Zodiacul lunii mai

Tana Rosca
Eclipsele primavaratice au ramas in urma, iar luna mai ne permite sa ne destindem. Pana pe data de 16, se pot ivi solutii neasteptate pentru problemele legate de casa sau circumstante neprevazute, menite sa puna capat conflictelor cu anumiti membri ai familiei. Aceste intorsaturi favorabile se intampla, cel mai probabil, prin intermediul prietenilor.



Berbec
Dorinte implinite


Dorintele personale vi se implinesc cu usurinta intre 4 si 29 mai, cand micul benefic Venus va traverseaza zodia. Nu mai aveti aerul acela hotarat si razboinic cand cereti ceva, ci sunteti diplomati si abili. Unii dintre dvs., care au muncit pentru a obtine ceva, dar cu putin spor, isi vor vedea implinit demersul. Tot ce va trebuie este acel strop de maleabilitate pe care Venus e bucuroasa sa vi-l ofere. Pofta de-a pleca la drum va apuca din data de 20 si tot atunci puteti excela la invatarea unor lucruri sau deprinderi noi.
Bani: Talentele de comerciant sau de negociator le puteti pune cel mai bine in valoare intre 6 si 19 ale lunii, cand puteti initia cu succes proiecte noi, iar ocaziile de castig se anunta a fi numeroase. Din 21 este indicat sa le triati pe cele care sunt optime si sa va focalizati asupra lor.
Cariera: Luna aceasta sunteti mai putin interesati de cariera propriu-zisa, asta probabil pentru ca v-ati precizat in minte telurile pe termen lung. Ceea ce va preocupa mai mult este sa va structurati cat mai bine ideile creatoare.
Dragoste: Multe dintre temerile dvs. legate de stabilitatea relatiei actuale sau regretele privitoare la o relatie din trecut se vor risipi in mai, cand veti putea ajunge la concluzia ca sunteti multumiti de ceea ce aveti sau sa va eliberati in sfarsit de trecutul emotional. Aceste trairi sunt eliberatoare, chiar daca sunt insotite de sentimente intense.
Sanatate: In luna mai pot sa reapara tulburarile de somn precum si furnicaturile in gambe. Intre 6 si 19 puteti avea probleme cu gatul, daca stati in curent ori consumati bauturi reci. Mobilitatea umerilor poate fi de asemenea deficitara in acest rastimp.

Taur
Mizati pe prieteni


Aveti o mare dorinta de miscare, ati iesi din casa sub orice pretext, ceea ce e bine si frumos, ca doar e primavara, dar evitati pe cat se poate sa va urcati la volan. Cel mai bine ar fi sa iesiti la sala de fitness sau sa aprofundati un subiect care va intereseaza. Veti fi suprinsi cat de multa placere va va face. Atmosfera de acasa poate fi destul de apasatoare, probabil din pricina unor reguli stricte instaurate de un personaj autoritar, poate tatal. Se mai poate si sa aveti in grija o persoana in varsta. Prezenta prietenilor in viata dvs. are un rol stabilizator. Se poate ca ei sa va ajute sa demarati o initiativa la care tineti.
Bani: De-abia din data de 20 este bine sa va ocupati activ de castigul de bani. Este posibil sa ajungeti la o intelegere favorabila cu un barbat, cu care puteti incepe o afacere profitabila. Ori se poate sa vi se ofere posibilitatea unui castig colateral. Cariera: Lucrurile merg bine, in sensul ca reusiti sa aflati multe informatii importante din partea unor colegi care tin destul de mult la dvs. pentru a va povesti despre anumite manevre de culise. Pastrati discretia asupra celor aflate in perioada 4 -29. Din 23 incepand, relatiile cu sefii devin mai confuze sau vi se dau indicatii pe care nu le intelegeti.
Dragoste: Comunicati bine cu partenerul de cuplu intre 6 si 19, perioada in care e bine sa-i impartasiti gandurile dvs. cu privire la relatie, va veti face bine intelesi. La randul sau, partenerul este deschis.
Sanatate: Starea dvs. este buna in cea mai mare parte a lunii, respectiv intre 4 si 29, cand kilogramele se pot inmulti cu usurinta. Ar trebui sa aveti grija sa consumati suficiente lichide, pentru ca rinichii sunt mai sensibili.

