Ca sa aveti sani frumosi...

Redactia
Numeroase cititoare ne intreaba daca sanii pot sa fie ingrijiti cu aceeasi eficienta ca trupul si tenul. Raspunsul este afirmativ. Ba si mai mult, ingrijirea lor este obligatorie, fiindca natura nu-i ajuta prea mult. Forma lor e sustinuta doar de doi muschi + tesut conjunctiv. Ca sa-si pastreze frumusetea vreme indelungata, sanii au nevoie de ajutor. Cum? Aflati din programul pe care vi-l prezentam. Avand in vedere ca moda din anul acesta "opereaza" cu decolteuri adanci, ar fi cazul sa-l aplicati.


1. Comprese la frigider
Compresele reci, aplicate pe sani, reprezinta o veritabila binefacere. Udati un prosop, stoarceti-l bine si bagati-l 10 minute in frigider (nu in congelator!), apoi aplicati-l pe sani. Raceala comprima pielea, circulatia sangelui se activeaza, tesuturile se intaresc.
2. Dusuri reci
Reprezinta adevarata sursa de energie pentru pielea obosita. Daca nu suportati apa rece pe intregul corp, indreptati jetul puternic de apa doar catre sani. Efectul este acelasi: circulatie activata, eliminarea depunerilor de grasimi, intarirea tesutului conjunctiv.
3. Masaje uscate (zilnic)
Inainte de-a face dus, folositi o manusa de baie, un burete de tartacuta (lufar) sau o perie potrivita. Frecati-va sanii cu miscari circulare, de jos in sus (evitati atingerea mameloanelor). Dupa ce faceti dus, ungeti-va sanii cu crema.
4. Frumusete cu ajutorul sucului de lamaie
Sucul de lamaie contine vitamina C, acizi organici si saruri minerale, care intaresc tesuturile. Stoarceti doua lamai si intindeti-va sucul cu degetele pe sani, pana aproape de gat. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi spalati-va cu apa rece. Eficienta sporita au feliile de lamaie (rotocoale) asezate pe sani si lasate sa actioneze cat mai mult.
5. Extracte de alge
Cremele cu extracte de alge au aparut si la noi. Un masaj regulat al zonelor sanilor pastreaza fermitatea tesutului. Aplicati crema pe varful degetelor si faceti-o sa patrunda in piele apasand usor de jur imprejur.
6. Gimnastica

Asezati-va pe un covor in genunchi, cu spatele drept. Lipiti-va palmele intre sani, cu varful indreptat spre barbie. Apasati-le intre ele cat puteti de tare, numarand pana la 10. Relaxati-va, apoi repetati exercitiul. (In total, de 10 ori.)

Stati drept, cu picioarele usor desfacute si bratele intinse in fata. In fiecare din ele tineti cate o sticla plina cu apa (din plastic). Apropiati si indepartati bratele de 10 ori, apoi incrucisati-le in fata, in forma de foarfece. Veti simti cum lucreaza sub piele muschii sanilor.



Cosmetica naturista

Acneea Rozacee

Primavara o face mereu actuala
Acneea rozacee este o dermatoza cronica a fetei, caracterizata printr-o roseata difuza, permanenta, si mici formatiuni nodulare (rosii si uneori inflamate) acneiforme; poate aparea pe zonele grase: nas, pometi, barbie sau frunte. Acneea rozacee debuteaza dupa pubertate; apare si la tineri, dar - mai frecvent - la femeile dupa 40 de ani. Cauzele aparitiei acestui tip de acneee sunt: dezechilibrul digestiv, abuzurile de condimente - excitante, tulburarile endocrine, ereditatea.
Tratamentul acneei rozacee este complex, presupunand fie o vizita la medicul dermatolog, fie la cosmeticiana.
Iata care sunt sfaturile mele:
1. Curatati tenul cu multa atentie (in acneea rozacee pielea este usor iritabila si, in general, uscata), folosind o emulsie usoara sau ulei de migdale dulci.
2. Este contraindicat sapunul, chiar cel acid.
3. Va recomand compresele cu musetel caldut, pentru efectul sau decongestiv.
4. Pentru noapte va recomand urmatoarea pomada: 30 g oxid de zinc, 30 g lanolina si 40 g vaselina.
5. Folositi o crema de zi pe baza de extract moale de propolis si o pudra (cu adaos de propolis).
6. Nu va bazati pe fondul de ten, caci nu reprezinta o protectie suficienta.
7. Este contraindicat fardul de obraz, caci este iritant.
8. Se vor evita tulburarile digestive (constipatia) si cele endocrine (mergeti de urgenta la un medic specialist).
9. Va recomand cure scurte cu polen, adica inghititi timp de doua saptamani, dimineata, pe nemancate, cate 2 lingurite de polen.
10. Pentru a fi sigure ca urmati tratamentul corect, adresati-va - totusi - unui specialist.
Neli Pfeiffer