Sustinere maxima pentru Iubitele Vantului

Redactia
"Multumiri, in numele tuturor femeilor singure".

Sustinere maxima pentru Iubitele Vantului, text publicat in nr. 715 al revistei, sub semnatura Gabrielei Hrebenciuc

"Ma regasesc in tot ceea ce ai scris"

E fantastic! Numai o femeie putea exprima asa de bine ceea ce simtim eu si alte o mie de femei. Ma regasesc in tot ceea ce ai scris, Gabriela! Sunt poate prea tanara pentru a gandi asa, dar viata nu mi-a oferit prea multe pe plan sufletesc, iar speranta ca voi gasi barbatul potrivit pentru mine este foarte indepartata.
Filip Simina

"Ce trist, ce dureros"

Impresionant articol. Pret de cateva clipe am ramas... in amortire... afectata de sensibilitatea si trairea autoarei. Fiecare dintre noi ne putem regasi in multe din acele fraze. Ce trist, ce dureros ca tot ce cuprinde mai frumos sufletul omului - sensibilitatea - se simte din ce in ce mai putin. Doresc sa ramaneti o vesnicie la fel de sensibili, inteligenti si sa ne bucurati sufletul si mintea cu minunata revista "Formula As".
Predescu - e-mail: nvivibv@yahoo.com

"Exista barbati capabili de-a darui iubire!"
Gabriela, in cautarile tale, cred ca ai ajuns sa faci o "medie sociala" a barbatilor frumosi, destepti si cu bani, pentru care masura iubirii este sexul, cadourile, sau alte aspecte tangibile, dar saraci in a darui adanc de suflet. Parerea mea este ca dincolo de aceasta medie sociala, exista barbati capabili de a darui iubire, pana in cele mai inalte forme de traire si sensibilitate, si care au si curajul sa o faca! Insa, paradoxal, la fel ca si "Iubitele vantului", acesti barbati prefera sa ramana singuri, decat sa accepte media (ma abtin sa spun mediocritatea) sufleteasca si emotionala. Da, exista oameni adevarati (in ambele tabere), dar putini, care au descoperit universul miraculos al sufletului, bucuria (singura care ramane si a doua zi, si a treia zi, si intotdeauna) de a explora universul sufletesc al celuilalt, de a impartasi mirarea si emotia descoperirii acestei lumi sufletesti, care nu se vede, care este ignorata de goana din jur, dar care este de fapt esenta fiintei noastre, tot ce avem noi mai frumos de oferit. Acesti barbati isi doresc si ei, enorm de mult, pe plan afectiv, emotional si sufletesc... In ceea ce priveste succesul social, mergem si ne luam ceea ce avem nevoie. Insa nevoia de iubire nu se poate lua. Iubirea si afectiunea se daruiesc. Si cred ca aici vine drama iubitelor (sau iubitilor) vantului: avem nevoie de atat de mult, si am dori in acelasi timp sa daruim enorm de mult, dar trebuie sa gasim inima suficient de larga care sa vada si sa primeasca acest mult, si care sa daruiasca mult! Cadouri sufletesti care nu costa nimic, dar care fac sufletul sa vibreze de emotie. Si azi, si maine, si intotdeauna! Ar fi multe de spus, dar tot ce ai scris este reciproc valabil. In primul rand, ca un barbat sa se daruiasca unei mari iubiri, trebuie sa fie capabil sa o faca, sa aiba acea bogatie interioara de unde sa dea. Dar nu este suficient. In al doilea rand, trebuie sa gaseasca femeia care sa il inspire, sa scoata la lumina bogatia lui sufleteasca. Un barbat "inspirat" va canta ca un Stradivarius in mana unui maestru! Fiecare are nevoie multa de celalalt, dar nu putin, ci pana la maiestrie. Dar pana acolo, ambii trebuie sa fie luptatori, sa se gaseasca si regaseasca! Aceasta este problema pe care o vad eu: de a se gasi unii pe altii! Asteptand, sperand, visand ca El sau Ea va veni intr-o buna zi. Unde, cand, cum? Nu stiu. Singura certitudine pe care o am este ca astfel de oameni exista!
Dan - e-mail: dan_grebenisan@yahoo.com

"Iau cu mine articolul in geanta"

Pe cand citeam articolul nu-mi venea sa cred, ma regaseam in el. Sunt si acum cu acea pagina in mana. Nu pot s-o las. O iau peste tot cu mine: la facultate, la munca. O tin in geanta, alaturi de agenda mea, in care incerc sa scriu sentimentele care ma incearca atunci cand mi-e greu. Acest articol m-a facut sa inteleg multe lucruri. Sa accept singuratatea pe care, poate, mi-am ales-o singura. Sunt multe de spus. Dar de la citirea articolului ma simt mai bine sufleteste.
Marga Pantea - e-mail: marga_iulia@yahoo.com

Am ramas fara cuvinte. Superb! Ma consider si eu una dintre femeile mangaiate de vant.
Constanta Valcu - e-mail: constanta_valcu@yahoo.com

"Sunt si eu o iubita a vantului"

De mult nu am citit ceva atat de frumos. Cautam frenetic pe Net sa citesc ceva cald, sensibil, chiar daca ascunde cumva o tristete, dar care face bine, o acceptare in pace si liniste. Cautam dovada ca nu sunt nebuna, ca nu gresesc in ceea ce fac. Acum am inteles: sunt si eu o "iubita a vantului". Atatea si atatea... Multumesc pentru ziua asta frumoasa si va imbratisez de departe.
Roxana - e-mail: roxiokt@yahoo.com

"Pacat de barbatii care nu ne cauta"