Gemeni
Cariera la superlativ


Luna aceasta va puteti simti ca intr-un roman politist, pentru ca intrati in legatura cu tot felul de personaje care va incredinteaza secrete, care mai de care mai ciudate. Este chiar posibil sa vi se ceara sa aflati niste informatii nu tocmai usor de obtinut si printr-un context de imprejurari la fel de misterios sa le aflati fara nici un efort. Cel mai simplu se petrec lucrurile daca sunteti prinsi in intriga povestii intre 6 si 19, dupa aceea informatiile vor fi mai greu de capatat. Drumurile scurte raman in continuare presarate cu obstacole, mai ales daca va duc pe la usa vreunui functionar.
Bani: Dati dovada de o ravna deosebita in orice intreprindere de castig financiar. Va intereseaza in mod special sa demarati initiative noi, dar in cazul acesta este bine sa fiti moderati in vorbele si actiunile dvs.
Cariera: Mai este o luna splendida pentru a face progrese importante in cariera. O data, pentru ca va bucurati de simpatia colegilor si/sau a colaboratorilor, pe care-i tratati cu bunavointa si le dati de multe ori sfaturi importante, apoi pentru ca nu intampinati nici un obstacol din partea sefilor.
Dragoste: Simtiti ca partenerul de cuplu va ascunde ceva sau ca opune rezistenta emotionala. Insistenta de-a aborda acest subiect nu poate da rezultate pozitive decat incepand cu data de 20, cand exista toate sansele sa-l abordati pe nota potrivita.
Sanatate: Din punct de vedere al nivelului de energie stati bine, insa pana pe 21 puteti avea de furca cu coloana sau puteti avea aritmii cardiace daca faceti eforturi prea mari. Incheieturile bratelor pot fi cam "ruginite" intre 6 si 19.

Rac
O gramada de impliniri


O seama de initiative la care va tot gandeati, insa ezitati sa le puneti in practica, pot fi realizate in cursul acestei luni, mai ales daca concretizarea lor presupune studii sau calatorii in strainatate. Vi se va oferi pe neasteptate prilejul de-a incepe acele cursuri ori de-a efectua respectivele calatorii. De aici, toate se vor accelera. Se prea poate sa nu mai aveti timp pentru nimic altceva. Activitatile mondene vor fi in prim-plan intre 6 si 19, perioada in care puteti alerga de la un eveniment social la altul. Alergatura merita, deoarece puteti stabili contactul cu multe persoane simpatice, mai ales tinere, cu care schimbul de idei poate deveni foarte interesant.
Bani: In primele zile ale lunii aveti impresia ca trageti targa pe uscat sau ca munca dvs. nu este retribuita pe masura eficientei dvs. Din 4 exista insa posibilitatea ca sefii sa decida sa va mareasca salariul ori sa va acorde o bonificatie.
Cariera: Cu toate ca din partea anumitor colegi ori colaboratori persista niste invidii ori resentimente la adresa dvs., superiorii dvs. nu se sinchisesc de aceste pareri si va pot acorda posibilitatea unei promovari in intervalul 4-29. Ceea ce apreciaza indeosebi la dvs. este seriozitatea si daruirea cu care va achitati de indatoririle profesionale.
Dragoste: Daca aveti de gand sa intreprindeti calatorii luna aceasta este posibil sa fiti loviti de una dintre sagetile lui Cupidon. Intalnirea cu acea persoana speciala se va intampla intr-un mod cat se poate de neprevazut. Se mai poate sa dati de un prieten pe care nu l-ati mai vazut de mult si sa va dati seama ca va leaga mai mult decat prietenia.
Sanatate: Pana pe 20 sunteti bine, insa ulterior mobilitatea dvs. se reduce si pot aparea probleme cu inima sau coloana.

Leu
Deschidere spre dialog


Sunteti categoric mai pozitivi ca luna trecuta, in mod special in perioada 4-29 va veti regasi acea vitalitate si stralucire care va caracterizeaza. Acea raceala pe care o emanati inconstient si prin care ii tineati pe ceilalti la distanta nu a disparut cu totul, dar s-a redus suficient pentru ca ceilalti sa se poata apropia mai mult de dvs. Din punct de vedere social, incepeti sa iesiti din cochilie incepand din data de 20, cand veti constata cu bucurie ca nu v-ati pierdul talentul de a intra cu usurinta in conversatie cu diferite persoane si de-a va comunica ideile cu farmec si convingere. Calatoriile lungi si studiile se petrec si ele sub auspicii favorabile, in special intre 4 si 29.
Bani: Dupa data de 3 este indicat sa nu va mai ocupati de investitii sau de afaceri, deoarece si cele care sunt deja in curs de desfasurare pot fi supuse unor fluctuatii destul de drastice. Nu e cazul sa va speriati, dar fiti conservatori.
Cariera: In ciuda faptului ca exista persoane care doresc cu tot dinadinsul sa va concureze, numai ca nu au curajul sa o faca pe fata, in mai comunicarea cu sefii merge de minune intre 6 si 19, perioada cand va puteti intari pozitia. Ulterior ar fi insa recomandabil sa va luati masuri de precautie fata de competitorul acela inversunat.
Dragoste: Se prea poate sa fiti fascinati de o anumita persoana, dar sa fiti nesiguri asupra semnalelor pe care le da. Nu le puteti intelege corect atata timp cat va veti cantona intr-o atitudine rigida.
Sanatate: Durerile de cap pot fi acute luna aceasta si pot aparea si tulburari de vedere. Este bine sa purtati ochelari de soare si sa va faceti comprese cu infuzie de galbenele si albastrele.

