Cum stim daca o apa e buna de baut?
Daca sunteti in situatia de a folosi o sursa de apa necunoscuta sau sunteti nesiguri in legatura cu apa dintr-o fantana pe care vreti s-o sapati, procedati in felul urmator: luati o sticla curata de o jumatate de litru, umpleti-o pe trei sferturi cu apa pe care vreti s-o examinati, puneti in ea o lingurita de zahar curat (sau zahar candel), astupati-o bine cu un dop si lasati-o doua zile la loc caldut. Daca dupa 48 de ore, apa devine floconoasa, tulbure sau laptoasa, este improprie pentru gatit si baut. Daca ramane curata, e semn ca e buna si poate fi folosita.
Palaria si igiena parului
Experienta indelungata a dus la concluzia ca parul rezista mai bine si se mentine permanent sanatos, la persoanele care au obiceiul sa-si lase capul descoperit, si nu sa-l acopere permanent cu palarii, basti, chipiuri etc. In cazul cand ele trebuie, totusi, sa fie purtate, e bine sa se tina seama de urmatoarele precizari: sa fie suficient de largi, pentru a nu strange capul, impiedicand circulatia sangelui, vara sa fie confectionate din materiale naturale si subtiri, pentru ca aerul sa poata circula cu usurinta si transpiratia de pe pielea capului sa se poata evapora.
Sfaturi pentru femeile slabe
Oricat ar fi de la moda femeia subtire, slabiciunea este un defect tot atat de mare cat obezitatea. Daca va simtiti debilitate, nu stati la indoiala si cautati sa aveti kilograme in plus. In acest scop, beti in fiecare dimineata, in loc de ceai, o lingura din amestecul de mai jos, pe care-l dizolvati in putin lapte rece, turnand apoi deasupra o ceasca de lapte clocotit: 125 g cacao, 125 g faina de orez, 125 g faina de cartofi, 250 g zahar pisat, 20 g fosfat de calciu pulverizat. In plus, intindeti-va cate o jumatate de ceas, in fiecare dupa-amiaza.
(Sfaturi luate dintr-un vechi calendar popular.)