Fac parte din categoria femeilor singure si ma regasesc in acest articol. Sunt genul femeii inselate, care pleaca discret, fara reprosuri, fara injurii, fara regrete. Pacat de barbatii care nu ne cauta, pacat de cei care ne parasesc, pacat de sufletele curate care nu se intalnesc.
Mariana - e-mail: mc40x@hotmail.com

Formidabil articol, il citesc zilnic, este ca un balsam pentru sufletul meu singur.
Sonia - e-mail: soniaslev@yahoo.com

"Singuratatea in doi e mult mai grea"

Foarte frumos articolul, iar daca am citit bine printre randuri, putem include aici si aceasta categorie: femeile casatorite. Dupa mine, nu cred ca a nu fi singur inseamna numaidecat a fi cu inca cineva, iar femeile singure, in sensul propriu al cuvantului, adica necasatorite sau divortate, sunt adeseori mai putin singure decat cele casatorite. Singuratatea in doi e mult mai grea. De cele mai multe ori, aceste "iubite ale vantului" fac un compromis de a ramane la statutul de femeie casatorita, gandindu-se la copiii care nu s-au cerut adusi pe lume si care nu merita sa treaca prin trauma unei despartiri. Din diverse motive, in timp, instrainarea fata de partenerul de viata, modul in care acesta se poarta sau s-a purtat isi fac din ce in ce mai simtita prezenta si, incet-incet, insingurarea devine iminenta. Poate ca pe undeva au gresit si ele, pentru ca au oferit mai mult decat au primit, si-au invatat colegii de apartament ca, daca sunt casatoriti, si-au luat slujnica in casa, fiind scutiti de orice efort, venind acasa ca la hotel. Sa mai spun ca pentru aceste femei, un "te iubesc" nu mai inseamna nimic? Felicitari autoarei, pentru curajul de a vorbi deschis despre sentimente. In general, sunt stigmatizate atunci cand au curajul sa recunoasca ceea ce simt cu adevarat.
Amy - e-mail: amara_drumea@yahoo.com

Multumesc pentru acest articol extraordinar, in care m-am regasit in totalitate.
Mariana - e-mail: mgaubie@hotmail.com

"In ochi si in suflet"

Felicitari! Sunt una din "iubitele vantului" si rar mi-a fost dat sa citesc ceva care sa redea atat de bine sufletul acestui gen de femei. Ca si cum cineva a avut timpul necesar sa-mi priveasca adanc in ochi, si de acolo in suflet. Multumesc, in numele tuturor femeilor singure. Experienta celor 15 ani de singuratate (dupa divort) cred ca-mi da dreptul sa apreciez corect finetea observatiilor si caldura cu care a fost scris articolul.
Pascu Nadejda

"Un articol pentru toate femeile"

Minunat articol, pe care ar trebui sa-l citeasca toate femeile, dar mai ales acelea care prin succesele obtinute in planul carierei isi saboteaza viata sentimentala si relatiile cu partenerii. Femeia este o constructie complexa, complicata, delicata, mareata, este o catedrala. Sa fim mandre de toate acestea!
Lucia - e-mail: pacuraralucia@yahoo.com

Un articol excelent! De mult nu am mai citit ceva sa ma impresioneze atat de tare!
Daniela Brotea - e-mail: danielabrotea@yahoo.com

"Si eu fac parte din categoria femeilor
de care toata lumea se mira:
"Oare de ce este singura?""

Daca as fi putut scrie despre existenta mea de trei ani incoace, n-as fi putut s-o fac mai bine decat in articolul de mai sus. Este incredibil de adevarat, din pacate. Si eu fac parte din categoria femeilor de care toata lumea se mira: "Oare de ce este singura?". Raspunsul se afla in acest articol. Atat de trist, dar atat de adevarat.
Cristina - e-mail: cristina.stoian@gmail.com

"M-am regasit in totalitate
printre aceste suflete solitare"


Excelent articol! Doar o femeie putea surprinde astfel de trairi. M-a emotinat pana la lacrimi. M-am regasit in totalitate printre aceste suflete solitare, care prefera singuratatea, unei relatii obscure si mediocre. Femei care tanjesc dupa iubirea absoluta, increzatoare fiind ca exista si ca e doar o chestiune de timp pana o vor atinge. Femei care-l asteapta stoic pe El, acel El care le face sa vibreze sufletul. Emotionant articol.
Ema - e-mail: e_mate22@yahoo.com

Ma regasesc in acest articol de exceptie. Felicitari Gabrielei Hrebenciuc, al carei suflet a vibrat cu intensitate cand a scris aceste minunate randuri. Expresii de o sensibilitate infinita. Felicitari!
Fanica - "O minune de articol"

Rar mi-a fost dat sa citesc un astfel de articol. Desi nu traiesc suferinta de-a fi o iubita a adierilor de vant sau a furtunilor, sau a tunetelor conjugale, regasesc in acest articol esenta timpului in care traim, a impedimentului de a gasi din ce in ce mai greu un "barbat pentru toata viata".
Melissa - e-mail: vioviod@yahoo.com

Este extraordinar de frumos acest articol. Exprima sentimentele si simtamintele noastre intr-un mod in care nu multe din noi stim sa-l facem, desi simtim la fel. Va multumesc ca existati si ca stiti sa publicati asemenea texte in revista.
Stefania - e-mail: ab100ab4@yahoo.com

"Mi-am vazut sufletul"
Nu credeam sa ajung vreodata sa citesc un eseu in care sa ma regasesc ca esenta, in totalitate. Doar dintr-o intamplare am ajuns sa citesc aceste randuri, dar mi-am vazut sufletul in el si am simtit ca cineva pe lume chiar intelege iubitele vantului.

Athena - e-mail: athe_992@yahoo.com