.
Biletele pentru prima editie a "Festivalului Artmania" s-au pus deja in vanzare. pretul unui bilet, pentru cele trei zile de festival (14, 15, 16 iulie) este de 65 RON. Biletele se vor putea achizitiona prin reteaua de magazine "Diverta". Pentru mai multe informatii puteti accesa www.artmaniafestival.ro