Fecioara
Frenezie!


Nimeni nu va poate strange de pe drumuri luna aceasta si nici nu trebuie sa lasati pe nimeni sa va opreasca din aceasta frenezie, pentru ca drumurile, fie ele lungi sau scurte, va poarta noroc. La fel se intampla si cu studiile, unde intre 6 si 19 aveti toate sansele sa-i lasati cu gura cascata pe toti prin diversitatea cunostintelor dvs., precum si prin modul precis si elegant de-a va exprima. Anumite tensiuni care mocnesc acasa pot fi depasite, mai ales daca va ganditi sa le faceti membrilor familiei cate-o atentie. Cu prietenii ar trebui sa fiti atenti, pentru ca criticile dvs., facute de obicei pe un ton neutru, sunt mult mai acide ca de obicei si se poate ajunge la certuri.
Bani: Intervalul 4-29 este cum nu se poate mai potrivit pentru a face investitii sau a incepe noi afaceri. Asta mai ales ca in primele zile veti fi capabili sa obtineti termenii care va convin cel mai mult.
Cariera: Desi sunteti destul de dezorganizati in aceasta perioada (ceea ce se acutizeaza din 23), aveti idei inspirate, care vor fi bine primite de superiorii dvs. Culmea este ca din 23 se pot strica relatiile cu colegii - din motivele de mai sus -, pe cand cele cu sefii devin mai stranse si comunicarea decurge fara probleme.
Dragoste: Relatia cu partenerul de cuplu este deosebit de tandra intre 4 si 29, cand partenerul isi manifesta fara retinere afectiunea pe care v-o poarta - nu trebuie decat s-o primiti (capitol la care aveti unele probleme).
Sanatate: Luna aceasta problemele cu dintii si coloana vertebrala se amelioreaza, dar trebuie sa continuati cu ingrijirea. Mai neplacuta devine starea de somnolenta si letargie care va apuca la serviciu din data de 23.

Balanta
Succes la bani


Relatiile cu anturajul apropiat sau vecinii pot fi destul de tensionate luna aceasta, de-abia din data de 20 veti putea sa va folositi tactul si diplomatia pentru a dezamorsa niscaiva tensiuni latente. Drumurile scurte sunt marcate de emotii, in situatii in care acestea nu se justifica. Calatorii lungi puteti face din data de 20. Pe parcursul lor puteti lega conversatii interesante sau chiar amicitii, mai ales incepand din 22. Tot atunci va creste pofta de-a invata si felul in care comunicati poate avea un impact considerabil asupra celorlalti.
Bani: O luna buna din punct de vedere al veniturilor, cu intervalul optim 6-19, in care puteti inregistra succese in demersurile comerciale sau puteti duce tratative. Asocierea cu un barbat este recomandabila pana pe data de 21.
Cariera: Ritmul dvs. de munca devine inegal incepand din data de 3, dar aceasta nu afecteaza relatiile de prietenie cu colegii ori subordonatii dvs. Altfel se prezinta lucrurile in ceea ce-i priveste pe sefii dvs., cu care puteti avea pareri opuse in legatura cu un proiect nou.
Dragoste: Planeta dragostei, Venus, care este si guvernatoarea zodiei dvs., va rasfata si luna aceasta, daruindu-va momente romantice alaturi de partener in perioada 4-29. Sentimentele sunt impartasite, dar din 23 aveti din nou tendinta de-a va idealiza partenerul si de-a ramane cu gura cascata cand se dovedeste a fi un simplu om.
Sanatate: Circulatia periferica lasa de dorit, mai ales in zona gambelor, ceea ce constituie un risc de aparitie sau accentuare a varicelor. Energia devine inegala incepand cu data de 4.

Scorpion
Apogeu profesional


Starea dvs. de spirit placuta si egala va atrage in continuare simpatia celor din jur, cu care sunteti mai deschisi si mai increzatori decat va sta in fire. Acasa domneste o atmosfera confuza, dar agreabila pana pe data de 23, cand exista riscul ca cineva din familie sa povesteasca lucruri nu tocmai adevarate, inducand lumea in eroare. Calatoriile lungi sunt incitante, dar aventuroase: pe parcursul lor pot aparea momente de tensiune sau chiar conflicte. De obicei dvs. sunteti factorul declansator al acestora. Capacitatea de invatare este mare si nu aveti nici o sfiala sa vorbiti in public despre ideile si cunostintele dvs.
Bani: Situatia dvs. materiala se anunta stationara pana in jurul datei de 20, cand peisajul incepe sa se aglomereze brusc. Pot aparea o multime de oferte de afaceri sau posibilitati de-a face investitii interesante. In plus, sunteti intr-o forma de zile mari cand vine vorba despre negocieri.
Cariera: Succesele profesionale vin ca urmare a felului in care reusiti sa faceti echipa cu colegii ori colaboratorii dvs. Intre 4 si 29 gasiti formulele cele mai fericite de-a va imparti sarcinile si de-a le rezolva intr-o maniera cat mai creativa.
Dragoste: Chiar daca sunteti mai detasati in comportamentul fata de persoana draga decat luna trecuta, comunicarea e buna, intervalul optim pentru discutii fiind cuprins intre 6 si 19. Accentul cade mai mult asupra actiunilor comune decat asupra sentimentelor.
Sanatate: Aceeasi perioada, 4-29, va gaseste si intr-o forma fizica foarte buna. Este indicat sa va ocupati de ingrijirea frumusetii si sa alocati suficient timp distractiei.

Sagetator
Energii pozitive


Este o luna favorabila pentru dvs., in care actiunile intreprinse cu optimism si incredere va pot aduce rezultate frumoase. Starea dvs. pozitiva se reflecta benefic asupra celor din jur, mai cu seama asupra copiilor (in caz ca sunteti parinti). Clipele petrecute alaturi de ei in aceasta perioada pot deveni de neuitat, atat pentru dvs., cat si pentru cei mici. Din data de 4, prietenii care vi se infiinteaza neanuntati acasa va pot deranja, picand in momente nepotrivite.
Bani: Depuneti prea multa energie pentru a incheia o afacere, ceea ce se poate dovedi in detrimentul scopului pe care vi-l propuneti. Se mai poate intampla (asta in cazul in care faceti afacerea cu un barbat energic) ca dvs. sa fiti deranjati de faptul ca el este cel care ia intotdeauna deciziile.
Cariera: Sunteti foarte prinsi de un proiect profesional, la care lucrati in bun acord cu colegii sau colaboratorii dvs. si care poate iesi foarte bine. Comunicarea profesionala decurge excelent intre 6 si 19, perioada cand aveti si distributivitatea crescuta. Persoanele influente cu care va intelegeti tacit continua sa vegheze la bunul mers al carierei dvs.
Dragoste: Acesta este un capitol al vietii dvs. care in mai se dovedeste plin de armonie si de impliniri, mai ales in viata Sagetatorilor care nu si-au gasit inca perechea. Farmecul dvs. este accentuat si se poate sa incepeti o relatie frumoasa.
Sanatate: Intre 6 si 19 pot aparea probleme de digestie si e indicat sa va alimentati corect si sanatos. Nu va propuneti actiuni care sa va ceara un consum energetic prea mare, pentru ca vitalitatea este scazuta.

Capricorn
Nu uitati de familie


Anul acesta, relatiile de prietenie din viata dvs. au un rol deosebit de important. Desi sunteti mai conservatori din fire, acum sunteti deschisi la ideea de-a lega noi prietenii. Se poate ca din acest motiv sa va fi neglijat familia. Este un lucru pe care-l puteti recupera pe parcursul acestei luni, mai precis in intervalul 4-29. Va recomandam sa organizati actiuni familiale, de preferinta acasa la dvs., pentru a consolida aceste relatii si pentru a va asigura rudele de afectiunea pe care le-o purtati.
Bani: Luna aceasta, afacerile care au stagnat in ultima vreme sau in care partenerii dvs. nu si-au adus aportul cuvenit se pot debloca. Nu va ganditi insa la reusite spectaculoase, este vorba despre sume modice. Din data de 23 este contraindicat sa va ocupati de probleme banesti, pentru ca nu vedeti lucrurile clar si puteti fi inselati.
Cariera: Exista in continuare persoane care incearca sa va submineze statutul social, dar ele nu vor avea spor decat pana pe data de 20, cand relatiile dvs. de serviciu se bazeaza pe o comunicare buna si intre dvs. si colegi se dezvolta un spirit de camaraderie. Cu aceasta ocazie puteti afla si informatii pretioase.
Dragoste: Relatia de cuplu poate fi pasionala sau marcata de certuri, din pricina faptului ca partenerul dvs. doreste sa fie el factorul de decizie. Capricornii singuri pot capta interesul mai multor persoane, situatie in care le va fi destul de dificil sa aleaga.
Sanatate: Energia dvs. nu este prea ridicata, iar incepand cu data de 20 va puteti astepta la probleme legate de digestie, cum ar fi, de exemplu toxinfectii alimentare. Tot acum ar fi cazul sa luati imunostimulente, pentru ca sunteti predispusi si la infectii ale aparatului respirator.

Varsator
Iesiti in lume


Intervalul 4-29 este cum nu se poate mai propice calatoriilor scurte, precum si iesirilor in anturajul apropiatilor. Puteti descoperi persoane deosebite si sa legati noi prietenii. Unele dintre acestea pot sa dureze o viata. Intre 6 si 19 veti duce multe discutii cu membrii familiei, mai ales cu cei tineri, sau veti avea conversatii animate cu vecinii dvs.
Bani: Daca aveti de reglat probleme financiare, grabiti-va sa le rezolvati pana pe data de 3, deoarece ulterior ar putea aparea tot felul de factori neprevazuti, care sa dea lucrurile peste cap. In cadrul iesirilor cu prietenii puteti gasi inspiratie pentru noi modalitati de-a face bani, ori vi se poate oferi posibilitatea unor castiguri extraprofesionale, pe termen scurt.
Cariera: Vi se pare ca progresul dvs. a incetinit si sunteti inclinati sa actionati in forta, pentru a precipita lucrurile. Harnicia dvs. este apreciata, dar salturile in cariera nu se vor produce atat de repede pe cat va asteptati. In cazul in care ambitia dvs. se va manifesta prea evident, anumiti colegi v-o pot lua in nume de rau.
Dragoste: In ultimul decan al lunii, Varsatorii singuri vor fi predispusi sa flirteze, dar e greu de presupus ca se va putea lega o relatie stabila. In cuplurile stabile, tensiunea este mai suportabila si se poate ajunge la o acceptare a unei situatii destul de rigide.
Sanatate: Energia nu va lipseste, ba chiar aveti atat de multa, incat ar fi bine sa faceti sport, pentru a preveni ca ea sa se transforme in energie nervoasa. Ochii sunt mai sensibili si s-ar putea ca tensiunea intraoculara sa fie crescuta, caz in care puteti folosi comprese cu infuzie de albastrele si galbenele.

Pesti
Campionii pusculitei


Echilibrul afectiv se cam risipeste dupa data de 3 si veti fi din nou supusi unor impulsuri contradictorii. Calatoriile pe orice distanta si studiile de orice fel sunt domeniile catre care este cel mai bine sa va orientati energia luna aceasta. Veti avea, de asemenea, multe intalniri si discutii cu rude de tot felul, rude de sange de gradul Ii si Iii, dar si rudele prin alianta vor juca un rol important. Cu ajutorul lor veti intelege multe probleme, de la unii veti afla informatii importante.
Bani: Mai se dovedeste o luna imbelsugata pentru Pesti, cu ocazii multe si bune de castig care se arata intre 4 si 29, cu o posibilitate clara de-a obtine o marire de salariu, pe care se poate s-o fi asteptat o vreme, iar acum ea sa se concretizeze. Unii dintre dvs. pot capata oferte de serviciu cu salarii tentante - e bine sa le luati serios in considerare.
Cariera: Luna aceasta va va veni mai putin greu sa va achitati de acele atributii de serviciu pe care in mod normal le percepeti ca pe niste corvezi. Atentie totusi la intrigile care se pot tese in jurul dvs., mai ales cu incepere din data de 23, cand ceea ce spuneti poate fi interpretat in fel si chip de catre colegi rauvoitori.
Dragoste: Iubirea imbraca in continuare un aspect pasional, cu toate ca o parte a acestei pasiuni poate fi traita, in mod ciudat, la rece. Priviti trairile dvs. ca pe tot atatea experimente interesante, sunt mai mult un prilej de-a va cunoaste pe dvs. insiva mai bine din punct de vedere al reactiilor emotionale.
Sanatate: Lipsa de energie devine mai pronuntata incepand cu data de 23 si tot atunci puteti avea probleme cu privire la memoria pe termen scurt.